5.10 – om att vilja giva några på moppo… (part 2)

5.10 - om att vilja giva några på moppo... (part 1)
5.10 - om att vilja giva några på moppo... (part 3)

…eller nä, för om jag giver moppar på dom sjunker jag ju till samma omåttligt oförklarliga nivå, så jag nöjer mig med att avsky och på håll önska självförvållad olycka och en fet reality check.

De jag skriver om och inte vill slå på men avskyr är de oälskade individer som i fotbollens namn härjar slåss och skrämmer förstör. De som på illegitima grunder söker sig till skådeplatser menade för fredliga fajter med ärlighet som regel. Nä. Bättre än att giva moppo är att porta dem från arenor och supporterklubbar. Håll dem borta från sporten jag älskar. För alltid.

Mer oförklarligt än nivån på dessa korkade ”supporters” är ändå den märkliga ovilja (många) klubbar visar inför det faktum att det är i deras namn detta pack och tragiska figurer agerar. Skäms. Och fy. På alla vis.

Gör om. Och rätt. NU!!

5.10 - om att vilja giva några på moppo... (part 1)
5.10 - om att vilja giva några på moppo... (part 3)
2 comments Lägg till din
 1. jag är en fridfull kille MEN när jag ser alla snorungar och äldre grabbar stå halvmaskerade på Söderstadion och kasta grejer mot polisen, skrämma slag på barnfamiljer utanför arenan med mera så önskar jag att poliserna vid såna tillfällen fick använda elbatonger eller mer våld för jag är så less på detta pack som förstör så mycket för andra.

  Nu när någon äntligen rakryggat vågar fördöma klubbens egna fans som förstör för andra så får han förstås massor av hot mot sin familj och vips så är ännu en klubbledare borta från fotbollen.

  Något som också skrämmer är ju att så många av de ledande personerna i t ex Hammarbys supporterklubb vägrar erkänna att de här huliganerna gör fel.

  I England har man ju verkligen lyckats genom att ta hårdare tag mot packet och jag kan inte förstå att man ännu år 2009 diskuterar lagändringar mm för att kunna bestraffa huliganerna mer.

  Som du märker är detta ett ämne som jag brinner för och jag blir så uppretad över att man på en fotbollsmatch kan misshandla folk, kasta sten mot polis mm. utan att riskera någon bestraffning.

  1. först. tack Mattias för att du tog dig tid att tycka!
   sen. jag kan inte annat än skriva under på vartendaste ord du skriver, förutom att ändra ”kille” till ”tjej”!
   slutligen. tyvärr blir det inte mycket till diskusison när båda debattanter tycker exakt samma 🙂

   det här är som du förstår viktigt för mig också, annars hade jag inte tagit upp det vid så många olika tillfällen…

   ps. läskigast är att problemet inte tas på tillräckligt stort allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *