28.11 – om amerikanska krimiserier.

27.11 - om regn och blött och ledig och trött.
29.11 - om sånginsats och undervattenssim, eller hur man tårar en fru.

Jag är barnsligt förtjust i alla CSI-versioner, med originalet överst förståss. NY-spinoffen kändes först onödig och ointressant men den har faktiskt vunnt min tillit med tiden. Miami-varianten har varit uttjatad och överdriven, men maken till snygg TV-underhållning har jag inte hittat.

Ytterligare favoriter är kamratliga NCIS, personliga Brottskod Försvunnen och ofta alldeles vidriga Criminal Minds. Alla amerikanska och lättsmälta. Precis som CSI:sarna.

Töntigt? Javisst! Men inte värre än alla dokumentära dejtingsåpor 🙂

Tjenixen!

27.11 - om regn och blött och ledig och trött.
29.11 - om sånginsats och undervattenssim, eller hur man tårar en fru.
9 comments Lägg till din
 1. Kollat Morden på SVT? Uppföljaren till Graven? Riktigt trevlig serie. Inte så flashig, men charmig. Tycker att Kjell Bergquist är helt fantastisk sedan han gjorde Mäklarna. Wonderful!

  1. halkade in i nåt avsnitt men hade inte ro att hänga med. har hört mycket bra om serien, men den går på fel tid för mig just nu. kanske nåt att snoka fram på SVT Play (om det inte är försent)?

   Bergkvist är ALLTID förbaskat bra! läbbig? ja, ofta (t ex Kocken), men han castar till sig roller som passar honom utmärkt!

 2. Jag som ser det mesta i tv-världen har aldrig kommit mig för att följa CSI-serierna faktiskt. Har kanske sett något avsnitt av CSI-Miami men har lite svårt för David Caruso, den coolaste polisen ever 🙂

  Inget töntigt alls att kolla på amerikanska kriminalserier tycker jag och förresten så gillar jag också serien Morden precis som någon skrev tidigare. Kjelle B är grym!

  1. det går i vågor. ibland är det så fånigt och han är så omåttligt cool att jag (också) måste leta fram solglasögonen till soffan. men. äh! jag kan bortse från honom om det är ett spännande fall!

   Gil Grissom (originalserien) är egentligen gruvligt mycket coolare, om än inte lika snajsig till det yttre. nu när han lever kärleksliv i djungeln med Sara så har Laurence Fishburne (minns inte hans karaktärs namn, dr *nånting*) tagit över hans roll med bravur. man kan va cool, å så kan man va Laurence Fishburne 😀

   ps. jag har fått för mig att dom där kriminalscensutredarna faktiskt är inte är poliser utan typ ingenjörer, men jag kan ha fel?

 3. Helt enig. Miami-versionen är tydligen världens mest sedda TV-program också, vilket jag inte förstår allt då den är riktigt fördummande jämfört med sina kollegor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *