16.12 – om lite surt men mycket sött!

Dagsens tips: stödstrumpor. 
17.12 - om mammon och kung bore.

Trots evinnerliga påminnelser har lönekontoret inte brytt sig om att rätta till sina misstag och resultatet blir nu två månader i stort sett utan lön. För mig. Trots att dom gjort fel. En ursäkt? Ja från min närmsta chef, men han är inte bara oskyldig till kapitala misslyckandet utan har dessutom gjort allt han kan för att hjälpa mig. Så ett f’låt nån annanstans ifrån? Nix. En bättre inledning på föräldraledigheten hade jag apselut kunnat tänka mig…

Nå. Sötnosar var dom allihopa igår och mamman [full av hormoner, remember] var nära att tåras i tjohej! kan du hitta Maali bland alla gulliga ungar?vinden [vindstilla? äsch!] när hela Bokens Förskola sjöng luciasånger i kvällsmörket under lampors varma sken. Jooo, det kräfvas kanske släktskap för att uppskatta skönsången till fullo, men jeez, dom flesta med hjärta låter nog iaf ett liitet leende smeka ansiktet när dom hör barnens röster?

Jag bjuder två ganska korta musikstycken. Kvalitén är som vanligt crappy och filmen stundtals bumpy road skakig, men med koncentrerad vilja går det att utskilja lite lucior och tomtar och pepparkaksgubbar (tyvärr var det ont om staffans?) i allt murr! Min egen lilla tomte sitter förresten nästan exakt i mitten. Det är hon som efter färdigsjungen trudelutt börjar applådera – först av alla :)


Tur i livet att sött är starkare än surt. Leve glädjen! Å vafan, det är ju bara pengar… man kan ha’na eller va utan – jag hoppas bara årets klappmottagare är lika förstående som jag…!?

Tjenixen!

Dagsens tips: stödstrumpor. 
17.12 - om mammon och kung bore.
11 comments Lägg till din
 1. Ha ha, kvaliteten var verkligen undermålig, men glädjen var det inget fel på 🙂
  Här sitter jag och ler igen, som alltid när jag hamnar hos dig.

  1. jaa. jag ber som sagt om ursäkt för crappy filmning! fast i kolmörkret med en liten kompaktkamera knödd av alla jag-vill-också-se föräldrar blir det inte mycket bättre än så 🙂

    1. not to worry darling, aj kåmprände pörfäkt!

     häh. du? sjölejon?! skulle inte tro det. minns du däremot bilden på mig i poolen… det var ju en person i min närhet som jämförde mig med ett sådant då 😉

 2. Gulligt! OCH…hördes det inte små ljud från dig som antyder att du inte var heeelt cool och tårfri?

  Utebliven lön låter tufft men det betyder väl ”försenad”, inte att den är bortaborta och du är blåst på den för alltid? Du blir troligen trollrik i januari när vi andra är panka… vill du låna en femma tills dess?

  1. nä det är faktiskt inte jag som låter! det var andra mammor och pappor runtomkring!

   lönehistorien är så inihoppsan tråkig att det egentligen är bättre att jag tar den mun till mun. men kortfattat: nä, inte uppskjuten. redan utbetald. i höstas. dom har tvingat på mig sparad semesterlön (på semester jag inte velat ta ut) och istället snuvat mig på obetalda semesterdagar (som jag velat ta ut). summa summarium. jag får troligen ingen lön alls varken i december eller januari, de obetalda dagarna som jag skyndade mig att ta ut bara för att de inte skulle brinna inne är borta och mina sparade semesterdagar är nästan slut. förjeflasurt morrade räven och bet sig i svansen. så går det när man är snäll och inte vill va till besvär. asatrist.

 3. Barnsång är väl vackert! Jag lyssnade med stor glädje på målbrottsstämmor igår och det var, om inte vackert, så glädjespridande!

  Sv. Jovisst är det lök på bilden! Sonen grodde lökar, skar ultratunna skivor av grodden, färgade skivan i specialfärg och tittade sedan på de olika faserna av celldelningen i mikroskop! 🙂

  1. jag läste om din målbrottskör vill jag minnas? å du, glädje och skönhet går hand i hand!

   jisses. jag har tittat på bilden igen och jag har micket svårt att få det till en lök. men okej då! du vara shef 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *