13.11 – om vaccin och sjukdom.

12.11 - om MMA på Debatt.
14.11 - om oförsvarbart dyrt.

Jaha. Nu har rekommendationerna ändrats. Även så små kiddisar som Maali (och ännu mindre) ska få vaccin – om föräldrarna vill. De här föräldrarna vill, men infon nådde mig på radions fyranyheter igår eftermiddag… vår vårdcentral har dropin-vaccinering, torsdagar… 9-16… en hel vecka får vi våndas nu. Men det kanske är bra? Vi slipper överilade beslut?

Profylaxkurs på MVC i eftermiddag, därefter hade jag tänkt försöka jobba men snäll tjif lät mig slippa. Kom just på att det är fredagen den trettonde, kanske inte rätt dag att utmana basilusköden eller annat. Tjockaste mössa och halsduk på när jag ska ut i isbitsvinden.

Tjenixen!


ps. funderar på om jag blivit bihåleinflammerad: segt nästan-omöjligt-att-fräsa-ut snor, lite ynka feber med majti ont i ansiktet.

12.11 - om MMA på Debatt.
14.11 - om oförsvarbart dyrt.
15 comments Lägg till din
 1. Jag har tagit sprutan nu och hoppas också att Max får ta sin nu med tanke på alla djävla sjukdomar han åkt på under sina första levnadsår.

  1. Maali har visserligen klarat sig väldigt bra från alla möjliga sorters sjukdomar (kolik och tarmproblem borträknade) men vi vågar inte chansa. Vaccinbiverkningar är (förhoppningsvis) nada jämfört med vad influensan kan göra…!

 2. Ja dessa vaccin debatter som jag helt stänger öronen för av så många orsaker att jag inte tar upp det i din blogg för då tar jag över här *S*

  Låter skönt att ha en snäll chef, och det där med dina bihåler lät inge bra alls du. Hoppas du mår bättre snart Kram

 3. Vilket mvc går du på ;-). Ingen har profylaxat nåt med mig? Eller har du tjatat dig till ;-p. Du får tipsa imorgon :-). Ang vaccinet – är det drop-in även för dessa små på VC? Jag har läst att de små tas på bvc? Fast det kasnke är de som har drop-in… *snurrig*. Kram

  1. Du skojar? Har din virrpanna inte erbjudit er den här fast-and-furious re-profylaxkursen för återfödare? Allvarligt!? Du måste fråga henne! Jag har inte tjatat alls för att bli uppskriven. Ärligt!

   Den var grym nämligen. De här tvååenhalv timmarna gav mer än alla miljarders på förra kursen. Eller alltså, det var ett bra komplement. Å det finns åtminstone EN sak mitt liv skulle blivit sååå micket fattigare utan som jag fick från den där (förra) virr-ledda föräldrakursen!!! YouknowwhatImean!!

   Ang kiddivaccin är jag dåligt påläst. Försökte ringa min vårdcentral idag men det var jag tydligen inte ensam om… omöjligt att komma fram 🙁 ska se om jag lyckas bättre nästa vecka.

   Löv och krams i mängd!!

  1. Joo. Lite faktiskt. Det är så lätt att ta beslut för sig själv – och med lätt menar jag, inte lika svårt som att bestämma för nån annan… Men vi är nästan säkra på att vi vill ha spruta för Maali. Nästan. Öh…

 4. he he, läste i en fådd Allas veckotidning, i läkarspalten, att ont i ansiktet kan vara symptom på pms! he he!

  Ang. vaccin hörde jag av Gabbi i ”spanarna” att ett av ryktena om biverkansymptom är att man går baklänges! Jag ska vaccineras 1:a dec. då får jag veta!!

  1. där träffade du på en av (de få) fördelarna med en graviditet, att slippa det som kommer efter pms:et!

   höh! nu när du är medveten om baklängeseffekten kan du ju försöka stävja i vind 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *