22.11 – om min lilla bäbiSIMsäl!

21.11 - om en kalasdag!
24.11 - om busschaufförer.

Särskilt du som har barn vet vad jag pratar om; den där ofattbara stoltheten över små självklara händelser – första leendet, första pinceppgreppet, första pottkorven, första steget orden egna påklädningen.. Till alla små framsteg som framkallar märklig endorfinstolthet hos föräldrar kan jag nu lägga…

tadaa!!
Maalis första simning!
alldeles
själv!!


Nygammal bäbisimfröken och minigrupp (vi skulle varit sju, var bara tre) bäddade för privatlektioner. Och framsteg. Trots inledande oro när dagsens lektions tema visade sig vara Flytplattor… Att det överhuvudtaget inte funkar med flythjälpmedel för oss (Maali görskraj och vägrar) mottogs med leende och ny utmaning; låt henne simma utan då! Två levande frågetecken stirrade på simfröken. Ööh, utan!??

Och innan vi visste ordet av stod vi där med simglasögon mitt emot varann, jag och Tias, med simfotsbeklädd Maali och oändliga säkert tre meter emellan oss. Fröken nosade sig till mesighet och erbjöd hjälp. Med stränga order att låta EmmaLi komma till mig dök jag ner under ytan… och heliga fisk, det var exakt var ungen gjorde!! Simsimsim rakt fram mot mina fingrar* och simglasögonen immade igen och tur var väl det för annars hade jag spruckit av mallig glädje säkert?? Å sen simmade hon mellan oss miljarders av gånger och till slut kunde jag inte låta bli att pussa henne lite knasig och fråga ”du simmar alldeles själv Maali vet du det?” och det visste hon – ”jaa! Emmí simma själv!!!” – och simmade några rundor till och sen kom fröken och skulle se hur det gick men precis då gjorde liten blåsa anspråk och medan pappan och självsimmar’n gick på toa fick jag hålla munnen under bassängytan hela tiden för att inte storflina idiotstort rakt ut å sen kom dom tillbaka och då fick jag en galen idé och frågade om hon ville hoppa i och simma tillbaka till kanten själv och det ville hon å så gjorde hon det!! TVÅ gånger!

Jeez. Jag är helt hormoniserat asafascinerad! Sicket avancemang! Nu fattar jag grejen liksom :)

Tjenixen!

ps. f’låt medsimmare Valle och Erik om ni känner att vi snodde fröken från er? det var verkligen inte meningen – nästa gång ska vi hålla låg profil på egen kant, låååvar!

* jaaa det ska vara tummar, jag vet, men har man väl lärt sig fel är det svårt att lära hunden sitta rätt!

21.11 - om en kalasdag!
24.11 - om busschaufförer.
12 comments Lägg till din
 1. *skrattar högt så kollegorna vänder sig om och undrar vad jag håller på med* (svar =tjuvsurfar lite på jobbet)

  Va HÄRLIGT att läsa! Det är ju PRECIS detta det går ut på – att våga låta barnen kunna!

  GRATTIS ni är ni officiellt diplomerade babysimföräldrar 😉

 2. …om jag minns rätt, simmade Theres Ahlshammar omkring blixtsnabbt i samma vatten ni omgavs av på er bröllopsresa… kan hon ha tappat en gen som slumrat i dig tills du blev gravid? Det är långsökt men jag kan inte låta bli att undra! Så, skit i golfproffsdrömmen och satsa på en simmardito…snygga kroppar får de på köpet!
  Stolt mrmr

 3. Oj så duktig hon är. När jag var liten satt jag och plaskade i en Rosa pantern-plastpool i trädgården och stritte vatten på hunden (och lillebror också förmodligen), haha.

 4. Helt otroligt! Jag hade ingen aning om att små små människor kunde simma själva på det här sättet – och UNDER vattnet om jag förstår saken rätt!

  Vilken GREJ!!! Vilken TJEJ!

  Fnissar åt Mr’s kommentar – låter som det kan ligga något i det 😉

 5. Hej och tack för dom fina orden och tipsen! 🙂
  Lägger själv till din blogg på favoriter nu. Alltid kul att hitta till nya.

  Vad otroligt duktig hon är som simmar själv! hur gammal är hon? Superfinakort nedan dessutom. Ser ut om tagna från en katalog med barnkläder 🙂

  ang foglossningen så jaa.. det känns som en plåga men finns ju inte så mycket att göra. Har satt Milton på dagis 4 dagar i veckan istället för 3 nu för att kunna vilaochta dte lugn. Istället nästan springer jag med vagnen till dagis på morgonon i stress.. 🙂 Och väl hemma ska man ju städa, tvätta, diska.. rasta hundar 🙂 Det är svårt attacceptera att man helt plötsligt är handdikappad 😛 Ska försöka påminna mej om myrsteg, kanske får knyta ihop fötterna 😀

 6. Hihi ja, måste säga detsamma, jag har varit dålig på att uppdatera mig på andras bloggar på sistone 😉
  skönt att du också fick h-penning! Nu är det min sista arbetsvecka, ljuvligt skönt.
  Annars mår jag rätt bra förutom benont, själv då?
  kram

 7. Men, oj vilken otrolig tjej ni har!! Fast egentligen visste ju både ni och vi det tidigare, så det var en lite överflödig kommentar kanske:) Men en del saker tål att upprepas tycker jag!!

  Sv. Helt återställd efter örononda är jag, du hade nog rätt att det var bihålorna som korkat igen lite grand

 8. Marina: häh! jaaa!! hejja! – får man medalj?
  🙂

  t0tta: sötnos!

  Selma: med risk för skrytstämpel hojtas jag skitstolt, JA!

  mamma: höhö! nja… det ääär ju en möjlig förklaring… om än en smula långsökt! men långsökt är bra så jag köper 🙂 fast skämtsamma pensionsplaneringen ger jag inte upp. simmare bygger väl inga lyxpalats till sina föräldrar inte?
  ps. golf är perf. tennis går också bra.
  😀

  anne: tickelitack!

  Caroline: det är lite kallt för Rosa Pantern just nu, men om det funkar lika bra med badkar så är du och Maali lika samma 🙂

  Chris: nää, jag visste inte heller!! hon håller andran och sparkar på som värsta lilla sälfisken. och vill själv, det är nästan det som är det coolaste?!

  Emma: äsch. väljer att inte kommentera det där med bilderna för det blir bara fånigt…! men, tack snälling!!
  ang foglossningen; det blir lättare att valla vovve om du binder ihop knän istället för fötter tror jag, men annars är det ett verkligt utmärkt självtips 😉
  fastnade direkt så jag har redan bloglovinat dig.
  Maali är ett par veckor mer än två år förresten!
  tjo!

  Tova: tiden rinner sin kos…
  jotack jag mår fint! tjock otymplig och tjurig. men utöver det inga värre krämpor för tillfället faktiskt (man vill ju inte klaga… som du vet 😉

  Britt-Marie: ehum. sådär säger du bara för att du vet att jag börjar böla då 😀
  TACK!
  ps. bra att det kryat sig. och inte var nåt värre?

  1. Ha, palats kan du byggas själv! Maali bygger en snygg kropp och kanske kan hon be morfar snicka ihop ett litet skåp att hänga medaljerna i!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *