21.12 – om gårdagsens alldeles egna bäbisim!

Dagsens tips: Eddie Izzard.
Dagsens tips: håll ihop andas och härda ut.

Turligt hann Mattias cykla hem i preciiis perfekt tid för att följa med till simhallen. Å sicket bäbisim vi fick!!

Vi var helt ensamma i hela bassängen nästan hela tiden och trots att vi inte fick tag på några simfötter (varken att låna eller köpa) simmade Maali hur mycket som helst mellan oss och kant och oss igen! Vi övade ligga på rygg och plaska pappan jätteblöt, vi sjöng lite sånger, vi (läs: Maali) kastade katapult från kanten – både i den varma(re) barnbassängen och en gång i den djupa isbitskalla, vi jagade simgummidjur, höll fast i kanten sköt ifrån baklänges och flöt, vi (läs: Maali) svalde en hel massa bassängvatten (framför allt när pappan körde henne torped genom vattnet 😉, och slutligen åkte Maali å en simgummifisk lite rutschkana i den übergrunda bäbipoolen. Wow! Bästaste äventyret och en görbra ”lektion” oskå mä!

Som vanligt (simning och plask får igång EmmaLis tröga mage perfekt nästan varje gång…!) fick vi pausa för dassbesök och då passade jag på att ge mig ner i motionsspåret. Ehum. Jeez. Alltså. Efter sjuttio meter var jag tvungen att pausa för att inte dö… jag skojar inte, syret var slut… där hängde jag mot kanten som en trasa, å ena sidan full i skratt å andra förbaskad och generad, redo att leta reda på den kastade handduken. Lyckligtvis hann Mallias och EmmaLi tillbaka till fyra sega längder* och vi kunde fortsätta leka i barnbassängen.

Efteråt duschade/bastade vi och möttes upp i kafeterian och vetnivad; Jaa!! Äntligen!! Världen utanför var hej mitt vinterland alldeles vitt vitt och lycklig som ett barn skuttade jag till bilen för att skotta den fram!

Okej. Tre centimeter är inte mycket att gå i taket för men jag är såå lycklig för även om prognoserna får rätt och det blir plusgrader till onsdag så har vi idag iaf några timmars härligt vitt att minnas till julafton!

Tjenixen!

* nu i efterhand kom jag på att grodsimning (som är den enda typ av sim jag hanterar) kanske inte är ultimat för en gravid? fogarna känns en smula mer lossnade nu liksom?

Dagsens tips: Eddie Izzard.
Dagsens tips: håll ihop andas och härda ut.
10 comments Lägg till din
 1. Åh va roligt att höra att det går så bra för er nu!! Simfötter modell baby är svårt att få tag på men http://www.babysimshopen.se kan hjälpa till 😉 är de ett uns förstora kan man fylla upp med strumpor ett tag… så känns det inte lika ”onödigt” ekonomiskt 🙂

  Och du – jag orkade knappt 200 meter när vi skulle göra vattenprovet *pinsamt* och då ska jag föreställa ”simklubbsmänniska” för att inte tala om när vi skulle göra livräddningsprovet *jeeeesuuuusss* totalt utpumpad och trodde aldrig i livet jag klarat tidsgränsen men det hade jag!! 😀 Simning ska ju vara bra för fogarna men kanske inte grodvarianten då – kanske dags att anmäla sig till vuxensim? 😀

 2. Hej! Kul att du gillar min blogg! Aj lajk jors också =)
  ..Man borde gå och simma alltså, men det är ju så olockande nu när man måste pulsa dit och hem och håret blir till is och hela den visan.. Men..efter jul. DÅ.

 3. Får följa med till simhallen en dag och kolla in den lilla ”fisken”….hon måste va syperduktig simmare nu 🙂
  En dag i mellandana kanske!
  Tjing!

 4. Vart beställer du fotoböcker, tips?
  Ska nog ockås börja med det men är lite roligare att ha lite 2egengjorda2 album på barnets första år åtminstone =)

 5. va kul att du fick en blip att jag uppdaterat i min blogg. 🙂
  jag har varken bloggat eller läst andra bloggar överhuvudtaget under min blogg-tristess-period.
  vad maali har blivit stor.

 6. Marina: ja det är otroooligt roligt nu!! gulligt att du gläds med oss!

  grymt tips! vi hinner ju inte beställa så tomten får dom med sig, men kanske som grattis-till-lillasyster-present? är det samma som ni använder på bäbisimmet? isf kan jag ju lätt klura ut storlek.

  haha! vuxensim?! så jag kan lära mig kråla och simma rygg ihop med en bunt hurtiga pensionister? nja. jovisst. påminn mig om ett halvår eller så 🙂 skönt att höra att jag inte är ensam ang kondisen… hur i — kan det vara så jobbigt att simmas lite!?

  anna: haha! joo… fast det blir ju dubbel motion då iom pulsandet ;p å andra sidan är det nog bättre att vänta till efter jul, till februari/mars sådär när alla nyårslovare tröttnat 😉

  Ringhalsaren: ja det hade varit dunderkul! tänkte faktiskt på dig i söndags å att det hade varit både skojigt och schysst med sällskapshjälp om vi ska ge oss i poolen nångång när Mallias jobbar.

  krams!

  Erika: hittills har jag bara beställt på Gör Din Egen Bok, men det finns massor av schyssta sajter tror jag. jag vill kunna ha möjlighet att skriva bildtexter, och att kvalitén ska vara bra. det är det enda som är viktigt egentligen! plus att de inte får kosta miljarders att köpa såklart.

  Britt-Marie: tack! nu blir jag jätteglad!

  anne: visst… rub it in bara…!! ;p

  lola: klart jag har koll! blev superglad att du är tillbaka! jo hon har vuxit en del, dom gör ju oftast det 🙂 ska bli spännande att se hur stor din ”lilla” tjej blivit!

 7. Ja det är samma fötter som vi använder! Du ska i vilket fall köpa med HEL häl – inga remmar!!

  ja, jag undrar också hur det kunde bli så jobbigt, jag menar det var ju som igår *harkel* som jag tränade och simmade flera tusen meter utan nämnvärd ansträngning 😉 Måste helt enkelt vara större motstånd i vattnet nuförtiden ;-D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *