27.12 – om kanske en smula gravid… [obs! nosad från mobilen]

julen 2009, ett mycket kort sammandrag!
28.12 - om oändliga mängder snor.

Höjden av graviditet skulle nog kunna vara att i köket, mitt i natten, rotandes i den ussliga Alladinasken efter nåt annat än ”dom äckliga med sprit” till sitt missnöje – trots att jag redan visste – inte hitta några goda bitar och två minuter senare komma på sig själv stå där med en romrussin i munnen. Som när den förvånande nog är ”helt okej” snabbt får sällskap av en likadan…

Tjenix i mängd från evighetssjukdomade ullisarna som nu vräker piller och skiter i ”max tio dagar”-regeln för nässpray. Jag måste ju för *ett ställe där det garanterat är varmare än här* få sova?!

julen 2009, ett mycket kort sammandrag!
28.12 - om oändliga mängder snor.
17 comments Lägg till din
 1. det där med blöta handukar har jag provat men är ju absolut inget hit på en feberfrossig Elwira, vääldigt kallt blir det ju men ibland så måste man fast det blir arg reaktion…
  Ja barn har ju inte reglerat temperaturen på samma vis som vi vuxna, för när vi har 40 grader så är vi ju typ däckade…

  tack för krya- på dig hälsning!

 2. Jag behöver inte vara gravid för att få toksug efter choklad och finna min mun full med annars så oätliga bitar klockan efter midnatt… Kanske har med att de fyrtio börjar närma sig?

  Vi fann viss ro i inlandet (läs Horred) men lok, jag erkänner; viss pakethysteri infann sig och viss glömska av att familjen är det viktigaste med.

  Hur har det gått med dina stygn?

  Kram och god fortsättning på det lilla som är kvar av decenniet.

  1. för böfelen kvinna: age has nothin’ to do with it!!

   stygn och annat i den regionen jobbar vänligt åt mitt håll. andra regioner känns däremot lite motsträviga. förhoppningsvis jobbar vi hela alltet gemensamt och ihop om några veckor när bäbi ska välkomnas ut? 🙂

   detsamma önskas dig, nu med ännu mindre år kvar att leka med!

 3. Jag tänkte också säga att det går att ramla ner i frosseriträsket även som garanterat icke-under jäsnings-tanta som jag ju är 🙂 Sista ”middagen” igår, läs idag ?, blev janssons och skinka, vid två-snåret nångång… Om man inte räknar med skinkan jag låg och pressade in i gapet nångång strax före medvetslösheten strax därefter… Man får liksom fram nån liten lucka i magsäcken om man ligger, eller nåt… Den här julen är den värsta nånsin vad gäller äteriet, MEN, jag fick ju direktiv om att faktiskt försöka äta mer av tant ”doktor” innan jul och jag har verkligen gjort det också… Så egentligen är jag ju bara duktig haha!

  Jobbigt med kombinationen snuva och bäbismage dock, man är ju som full som det är liksom…. Åsså lycka till med slutklämmen nu, satt nämligen nyss och tittade på nån av alla föda barn-serier på tv och ouch… vilken bedrift det ändå är att föda! (än större om man väljer att göra det flera gånger!!)

  Adios för nu liksom då’rå!

  1. fast det är skillnad på skinka, jansson och romrussin. enorm skillnad faktiskt. för övrigt är det klokt att följa doktorns råd. det gör jag själv också alltid (sålänge dessa icke går i stäv med egna åsikter 😉

   suger i mig din uppmuntran kring barnafödande. själv ser jag det som ”ingen big deal” men har ju då bara en ynka gång att jämföra med. ber att få återkomma i ärendet om några veckor!

   tjohej!

 4. haha…o jag som älskar romrussin-chokladen…haha.. allt som inga andra gillar. Romrussin, ägglikör, marsipan… o så den stycke-chokladen Skotte, om vi ska prata det som inte finns i aladdin-asken. 🙂

  yes, jag var gravid på bilderna du sett på min blogg…. har tom fått en liten tjej.. 🙂
  3835 gram, 51 cm lång föddes vår lilla Wilma den 8 december kl.1815. 🙂
  Har inte skrivit det i min blogg ännu… tar allt i rätt ordning nu först. Tar en himla tid o ta igen missad tid sen april…. hihi… men hoppas på att komma till nutid innan året är slut…. shit, det betyder att jag har 4 dagar på mig att hinna ikapp med 3 månaders händelser… haha..

  när är det dags för er o ha lilla bebisen??

  1. du är galen mänska! fast Skotte tycker jag också mycket om vilket visar sig praktiskt när ingen annan verkar villig att suga åt sig dessa godbitar ur skålen 🙂

   oj va roligt med lilla bäbi Wilma! ett mycket fint namn på en flicka det ska bli oerhört spännande att få ’lära känna’ bättre! grattis otroligt mycket!

   beräknat har vi 16 dagar kvar till BF. jag lägger ytterligare några dagar till detta och har således ungefär tre veckors graviditet kvar. eftersom målet varit att ta sig över nyårsgränsen (ett mål vi verkar fixa med råge!) slappnar jag nu av och låter tiden ha sin gång. hon kommer när hon kommer lilla bäbi Milla Jacklín!

   ps. fyra (tre) dar är en evighet när så kräfvas… ;p

 5. Vet inte om jag är fullkomligt normal eller onormal. Jag har verkligen inga cravings. än iaf. Inte mer än vad jag brukar ha, haha!
  Men nattamat är ett relativt vanligt förekommande fenomen. Varför vaknar man klockan 4 på nätterna och är så hungrig att man typ DÖÖÖÖR. Måste gå upp o äta yoggi då… (det enklaste jag orkar ”göra” mitt i natta).
  Va spännande att det snart är dags för er. 🙂 Jag längtar så efter vår bebis.

  1. några verkliga cravings kan jag inte säga att jag dragit på mig varken denna eller förra gången. jag har till min lycka också varit förskonad från underliga och plötsliga dödshungerkänslor. under vilken kategori jag däremot ska placera nattgodiset vet jag inte; vad trors om ”oförklarlig och omättad hunger”? 😀

   här längtar vi också, alla tre!!

 6. Romrussin, då är man desperat! Hoppas du får styrsel på snorandet och örat, det är ingen höjdare att gå in i en förlossning med stort sömnunderskott. Men du har väl några veckor på dig än.

  Sv. Bilderna på barnen i bloggens header är nog tio år gamla, några av bilderna på mig är rel nya, men valda av dotter som väl har en annan åsikt än jag om när jag är mest till min fördel…

 7. Har en alladinask här med massa sånna oätliga som jag inte gillar du kanske vill ha dom 😉 bla romrussin, hua *ryser*
  Ha det fint och gott nytt ås…snart.

 8. Ha, ha. Karla gillade inte Romrussinet :-D. Hon kom där så glatt och frågade om hon fick äta den. Av ren vana sa ja nej. Sen såg jag var det var och ändrade mig snabbt. Jodå, älskling, ät du den :-D. Äcki, sa K efter en stund…

  1. ah! du körde mitt gamla knep 🙂 fast jag bjöd på supersalt godis istället för spritchoklad – den åt jag ju lätt själv liksom…

 9. skrev precis i en annan blogg om de här chokladaskarna….jag kan inte förstå hur de kan göra så mycket äcklig choklad i just de askarna och ändå köper folk som galningar. Ge mig en chokladkaka istället tack!

  Hoppas du kryar på dig, fan vad jobbigt att du ska behöva vara jätteförkyld dessutom förutom det ”gissar jag” gravidjobbiga.

  1. haha! i min situation finns nog egentligen inget som heter ”äcklig choklad”, men jag förstår vad du menar 🙂 jag tror helt enkelt att det från Marabous håll (det är dom som tillverkar Paradis- och Alladinaskarna väl?) kanske rör sig om en vilja att medverka till icke-frosseri? för nog manas man till en smula besinning – att jämföra med ett kvartskilos block schweizernöt som problemlöst glufsas i ett nafs!

   jag suger i mig alla gulliga påkryningshälsningar och hotar sjukdomen med dom som medkrigare 🙂 jag tror nästan det gjort nytta för idag har jag nästan inte känns nåt snor alls (läs: jag har kunnat andas genom näsan nästan hela dan!)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *