10.12 – om fotokaos.

Dagsens tips: en vit jul?
11.12 - om allt-på-en-gång.

Ett bra och gärna gratis tips på hur jag ska organisera två miljarders foton önskas. Just nu finns dom på två externa hårddiskar. Typ. Men nog måste det finnas nåt smidigt lägga-sig-i-fotograferad-ordning-program att använda? Är det t ex värt att satsa på ett riktigt Photoshop i ett sånt här läge?

Hilfe!! Pliis!

Dagsens tips: en vit jul?
11.12 - om allt-på-en-gång.
8 comments Lägg till din
  1. vet du! precis innan jag skulle gå å lägga mig igår kväll kom jag på att det nog finns en sån funktion i gratis-Picasa. ska kolla! förmodligen är den inte så dundersmidig som jag hade önskat (den går säkert på när fotona är inlagda, inte på när dom är tagna) men bättre än inget! annars blir det till att sitta en vecka och sortera… sådär kul. särskilt nu inför jul 😉

   tack för råd iaf! micket uppskattat!

   1. Varför måste du göra det just före jul? det har väl tagit ett tag att ta de där ”två miljarders foton” du samlat på dig?
    Jag kan nog inte ge praktiska tips ärendet men JAG gör så här med de, få i sammanhanget, bilder jag har: mappar per person i mina bilder. Varje gång jag spar (t.ex. Maali från din bloggsida) föser jag in i resp mapp… Om man har miljardes bilder får man kanske ha undermappar med åldershänvisning eller liknande?

    1. hihi! jadu… av två anledningar bör det göras före jul. den ena har med Milla Jacklín att göra, den andra får du gissa själv 😀

     jo. mappandet är bra. om man gjort det från början. viss form av sortering finns ju, det jag vill slippa är den manuella hanteringen och pillningen mellan alla olika kameramappar (vi fotar ju med olika apparater å har sparat dom separat).

     1. Skälet M.J. köper jag… men gisset funkar inte:..äh, bara för att du vill? att datorn riskerar krascha? att du är sysslolös? att … näe, jag kan inte gissa, berätta!

 1. jag behöver samma hjälp! haha!
  har ungefär tretton miljarder foton på datorn… mattias blir galen, jag med eftersom den gamla hårddisken nyss pajade (GRÅÅÅTA GRÅÅÅTA). just nu har jag allt bara i datum-mappar.. men borde fixa något bättre.

  sv: haha, jo det finns filmbevis.. men vet inte om ni vågar höra.. hahaha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *