11.12 – om allt-på-en-gång.

10.12 - om fotokaos.
12.12 - om en massa tid.

Jag mår som en iller (om dom mår illa vill säga) och är smidig som en elefant (med den skillnaden att jag faktiskt skulle kunna hoppa om jag hade velat). Inbokade möten trasslar och löneutbetalningar strular. Julklappar? Ja. Men när? Jobbar nog min sista arbetsdag idag och det känns på ett vis skönt (jag känner mig mer som en börda än nytta just nu…) men på ett annat väldigt sorgligt.

Turligt får Maali vara på dagis några timmar varje dag även under jullovet! Hejja! Å att min mamma också har erbjudit barnlek känns som en apselut nödvändig avlastning – både för mig och Maali.

Med risk för alltför personlig nosning kommer ändå ett diskret dagsens tips; Xyloproct. Det är tydligen vanligt (och alldeles normalt?) för en gravid men nog tusan bör blomkålskroppsdelar hålla sig till var sin sida om skallen?

Nu ska jag må illa på soffan med en kopp te. Till min sorg har TV4 Hem till gården-uppehåll, men jag har en lånad profylax-film att titta på istället. För stunden mer nödvändigt, men kanske inte lika underhållande som knäppgökarna i Emmerdale.

Tjenixen!

10.12 - om fotokaos.
12.12 - om en massa tid.
13 comments Lägg till din
 1. Ja de var så irriterande med den där garantin.
  Vi köpte ju kameran från EBAY och fick med nån liten garantigrej där det står 5 år.
  När jag rinde till NIKONreparatören sa dom att de bara gäller 1 år. Så vi kanske blev lurade eller nått när vi köpte den :/

  Blev iaf mkt billigare att köpa ett nytt objetiv från tradera. 1000 kr.
  Bara kontrollen av vad det skulle kosta att reparera det trasiga objektivet skulle gå på 600 kr.

  Känns kul att kunna fota igen 😀 Känns som jag missat många tillfällen som man skulle velat ha på bild. Hehe
  Bra iaf nu inför jul och så, då blir det nog mkt fotograferande.

  Haha. Jag önskar verkligen att Moa skulle sova längre på mornarna men hon är så himla morgonpigg och har alltid varit de.
  Imorse vaknade hon innan 6! Jobbigt.
  Frukosten äter hon skitfort. En vuxenportion havregrynsgröt på max 10 min sen ska hon ha macka (fast hon äter bara smöret) haha.

  Hoppas nästa barn sover längre på mornarna 🙂

 2. Usch, att må illa är ju inget kul!
  Då spelar det knappt inte ens roll om det går nåt skojsigt på TV. :/

  Oh ja, känns mycket konstigt att plötsligt ”göra ingenting”. Men antar att det är just det som är bra för mig nu den sista tiden. Iallafall är det tipset no. 1 man får av alla som redan fött barn, och jag är lydig *ler*

  1. du har helt rätt. lika bra att det inte finns nåt för mig att missa på TV:n 😉

   det är ett bra råd du fått. själv brukar jag tipsa om två saker: se till att inte ha några ”projekt” liggande, de blir förmodligen ogjorda efter bäbins ankomst! och, förbered din förlossning. ju mer du vet ju lättare blir det! å om du törs, boka in ett salongsbesök för vax av det du själv har svårt att nå. av många anledningar är det grymt praktiskt att ha friserat sig i förväg 🙂

 3. Hoppas det var myspysigt på sofflocket och att illamåendet gått över? Brukar vara läge ett må illa typ för tjugo veckor sen? ;-(
  Hadebra!
  A

 4. Funkar inte Xyloproct kan du väl fråga på apoteket om något annat?
  …jag förstod inte ”blomkålskroppsdelar hålla sig till var sin sida om skallen”?

  Vill du ha avlastning nästa vecka… lite?

  1. funkar finfint. inte delar jag med mig av ett tips om inte funkar heller? 🙂
   hört talas om brottar-öron mamsen? även kallade blomkålsöron!

   avlastning? jaa! mycket gärna! fredag t ex?

   krams!

  1. eller som i sjukt orättvisa fall; efter fyra dygn långa förlossningar. och i vissa ännu orättvisare fall; redan en bra bit innan förlossning 🙁

   ps. så much för mitt försök till diskretion ;p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *