18.12 – om förklaring till så slappnad och gosig Maali.

17.12 - om mammon och kung bore.
19.12 - om en TV-kväll.

Själv orkade jag knappt hålla ögona öppna när jag blev väckt imorse. Maali var på ovanligt gosigt humör och läste böcker själv i sängen medan jag långsamt kom till liv. Att jag var världens sämsta tvååringssällskap kunde jag räkna ut med lillfingret, så jag körde en ovanlig fuling: ”ska vi titta på TV?” frågade jag lite generat och lugnades av Maalis glada ”jaa!.

Sen tittade vi lite på dyngbaggar på Animal Planet, följde uppsjungningar på Mezzo, lyssnade på en tjej som såg ut som den mörka söta i Sugarbabes (inte den, ingen bra låt, konstaterade Maali och ville byta kanal) på MTV, lärde oss göra en byrå av tändsticksaskar och fastnade slutligen där, på STVb med Nicke Nyfiken, nån Fifi och sen en häxa med en rufsig katt å en ugg’a. Där nånstans hade Maali myst in sig i min famn så till den milda grad att jag inte kunde låta bli att fråga om hon ville vila lite. Innan meningen var avslutad hade hon borrat ner sig i en kudde. Napp ville hon gärna ha så det hämtade jag gifetvist snällt.

Med hennes lilla ansikte mot mitt snusade vi så snart lika lagt som kattpälsarna i fotänden. Två timmar senare vaknar jag med en liten kamin bredvid mig. 39,2 visar termometern och jag har fått förklaring till slappnad orsak. Nu sover hon bredvid mig på soffan – ett ställe hon ytterst sällan velat/kunnat sovit på i sitt liv.

Hellre nu än om en knapp vecka suckar jag lite oroligt och smeker hennes febriga lilla ansikte för att ge svalka med mina händer. Måtte det bara vara en väldigt elak förkylning?

17.12 - om mammon och kung bore.
19.12 - om en TV-kväll.
12 comments Lägg till din
 1. nää vad trist med feber, hoppas hon bättrar sig snarast! och hon ska inte vara sjuk nu till jul-så det så.

  förresten, glömde svara, jag hann få iväg alla julkort 😉

  1. tack för gullig omtanke! fet är en konstig feber liksom, den går upp å ner hela tiden!? skållhet eller bara jättevarm. märkligt. kanske är det tänderna som bryter igenom det allra sista? hon vaknade lite efter nio, görtrött, slappnade i vår säng och blev varmare å varmare. får se hur dagen utvecklar sig!

 2. Trist med sjuka barn! Nova oxå febrig, hostig & förkyld. Men jag ska inte klaga, första sjukdomen sedan dagisstarten i augusti. Hoppas båda sötisarna piggar på sig tills tomten kommer på besök. Ha en skön helg! Kram kram

  1. vi har också haft en helt okej höst faktiskt. jag he varit sämre än Maali sjukdomsmässigt 🙁

   jupp kryas sig ska dom! eLi är redan mycket bättre. ynklig är hon visserligen, men inte alls lika hög feber!

   massa krams till er allihop!

 3. Feber är barnens vän, sa de på dagis när mina barn var sjuka.
  Själv undrar jag om inte det hade varit bra om jag fått några grader som sprätt på mina basselusker som vandrar mellan näsa, svalg och luftrör. Jag får aldrig (nåja, nästan) mer än 37,5.

  1. dom har ju rätt! faktiskt brukar sjukdomen ge med sig fortare med bacilljagande feber i kroppen. kanske är det därför barn får så hiskeligt hög feber?

   kryas dina halsar å det där! gärna innan tomten koms 🙂

 4. Awww.. Stackars liten. Feber är inget kul. Hoppas hon kryar på sig och hinner bli helt återställd tills julafton. **skickar en våtkall handduk i cyberform, att lägga på varma pannan**

  1. hon har varit mycket piggare och svalare idag – om än stappelton och trillig – så jag litar på dagisform imorron! tack för handduken, jag är säker på att den gjorde sitt till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *