21.10 – om tvärvändning.

20.10 - om klippklipp.
23.10 - om biverkad.

Ni vet han det där klipptidsbokande pannkakslagande underverket till man som bor i mitt hus? Just ikväll auktioneras han ut. Och vice versa tror jag. Märkligt att lite hormoner kan få det att blixtra så förbannat men det är faktiskt inte han som är hela tiden fullblåsad o -tarmad som en jefla ballong eller som inte får sova på nätterna eller kunna kånka på älskade EmmaLi när hon är bajsenödig på väg hem från dagis eller behöva ha ont i ryggen och magen och lungorna (?) och fötterna och va orolig typ hela tiden för att allt ska gå bra och känna att han inte räcker till för att kroppen inte svarar eller ens behöva föda fram bäbin, så då är det inte mer än rätt att han får byta däck (på däckbytarfirma, nota bene) och hänga tvätt. Eller?

Mjau…edit: efter ställningstagande action i kommentatorsfältet har auktionen beslutats dras in. han är helt enkelt för rolig för att göra sig av med… – förutom övriga nyttan en man kan göra i ett hem då!


20.10 - om klippklipp.
23.10 - om biverkad.
19 comments Lägg till din
 1. Jaa precis, värre lär det väl bli 😉 har ju dock aldrig varit höggravid förut så kan ändå inte låta bli att förtjusas och följa alla kroppens förändringar med spänning.
  Härlig blogg du har förresten, mysigt att spana runt här!
  Vet ni könet på den lille förresten? Eller kommer det bli en överraskning? 🙂

  1. tack för uppskattning hojtar jag glatt! positiv kredd mumsas gärna 🙂

   jag har ju visserligen gjort det här en gång förr men det känns inte alls samma den här gången. eller så gör det det, bara att jag glömt…!? men, vi är rätt säkra på att det är en flicka den här gången också. ultraljuderskan ”såg det tydligt”. själv såg jag inte direkt tydligt, förrän hon pekade ordentligt. då kunde jag nog gissa. med lite tur. typ! så, förmodligen ingen överraskning. men man vet ju aldrig! ni då? vet ni?

 2. Börja buda nu kan vara kul att veta hur mycket en sliten småbarnsfar som står för hushållsarbetet är värd!

  Vet att du har ont och hormoner mm men jag är också orolig, förstår du inte vilket underläge jag hamnar i snart? 3-1! Det är ju utklassning!

  Nä här får nog produceras mer grabbar. Fatta tag om dammsugarn nu hustru för annars hoppar jag snart på dig igen!

   1. ..då är det nog dax att du gör dina sysslor. Annars kommer det förstärkning förstår du, DET lovar jag!

 3. Hmmm… Gravida, brukar oftast vara kvinnor, brukar kunna fixa det mesta, tom vinterdäcksbyte i sista trimestern, men nog kan man väl ändå tycka att impregnören själv kan ta över somliga sysslor! 😉

  Jag bjuder inte på honom. Jag har en egen.

 4. risken för plöslig spädbarnsdöd ökar ju också när man har den lilla i stora sängen, inget jag vill riskera. Hoppas du har en bra dag!

  1. *harkel* liten dementi där, risken ökar om man har bebis i sängen och samtidigt är full eller påverkad av droger, annars ger inte samsovning någon ökad risk 🙂
   ________________________________________________

   Du får ta tillfället i akt på söndagar att känna dig lätt som en fjäder och flyta omkring och bara må bra en halvtimme 😉

   1. Lägger mig utan att ha nån bakgrund mer än ovanstående kommentarer… :-). Tidigare sa man väl så att det ”enbart” gällde just vid samtidigt drogintag (alkohol/rökning inräknat), men att man nu även sett resultat på själva samsovningen i sig. Fann denna länk från ansedda BMJ där det nyligen presenterades en studie om SIDS:
    http://www.bmj.com/cgi/content/full/339/oct13_1/b3466
    Svenska Läkartidningen från 2008 med samma budskap:
    http://www.lakartidningen.se/store/articlepdf/3/3211/forhandsspadbarnsdod.pdf
    Dvs: barn under 6 mån (eller åtminstone under 12 veckor) sover säkrast i egen säng i föräldrarnas rum (oavsett, men SÄRSKILT om man röker).

    1. jag har också hört ”nya” rön (dvs, som kommit fram de senaste åren) som gör gällande att samsovning ökar risken. MEN. om jag lyckats höra rätt har det mer med värme och dålig syretillförsel än själva samsovningen i sig att göra?

     ska – vetgirig som jag är – gifetvis kolla dina länkar Annadarling. i övrigt kan jag bara bidra till diskussionen på följande vis.
     1) jag är för bekväm att ha liten bäbi i sängen. behöver min ordentliga sömn, inte bli ”störd” av oro att sova sönder nån 🙁
     2) i Maalis fall löste det sig själv för hon ville faktiskt sova i egen säng. nackdelen med att vi inte tjatade emot och ”lärde” henne sova med oss är att det där gosmyset hela-familjen-i-samma-säng liksom inte existerar för oss…
     3) hur det blir med nya bäbin Milla Jacklín kan vi såklart inte veta, men har vi tur funkar sömnbiten lika bra med henne som den gjort med Maali!

     tjo!

   2. höh! vi skulle nog haft dig som bäbisimfröken istället för jag har liksom inte sett till nåt slags njutfullt ”flyta omkring” i den gruppen vi går i 😀 det är full fart och tjohej för kiddisarna ål thö tajm!

 5. Oj, jobbigt när det känns sådär men det verkar ju ha lugnat sig lite nu då:) självklart ska vi killar ta en stor del av hemarbetet när ni är gravida och även före/efter!

  bloggen öppen nu så du vet, ha en trevlig helg!

  1. äh. bara lite steam som måste ut vettu…! å jag som är grymt bortskämd på hemmafronten i vanliga fall har såklart svårt för att ta större andel tvätt idag jämfört med när jag är ogravid och mindre trött/gnällig/otymplig…

   kul att ni är tillbaka. då blir det besök hos er asap!

 6. Jaa, jag håller med! Såå tråkigt med bara vita vitvaror… hehe. Vi har dessutom ganska genomgående svart/vitt i hela lägenheten, känns som en bra och stilren bas att kunna variera med olika accentfärger 🙂

  Hehe, jag kände på mig hela tien att det var en pojke i magen, och det syntes sedan på ultraljudet också 😉 så nu funderas det på killnamn för fullt. grymt svårt. Men tyker om bokstaven E 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *