15.10 – om första telefonsvarsmeddelandet á la Maali!

14.10 - om vaccin, Lagerbäcksk mediatäthet, arbetsduktig, Birros klokheter, lite förlossningsfunderingar samt parfymstatus.
Dagsens tips: fixa inbjudningarna i tid.

Premiär! Idag klockan 18:03 mottogs på min Emmí-repade iPhone förstaste telesvarspratet! Så värst mycket mer än Hej mamma! och ja’ bajsar! jupp, hon satt på holken 🙂 var det väl inte på eget inititativ men med hjälp av pappans ledande frågor fick jag veta att hon inte gjort några halsband på dagis (fast det undrar jag om hon inte har? iaf hade hon med sig ett hemmagjort smycke hem?!) , däremot åkt ru’schkana. Denna för hormoniella ullisar essensiella information bidrog gifetvis till stort leende och stolt klappande hjärta. Å när jag ändå är inne på hysteriskt föräldrasnackigt jösses-va-jag-är-mallig-över-min-lilla-unge fortsätter jag glatt med:

  – hon grammatiserar massor, plural är för enkelt – nu kör vi kongruenser [kanske gammalt skryt?]
  – räkning är inget favoritämne men färger börjar fastna…
  – kan pappas, mammas, farmors och mormors namn. plus sitt eget – EmmaJi – förståss!

Till dig som ännu inte storknat av mitt olidliga mallande önskar jag en väldans treflig kväll!

Tjenixen!

14.10 - om vaccin, Lagerbäcksk mediatäthet, arbetsduktig, Birros klokheter, lite förlossningsfunderingar samt parfymstatus.
Dagsens tips: fixa inbjudningarna i tid.
25 comments Lägg till din
 1. Man ska vara stolt, och klart du ska skriva om Älskade Maali i bloggen =) Jag läser o jag älskar det, ett barns utveckling är det bästaste 🙂 Va stolt och skryt ! krams

 2. Jag kan aldrig storkna på dina små stories om 🙂 De är alltid lika uppmuntrande o komma till jobbet och läsa lite.
  Hoppas ni får en underbar helg. Vi kanske kan tjötas lite!! Vi kan ringas imorron kanske! Kram o hälsa Tias o Maali

  1. hihi! vi har tydligen lite utklädnadsproblematik att diskutera 🙂 kanske går det att få till en eftermiddagskaffe på lördag – efter halv fyra, fyra?

   krams!

 3. Haha. Jag brukar dock inte ringa när jag är på dass. Men alla är vi olika. Kanske blir hennes grej?
  Filmen kommer inte ut förrän 28 okt, jag har premiärbiljetter. =)

 4. Hur många månader är lillan nu? Min minsting, 19 mån pratar ytterst lite men verkar förstå det mesta. Kanske rasslar det loss och allt kommer samtidigt? Junie var ju oerhört tidig så jag är lite bekymrad, jag vet att man inte ska jämföra men det är svårt att låta bli..

  Millie kan: mamma pappa titta kolla där kor (skor)icka (dricka)nej ja måla men det är typ allt??…

  1. klart man jämför! jag jämför hysteriskt med allt och alla – men jag skulle blåneka tills alla motbevis smulats sönder!! fast att jag jämför betyder inte att jag oroas mig, bara att jag tycker det är spännande att kategorisera å statistika 🙂

   EmmaLi fyller två den åttonde november. efter att ha varit sist med typ allt (sitta krypa gå) har hon varit rätt tidig med tänder, blöjfrihet och språk. det är kanske så att hon fokuserat på att lära sig kissa å prata? 😀

   när det gäller småsyskon och oro (högst aktuellt i mitt fall som du vet!) minns jag att jag för länge sen fått lära mig att yngre syskon oftast är tidigare på att gå, däremot gärna lite slöare på att kommunicera med tal: dom behöver ju inte eftersom dom antingen har en utmärkt tolk i storsyster -bror och/eller blir förstådda ändå… så don’t worry girlie! Millie är perfekt!!

 5. hihi så sött (även fast hon satt på toa ;.)) Tänk den dagen Leya gör det… gud ja måste vara häftigt. så sa jag om gåendet också och där e vi nu – redan – va?
  kraam

 6. jaaa… asså VS har inte mammakläder xP de håller sig bara vid smala, sexiga och dyra modeller… det är lite dåligt tycker jag!
  Var du i NY?! så himla roligt! ^^

 7. EmmaJi, så gulligt. Det är underbart när de lär sig alla nya ord och har egna gulliga uttal…

  Jag är nog för de flesta vaccinationerna, men det var så mycket med denna sprutan som fick mig att backa.
  Får nog vara glad datorn och dess upplysningstid inte fanns innan, här kan man läsa alltför märkliga saker för att bli negativ mot det mesta.

  Men, men, du vet att jag älskar egna åsikter. Vore väldigt tråkigt om alla tyckte som jag, eller?:)
  Så länge en diskussion kan föras på rätt nivå vill sägas…

  Massa guldfiskspussar från mig:)
  Kristina

  1. hon verkar generellt ha svårt för vissa ljud, däribland L. hoppas det växer bort!?

   du vet jag håller med dig om oliktyckandet 🙂

 8. Alldeles underbart ju 🙂
  Malla på du var stolt över allt som sker.

  Jag har perioder när jag skriver mkt om barnen och andra inget alls!!

  Önskar er hen skön lördag. Och du tusen tack för dina goa ord jag blir så glad!!

  Massa kramar

  1. precis så. försöker hålla nosarna Maali-fria from tajm to tajm, fast det är ofta rätt svårt… 😉 detsamma gäller mina barnlösa vänner, fast de får stå ut med rätt mycket barntjöt dom också… tyvärr. hoppas dom har den goda smaken att stänga öronen vid behov!

 9. Känns alltid myspys att läsa om dina Maali berättelse – det kan man inte tröttna på!
  I går hade jag ett meddelande på min telefonsvarare, inledningsvis från bonusdottern men avslutningsvis från lilla ”bonusbarnbarnet” som sa ”Hej – vill pjata dig”..:)

  1. ah! har du fått bonusbarnbarn på din hals? sicken jackpot! jag visste att det fanns barn på bonussidan, men inte att det fanns avkommor i ytterligare led. eller så visste jag, å har bara förvirrat bort mig. häh! hormoner du vet ;D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *