23.12 – om en tråd i läppen och mycket värre saker än så.

22.12 - om ekologisk gris.
26.12 - om en grön jul.

Efter att i ett halvt år dragits med en besvärlig form av blåsa på insidan av underläppen hade jag till idag efter remiss fått tid för bortoperation av besvärligheten. Operation låter drastiskt, jo, men det hette faktiskt så. Nå. Ursprungligt inbokade tiden (19 januari) kändes av förklarliga skäl (beräknad bäbi, 13 januari) inte helt perfekt och omtänksam sjukvårdspersonal lyckades fixa in mig på en ”akut”-tid på annan ort, men inom samma landsting.

I samma sekund som en läkaren förklarade nu kommer bedövningen, det gör ont höll jag på att trilla av britsen. Inte för att det gjorde ont – fast det gjorde det, shit majbritt så ont – för det har jag inte ont av, utan för att jag förstod att hon skulle stoppa en stor sprutnål i mig (ibland är jag bedrövligt korkad: hur hade jag tänkt att bedövning annars skulle läggas?)… ullisar: sjåpigheten personifierad.

Så nu sitter jag här med två stygn i munnen och oroas över julmaten. Bedövningen har släppt, den värsta svullnaden likaså. Då får jag ett meddelande från min mamma som får stygn, julmat och oro att kännas pinsamt obetydlig: en god vän till familjen har helt utan förvarning och plötsligt gått bort.

Livet är så obegripligt, så ogreppbart, så orättvist. Jag kan inte förstå det. Än. Lilla härliga whiskyrökröstiga vassa roliga Babsan. Du fattas oss.

22.12 - om ekologisk gris.
26.12 - om en grön jul.
21 comments Lägg till din
 1. Ja så häftigt att känna att det rör sig där inne.
  Idag har jag känt minst 2 tydliga sparkar. Så mysigt 🙂

  Ni får ha en riktigt trevlig jul ni med! 🙂

 2. Oj, det var mycket som hänt idag, som inte går att råda över… Hoppas att sviterna av operationen snart lättar!
  Tänker på dig och önskar er alla en riktigt fin jul i familjen!

 3. uach när sådana saker händer förstår man verkligen hur skört livet är och att vi kanske inte ska klga över petitesser… Men jag förstår vad du menar med sprutan jag e lika rädd!
  Beklagar sorgen.

 4. Jag är nästan likadan när det gäller blodtryck. Dom behöver endast tänka dom ska ta blodtrycket på mig så rusar mitt i höjden… Att man ska vara så larvig

  Beklagar sotgen hoppas ni får ett bra och skönt julfirande så bra som det går.

 5. Sprutor är inte såååå kul, drogs med vaglar (hmmm, en vagel, flera …?) i ett öga under en längre tid så till slut bestämdes det att jag behövde ”sprutas”…. Lite svårt att inte titta på om man säger så, men faktiskt, jag är ganska tålig vad gäller smärta….nu ska vi inte prata förlossning dock 😉 , så allt gick bra och jag slapp de där ”grunkorna”!

  Sorgligt när folk avlider, inte vet jag om det är värre inpå en storhelg, samtidigt som det självklart blir värre på ett annat sätt… Man blir så påmind om de som faktiskt saknas kring helgerna 🙁

  Hoppas allt går bra trots allt, du får undvika de starka sillarna och tänd ett ljus för Babsan, det gör jag fortfarande trots att det är hundra år sedan, nästan, farsan avled och sedan har det ju bara fyllts på med numer saknade nära och kära.

  Kanske föds liten bäbi den 16:e januari förresten? Då föddes min lillrompa nämligen, nu i januari blir hon 18 förresten så herregud vad tiden går!

  Åsså en god jul förstås!

 6. Hehe ja jag kan tänka mig att det blir lite annorlunda, hårda sparkar mot revbenen och lungorna 🙂 Nu ligger huvudet och trycker där istället och jag vet inte riktigt om jag tycker att det är bättre… Hur går det för er och magen nu? Det börjar närma sig 🙂

 7. Men vilken dag du haft! Jag skickar massa energi. Har en hel del över just nu. Av saker vi kan ta en annan dag – eller aldrig helst : /

  Önskar dig, och familjen samt bäbis i magen god jul. Och ja, jag frågade verkliegn efetr hon som bloggar, och jajamensan, servicen var perfa. Men ni kanske kan ha kul åt undertecknad kund som väste i kassan på jakt efter bloggpolaren…

  Måtte dina stygn hålla näör skinka och annat ska stoppas in! Håller tumme.

 8. JOBBIGT med dödsfall såhär i juletider när man ska umgås och glittra med ögonen (av annat än sorg). Det är sant; livet är förunderligt och oförutsägbart… Man vet aldrig när det är dags att passera till andra sidan…

 9. Så trist med er vän, förhoppningsvis klarar hennes närmaste familj av detta, kanske finns ni som hjälp och stöd?

  Det går säkert bra med julmaten trots dina stygn ska du se, munnen läker ju rekordsnabbt.

  Sköt om dig.

 10. Så perfekt du beskrev lilla Babs! Tända ljus är en bra idé när man vill tänka på någon… det har jag gjort.
  Ses i morgon för en God Jul!

 11. Usch och fy på alla sätt av alla anledningar :-(. Beklagar :-p. Svante har sovit HELA dagen idag och sover nu med. Borde ha lagt mig, men tror hela tiden att det ska dra igång igen i magen. Men ska nog krypa till kojs nu. God jul på er :-p.

 12. Ja, livet är skört, man ska inte spara på krutet! Det är bara att leva.
  Hoppas du kan äta av julmaten och njuta av julen trots allt.
  En riktigt God Jul önskar jag dej.
  /Helena

 13. Puhu, det där lät inte roligt! Det finns faktiskt en äcklig bedövningsspray som min tandläkare använde på mig senaste gången. Jag kanske var försöksperson?
  Hur som helst var den bra mycket roligare än en spruta.

  Jättetråkigt med vännen som plötsligt rycktes bort. Livet är verkligen totalt oförutsägbart.

 14. Glömde önska er en God Jul trots tråkigheter! En extra stor julkram går till lilla Maali som dekorerade hundarnas godispaket så fint. Rena PIcasso!

 15. till ni vänliga omtänksamma!

  oundvikligt lades sordin på julfirandet, men samtidigt infann sig ett mycket hänsynsfullt lugn och vi fick tid att ta hand om varann på ett vis jag inte är säker på hade skett utan ödets otäcka nyck.

  jag tackar för alla omtankar, och kan (trots att det i sammanhanget känns futtigt) hälsa att den ena tråden försvann ur läppen ihop med en köttbulle. vart det andra stygnet tog vägen vet ingen, men det verkar gå fint utan båda? det är nästan läskigt vad kroppen kurerar och läker. särskilt i slemhinnor och liknande ställen. inför stundande bäbiframklämningen känns detta hoppfullt. och det värsta som kan hända är ju inte heller några stygn utanpå eller inuti. tummar hålls här stenhårt för gott utfall av förlossning, för båda inblandade såklart!

  kram till er alla!
  tack detsamma för god jul:andet och en trevlig nyårsfest önskas tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *