20.11 – om tvåårskontrollerad Maali.

19.11 - om min första dag som havandeskapspenningledig.
21.11 - om en kalasdag!

Blyg som en tonårstjej och tyst som en mus, vågen visade tolvåetthalvt och mätstickan 86. Efter ett tag vågade hon berätta att lillasyster är en bäbi Jackín å att mamma jobbar jetånjet. BVC-Gun verkade glädjas av oplanerat förevisad dassvana (blöjlös helaste dagarna numera ju) så jag anar Maali inte ville briljera med alltför komplicerad grammatik, meningsbyggnadskonstruktion eller sångtextande. Det räckte att – utöver blyga svar på direkta frågor – kalla hunden hunt och hönan höna – trots att Gun pratade om vovve och pippi 🙂

Fick tips mot torrt skinn i ansiktet (smörja smörja) och hårda tvåor (laktulos) samt uppmuntring om trots (hon trilskar mest där hon känner sig mest säker* och älskad!) och färdiggröt (den är färdignäringstillsatt :). Utöver det var det väldans sådär familjärt görnajs att träffa en av stans apselut trefligaste distriktssköterskor!

Tjenixen!


* apropå att hon är lammsnäll både på dagis och i viss mån hos barnvakter…!?

19.11 - om min första dag som havandeskapspenningledig.
21.11 - om en kalasdag!
4 comments Lägg till din
 1. Är hon helt blöjfri på dagis också? I så fall WOW WOW WOW! Lucas har varit blöjfri hemma ett bra tag men på dagis går det inte så bra! Så jobbigt, man vill ju att det ska gå lika bra där….

  1. va duktig han är Lucas! hejja! visst är det praktiskt att slippa blöjor? fast det är klart… det blir ju ett evinnerligt rännande på dass… och det går oförklarligt mycket toapapper för en sån liten rumpa ;p

   ang dagisblöjfri så säger dom att hon är det (fröknarna alltså), men ändå går det tydligen åt Liberosar…? jag är inte riktigt med på den ekvationen men å andra sidan har matte aldrig varit mitt starkaste kort 🙂 hemma – och med barnvakter – har det funkat klockrent nästan ända sen i sensomras så det är otroligt skönt att det funkar på förskolan också. underlättar ju enormt inför bäbi Milla Jacklíns ankomst. två blöjbarn är nog jobbigare än ett. för vem vet, den här lilla bäbin kanske inte är lika väldresserad när det gäller tvåor som Maali var [hon bajsade ungefär var tredje dag och gav så tydliga tecken inför att det var på väg redan när hon var några månader gammal så oftast kunde vi ju lägga henne på skötbordet eller dylikt och låta henne lägga sina små prydliga korvar i ett papper. nu blev det väldigt personligt och sådär, hoppas du fixar!!]

   nå. olyckor händer ju såklart. men numera oerhört sällan (en gång var tredje vecka kanske). och då är jag inte ens säker på att det är Maalis ”fel”. om dom t ex är utomhus och ont om personal kanske dom inte hinner gå in – trots att hon är grym på att hålla sig faktiskt. å andra sidan är det inte bra att varken hålla sig för länge eller gå med blöta brallor när det är så kallt så jag hoppas dom sätter på henne blöja om situationen kräver så!

   håller tummarna för att Lucas ska våga lita på sina förskolefröknar också snart! plötsligt kommer dom bara på det, att det går lika bra att ”säga till” på dagis som hemma 🙂

 2. Först glömde jag skriva en sak igår! Blir du också irriterad på folk som använder sig av ”ord” som vovve, pippie, kissemisse med barnen??? Jag blir tokig! Varför kalla det vovve om man sen ska lära sig att det är en HUND och att vovve är faktiskt inget ord! Det stör mig iaf… Lucas vet nog inte ens vad vovve betyder tror jag hihi…

  Apropå roliga saker som barn säger så måste jag berätta hur Lucas blandar ihop båda språken just nu, inte lätt stackarn! I morse sa han: titta mamma, monsieur borta. Och sen sa han: neige ute (=snö). Jag smälter!!! 🙂

  Är det så att ni köper blöjor till förskolan? De ingår inte? Ja det är nog så att Lucas måste först våga lita helt på dem tror jag. Han är fortfarande inte 100% bekväm där och inlämningarna är fortfarande inte klockrena. Han är känslig min unge! Men det får ta den tid det tar… Bara han mår bra så! Men hemma är han duktig och det händer sällan olyckor, om inte han är för upptagen med en lekkompis… för då kan första droppen komma i kalsongen och då skäms han plutten! Det roliga är att han säger alltid BAJSA BAJSA även om det är bara kiss… hihi, vet inte varför för han vet vad kiss är… men det är gulligt! 🙂

  Och du, vad praktisk med EmmaLi som varnade tidigt! :))) Och det blir aldrig för personligt för mig! 🙂
  Kram

  1. nja, irriterad och irriterad. jag förstår det inte? och har aldrig gjort det själv. Maali är inte heller så duktig på vovvar och pippisar. däremot är hon rätt vass på flodhästar, katter, ormar och åsnor!

   det är så himla häftigt att Lucas är tvåspråkig. tänk så mycket han får på köpet! klokt att ni tar tillvara möjligheten, jag vet flera fall där föräldrarna helt enkelt inte ”orkat” utan bara pratar det språk som talas i landet de bor i. det måste ju vara görtrist att inte kunna prata med sina äldre utländska släktingar senare? man behöver ju inte bli expert, det räcker att behärska ett någorlunda lagom stort ordförråd ju?

   jo, vi måste ta med egna blöjor till förskolan? behöver inte ni det? sicket lyx! är det kanske ett privat dagis, eller ett kooperativ? eller har ni helt enkelt högre taxa än oss (vi betalar en dryg tusing per månad)?! visste inte att det skiljde sig så.

   haha! vänta bara tills jag ger mig på det tunga artilleriet, då kanske du ångrar det där 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *