15.12 – om morrontidningen, en miljöbov?

14.12 - om kanske en Stalkerbäbi?
15.12 - om en sån där fan-är-det-en-hel-månad-kvar dag.

Hur försvarbart är det att varje dag tillverka och transportera tonvis med papper – för dagsfärsk och snabbt gammal info? Det går ju lika bra att följa nyhetsrapporteringen i andra medier: radio, TV och internet.

Har pappersblaskan helt enkelt spelat ut sin roll på frukostbordet. Kan vi inte bara sitta med varsinn laptop vid kaffet? Hur rotad får en vana vara för att få ifrågasättas? Hur gör du själv?

Miljön i fokus i Köpenhamn. Alla idioter som vill slåss i demokratins namn kan dra åt… där det oavsett klimatpåverkan garanterat är varmare än här!

14.12 - om kanske en Stalkerbäbi?
15.12 - om en sån där fan-är-det-en-hel-månad-kvar dag.
20 comments Lägg till din
 1. Jag skulle sakna papperstidningen enormt även om jag är en datakille också 🙂

  Håller med dig om idioterna förresten!!! Max tackar för hälsningar!!

  1. vi har ingen tidning just nu och klarar oss förvånansvärt bra? men visst saknar jag prasslet som Annika skriver om i sin kommentar. det är inte samma sak att läsa på nätet. hellre då radio- och TV-rapportering, eller till och med Text-TV, som är mer levande. och reklamfri! fast det är väl en vanesak antar jag…

   klart jag inte missar Max födelsedag! grattis till hans föräldrar oskå mä! ska in å kolla om det dykt upp några kalasbilder hos dig nu 🙂

 2. Jag med…Morgontidningen hör till för mig. VILL inte vara utan den 🙂
  OCh jag vet att det är fel, men vill inte ge upp prasslet…

  1. fast, fel och fel. frågan är vad som är värst: att läsa en papperstidning per dag eller slököra bilen till jobbet/affären tre kilometer bort?

   det är iaf en intressant fråga tycker jag.

 3. Har försökt det här med morgontidning men kommit på den förblir oläst. Tar igen det på jobbet där alla tidningarna finns i papperformat. Tycker det är så smidigt med tidning på nätet

  1. då är du en miljöhjälte. tillika ekonomiskt smart. det är ju skitdyrt med tidningsprenumerationer.

   själv har jag inte riktigt vant mig vid att läsa blaskorna digitalt. och vår lokala är grymt dålig på internet – det tar oääändligt lång tid (läs: typ två minuter) att bläddra mellan artiklarna. det har jag varken tid eller ork för när jag läser nyheterna i iFånen på dass på morronen!

 4. Jaaaa jag har funderat på detta själv, så oändligt många morgnar när jag själv jobbade som tidningsbud. Så ofantligt otroligt löjligt mycket papper som oftast inte ens blir läst! som i BÄSTA fall går till återvinner.

  galet.

 5. Jag gillar att läsa pappersformatet till frukost. Dock är inte ekonomin så fet att jag har råd med rån-avgiften som tas ut för den lokala tidningen. Billigare var det i Borås och då fick man dessutom en megatjock sak!

  1. vi har lyckats julklappa till oss en sån där HN i tre månader för nittionio spänn. det är ungefär vad jag tycker den tidningen är värd… ;p

   1. Haha ja jag håller med. 99kr är ok. 😛

    Sv: Är fullt förstående att du vill vara hemma med familjen, hade jag också vart om jag haft en 🙂 Ska hälsa alla tjejor från dig! Dom hälsar nog tillbaka också. Nu är det snart dags jobb. Ha en mys dag!

 6. Snälla! Ta inte min tidning ifrån mig!!! Jag håller med som princip, men det är så gudaskönt att äta frukost vid en tidning och slippa hetsiga nyhetsuppläsare och intervjuare som inte lyssnar på svaret utan ställer en ny fråga på det som offret just svarat på.

  Och inte dator till frukost… näe…

  1. nänä! don’t worry! jag ska inte ta den!! apselut inte! jag fick bara en fundering som jag ville dela med mig av. dessutom är jag inte så mycket för pekpinnar och nosknäppar, var å en är ju sitt eget samvete skyldigt 🙂 å mig veterligen ska jag då rakt inte kasta några stenar i mitt hus! if you know what I mean? *hosthost*

 7. JAG slökör varken 3 km eller annan sträcka och kunde därför unna mig prasselblad, i alla fall av miljöskäl? Mjo men jag hade vant mig av med det (för dyrt för soloekonomi) sen 2 år… MEN så nappade jag på 99kr erbjudande för 3 månader och oj vad svårt det blir nu att säga upp abonnemanget, för fullt pris kan jag inte betala… å andra sidan läser jag inte hela tidningen har jag märkt (fast o vad kul det är med dagliga serier och sudoku) mest lokala nyheter, födde&dödde, lite kultur, sista sidan … och ibland någon artikel jag råkar få syn på, men jag slänger AllTID i papperbehållaren!

  1. där har du en av fördelarna med att va billös! det rena samvetet 🙂

   har du nåt kvar på abonnemanget? annars kan du väl höra om t ex Eric eller pappa har en sån där 99:a att ge bort igen? man får inte ha haft tidningen de senaste två månaderna tror jag. eller om det är tre. men helt ärligt är jag här redo att acceptera ett litet fusk. å, ehum, du har ju flera namn… (usch, skäms att jag ens får för mig att föreslå en sån sak men… just den där lokalblaskan och jag är som du vet inte såtaste vänner…)

 8. Har varit utan papperstidning i lite över ett år och läser min lokala blaska som pdf-fil på datorn. Den kostar då en bråkdel av det jag som papperstidningsläsare får betala – och det är exakt samma text, samma bilder och ja, samma allt. Det ääär ju samma tidning.

  Folk jag snackar med fattar inte det, de tror jag läser webbvarianten som alla kan gå in o läsa och som inte alls är lika bra. Jag måste logga in mig för att komma åt min pdf-fil och det kostar 50 kr i mån. Sk*tbra!

  Trodde att jag saknade pappret och valde ett erbjudande, men det är äääntligen slut nu och jag kan sitta vid min lapp igen!

  Gör dej en bra dag, onsdag mitt i veckan!
  Anmaja

  1. det här låter som ett bra alternativ till pappersbilagan. du får ju tidningen, fast i datorn. smidigt! jag har inte hört talas om den typen av prenumeration tidigare och jag är inte säker på att den passat mig, men det låter som nåt som skulle kunna slå på bredare front?

   tack detsamma!

 9. Lite sen här. Nä, jag är för rastlös för papperstidning. Skäms lite över det men jag pallar inte. Får extraerbjudanden som snabbt slutar med att jag lyfter pappershögen direkt till återvinningen. Samtidigt vet jag ju att det är en massa man går miste om när man bara läser på nätet. Å andra sidan gjorde jag likadant när nätet inte fanns.

  Kör inte bil heller.

  1. det ena kompenserar som alltid det andra. själv saknar jag ofta tidningen men liksom hos dig händer det att den hamnar oläst i pappersbingen… whått ö väjst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *