1.12 – om bilresa och lite trött, igen…

1.12 - om ögon.
2.12 - om gravida symptom.

På vägen till surpriselunch ylade hela familjen barnvisor så det stod härliga till! När Maali alldeles själv för fjärde gången mer eller mindre trallade sig igenom B’inka jilla käna dää och dagisversen jag inte kan om en mask som kryper hit och dit tittade Mallias på mig med sån där oförklarlig föräldrastolthet och oro: ”hur ska hon kunna leva upp till det här!?” och refererade till bäbiyngel Milla Jacklín. Jag håller såklart med. Och ryser. Tjohej sicken förebild du har, lilla syster!

Tre timmar senare satt vi i bilen igen. Då snarkades två tredjedelar familj. Väl hemma lämnades de två nu inte längre snarkande för sig själva medan den förvärvsarbetande körde sista enåenhalv timmen Lolles. Jag och Maali lagade tjö’sesås och så fort den var mumsad (nu var pappan hemkommen oskå mä) slocknade jag sten i soffan medan Mx2 tittade Lilla Spöket Laban i Fatboy. Alltså. Hur mycket kan man sova? Okej. Nu känner jag infektion i kroppen igen (ont på ansiktet), men iaf?! Är det Jackis (jupp, smeknamn redan klart!) fel eller årstidsmörkrets?

Nattetid är det förresten minusgrader. Skönt att va ledig imorn å slippa harva väg 153 då. Alla tosspellar som kan ses på Ullared i Kanal 5 tar sig nämligen tyvärr inte till och från byn med buss… nuff sädd!

Tjenixen!

1.12 - om ögon.
2.12 - om gravida symptom.
7 comments Lägg till din
  1. Jo, oftast så! Men ibland (vissa dar mer än andra) är hon typiskt två år. Vilket väl har sin charm det också men när jag är van vid ett betydligt äldre beteende kan det bli våldsamt jobbigt att tvingas förhandla, bråka och tvinga. Fast det går fort över, och jag vill fokusera på det glada – arghet och trots är nog lila jobbigt för henne som för mig (å Mattias)…

   Klart jag hejjar! Det är ju görspännande!

 1. är det masken kurt?

  Min mask är brun med vita prickar
  Min mask är brun med vita prickar
  den heter kurt
  den heter kurst
  å den kissar i sängen….

  Det är räven-raskar-melodin tror jag…

  1. Njä. Den enda Kurt hon sjunger om är en mört?

   Det är visst inte masken som kryper hit och dit, jag har missuppfattat! Fick en lektion av Maali idag och om jag förstått det rätt så kryper masken (som är utan namn, tillika ögon- och tannalös) i sitt land medan en skata flaxar hit å dit. Å så ropar mamma nåt: typ ”inte hit” eller ”skynda hit/smit”. Är inte helt säker på melodin – om det finns nån 🙂 så vi kör rams-stuket. Känner du igen å kan räta sista frågetecknen ut?

   Tjo!

 2. Masken kryper i sitt land,
  Ögonlös och utan tand,
  Skatan kommer på visit,
  Maskens mamma ropar:
  -Hiiiit!!!!

  Det där var en ramsa som våra barn lärde sig när de var små och som jag drog mig till minnes av dina ledord. Kan det vara samma?

  1. Jaa! Nu börjar det likna nåt! Maalis ramsa är nog inte exakt och ordagrannt samma men visst är det den! Va festligt att det är en gammal kändis; jag har ärligt aldrig hört den förr!

   Tacks! Gillar apselut lösta mysterier 🙂

 3. ja det är väl ”tur” att man är mammaledig. men dock så trist när det alltid är någon som är små sjuk och allt bara går runt runt. Ludwig har nog rätt bra skydd eftersom jag ammar men lite små snorig är han på kvällarna men inte så farligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *