17.11 – om förskola, havandeskapspenning och MVCbesök.

16.11 - om en lättare högerfot.
18.11 - om lite trött.

Sunt förnuft glädjer för klumpig och segt hormonstinn två-jämrans-månader-kvar blivande tvåbarnsmor. ”Vi tittar på varje fall individuellt” låter manna för fetlagd havandeskapspenningsberättigad!

Det handlar om rätt till dagisplats under havandeskapspenning. Från fyra veckors jullov (läs: Maali utestängd) till strötimmar när hon får plats, och för mig med en Mattias inom butiksyrket blir detta en avlastning som heter duga! Eftersom helger och vardagar för honom – liksom för alla inom serviceyrken – går ihop på ett sätt som för en ”vanlig kontorsanställd” ibland kan vara klurigt att sätta sig in i blir varendaste dagistimme värdefull! – plus att Maali älskar sitt Blåbär förståss! Nån avlastning från Mattias är alltså inte att räkna med under den här perioden – årets mest hektiska – och utan hjälp från förskolan hade jag ju annars egentligen lika gärna kunnat jobba (pauser på arbetsplatsen är om inte omtyckta av medarbetarna så åtminstone möjliga…!)

Så. Hejja sunt förnuft! Å hejja min förskola! Kanske den bästaste som finns?!

Och hejja yngelbäbi Milla Jacklín som låg alldeles stilla under MVC-besöket och lät sig doptone-lyssnas på av t ex EmmaLi, vars öron stod på skaft! Huvet ner och fötterna upp på yngel, men hon hinner med all sannolikhet vända på sig igen. Så sent som för ett par dagar sen låg hon på tvären. Bara hon ligger med ena eller andra änden neråt när det är dags för förlossning så får hon gärna snurra runt precis hur mycket hon vill! Å så måste hon akta sig för navelsträngen såklart, men det vet hon säkert.

Tjenixen!

16.11 - om en lättare högerfot.
18.11 - om lite trött.
5 comments Lägg till din
  1. Jag är arbetslös från första december… jag hade väl inte tänkt mig en ny heltid men några timmar någon dag då och då ska jag nog orka med?

  2. Och helst ska hon titta mot mammas rygg på vägen ner och ut..Andra hållet är inte att rekommendera..

    Sv. Den rosa plyschdräkten är från IKEA! Tror den kostade 250 kr.:)

    1. självfallet! å hon ska snurra på som tüsan för att komma kvickt ut! Maalis långsamma rotation resulterande i fyra dygns värkar; det är liksom inte aktuellt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *