en liten typ av dementi…

24.11 - om busschaufförer.
25.11 - om råd och oråd.

…på husbandet Mallias inrådan…

Det är inte så att Maali crawlar fyra längder i stora bassängen :)


Det jag kallar ”simma” är att frivilligt ta sig fram i vattnet för alldeles egen maskin! Hon bestämmer själv när hon ska dyka i och trasslar sig sen fram tills hon stöter på nåt hon kan grabba tag i, t ex en förälder eller en bassängkant!

  – Anledningen till att hon simmar under ytan [det kan ju annars verka mer praktiskt att simma ovanför?!] är att huvudet ännu är för tungt i förhållande till övrig Maalikropp*
  – Hur långt hon faktiskt kan simma vet jag såklart inte, men ett par (tre?) meter om det skulle behövas gissar jag? Tills luften tar slut är en annan, lite mer läskig, gissning…

Det är hursomhaver asacoolt att se sin lilla unge kravla sig fram i/under vattnet! Simglasögon – och en stor portion brejvhart – rekommenderas!!

Tjenixen!

* fast Tias the husband säger att hon faktiskt sparkade sig nån halvmeter med nästippen uppstickande en av gångerna!

24.11 - om busschaufförer.
25.11 - om råd och oråd.
26 comments Lägg till din
 1. Haha men ja, babysim är läskiga grejer! Hur reagerar barnen på kloret föresten? 😮

  OCH NOTERA INTE MIN OBÄDDADE SÄNG KVINNA! Jag hade ryckt lakanen samma dag och orkade inte bädda om ;D

  1. läskigt men våldsamt coolt!!
   det där med kloret verkar inte va nåt problem. dom sväljer poolvatten och kissar ut det. typ. värre för mig: jag försökte ta emot henne under vattnet utan simglasögon en gång men jeez! jag såg iiingeentiiiing!! snacka läskigt 🙁

   ps. okej då! no comments mera på det… höh!

 2. Maali kan simma rätt långt med simfötter det är jag ganska övertygad om, och du vad en ”bassänglängd” är beror ju lite på hur stor bassängen är 😉 Där ni är kan den vara 12 eller 8 meter beroende på vilket håll man simmar 😉 Skulle tippa att hon med fötter simmar 6-8 meter efter nyår nu när det släppt – då går utvecklingen rasande fort för de VILL ju simma 😀

  Sorry förresten att jag inte hann över till er sida i söndags, hade fullt upp med märkestagning för de stora barnen!

  1. shit?!? nää tror du det? det är ju fasen lika långt som jag orkar simma ungefär!?!!

   ska bli fantastiskt skojigt på söndag! – å du ska inte be om ursäkt att du gör ditt jobb woman… hihi! Tias å Maali tjuvtittade en snabbis på er under skynket. förmodligen var det där Maali hämtade inspiration? å sen tryckte fröken bara på rätt knappar helt enkelt!

   kanske ses vi under poolytan om några dar 🙂

   ps. vad har ni för märken för malliga päron? Modiga Krukan i silver o guld kanske? :p

   1. Jag får fundera på det 😉 kanske något vi borde införa 😀 Tapperhetsmedalj eller nåt 😀 Annars kan man ju simma 200 meter och köpa ett simborgarmärke att skryta med 😉

  1. alldeles fantastiskt kul är det!!

   ps. hihi joo, men du hade inte tagit upp just dom två exemplen i själva inlägget juh och för en gångs skull skummade jag bara kommentarerna 😀

 3. försökte kommentara här tidigare men då gick det inte :/
  vad duktig hon är som simmar så långt, är ju vad jag orkar ungefär 😛
  kom på att jag inte svarat ang. icandy vagnen! liggdelen är trång på denna men tycker inte det gör så mycket, för det är inga superlånga stunder han måste ligga där och huvudsaken att de får plats fram till 5 mån ungefär när man kan byta till sittdelen. ha en fortsatt bra dag =)

 4. Oj, vår Max har verkligen inte kommit lika långt i sitt vattenplaskande men vi har tyvärr inte gått på så mycket babysim heller. Det måste vara en härlig syn att se henne plaska fram 🙂

  1. Fast utan bäbisim hade vi aldrig kommit på tanken att låta henne freebasa i vattnet sådär!! Det är riktigt coolt faktiskt. Särskilt eftersom hon faktiskt väljer själv när/att hon ska simmas 😀

 5. Åhhh va mysigt med att simma med barnen 🙂

  Du, kolla in min blogg… Känns ju dumt o säga så (jäkla tönt är jag ;))… Men jag skulle vilja berätta en sak för dig o världen. 😛

  1. tja, hur du mår och vad Stella säger t ex!
   PS. Minns du alla dom där bra tipsen du fick här ang nerbajsat förlossningsrum för ett tag sen? Kan plockas fram dom i vår kanske 😀

  1. Själv har jag aldrig varit nån riktig vattenfantast (förutom när det är sisådär 27 grader i vattnet :), men ihop med EmmaLi blir det en helt annan grej – särskilt nu!!

 6. Jopp vi flyttade 16 november 🙂 Hehe men ja tänkte nog inte på det 🙂

  Jag får försöka ta lite kort hemma och lägga ut, just nu är det dock väldigt dåligt med uppdatering på min blogg… Har inget internet hemma ännu och det verkar som att det dröjer några veckor till 🙁 Så länge pappa inte tröttnar på att jag kilar över till honom så använder jag hans internet, hehe 🙂

 7. Hehe. Vi har nog aldrig varit ute i så god tid med julklappar som i år. Men skönt att ha det klart, eftersom jag ska jobba så mkt nu enda fram till jul 🙂

  Ja, inte glömma att äta. Jag ska börja ha med mig en frukt eller en macka till jobbet för ganska ofta är det så äcklig mat där och då får man ju gå hungrig…

 8. Jag håller med t0tta!
  Några få meter eller en massa kvittar, har hon kommit på hur man gör är det bara en konditions och träning/teknikfråga! Herregu, ungen simmar!
  Omåttligt stolt mrmr

  1. Jo jag tycker samma men Mallias tycker inte det räknas som riktigt sim, eftersom det inte är nåt av dom traditionella simsätten… Jag tycker att det räknas iaf. Hon dyker ju i frivilligt och vet att hon simmas!

   – det blir väldigt tjôtigt det här 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *