4.12 – om ’heliga ko, aj’m ö mama!’.

Dagsens tips: bada med en riktigt schysst kamera!
4.12 - om olust. 

Som en blixt trillade poletten ner. Jeez! Maali är min dotter. Dvs, jag är förälder till ett barn. Ett barn som är en människa och har en framtid med mig och Mattias som största stöd i många år.

Å så passerade jag spegeln i hallen. Vafan. Jag är ju gravid! Shit och hjälp och hur i helsefyr gick det till?! Igen!? För tre år sen planerades just nu för tre veckor i Kambodja, en årlig tripp till Sydostasien. Så satt vi där nio månader efter hemkomst med en liten bäbi och mitt i all lycka oro kärlek förvirrning så hade det gått två år. Å nu ska hon bli syster.

Varje dag är en sällsam gåva. Gamla klischor känns högkvalitativ poesi. Tiden sniglar fram så fort att jag hinner njuta men inte stanna upp. 

Schö nö kåmprand pah. Men jeflar va häftigt det är!

Dagsens tips: bada med en riktigt schysst kamera!
4.12 - om olust. 
14 comments Lägg till din
 1. Vet du, så fantastiskt är livet, det händer och inte händer. Tiden passerar, dåtiden avnjuts, upplevs och bearbetas medvetet och omedvetet. Man stannar upp och reflekterar, hämtar andan och fortsätter. Tiden är obestämd. ibland var det igår känslan väcktes, ofta var det länge sen eller helt plötsligt nyss..
  Vi ska njuta av vår tid på jorden. Liten ska snart få finnas.Välkommen!

  Sjölejon? Jo men där kan det finnas vissa likheter faktiskt..

  1. ibland händer allt på en gång, det faller över som ett ton of bricks. då är njutning bara förnamnet! å andra sidan, att grubbla in sig är bara dumt. lev i nuet är ett bra tips!

   tjo!

  1. inte så jättekonstigt egentligen väl? den som är född för en sextio-sjuttio år sen har väl andra trender och nyheter än enbart mode att tvingas hänga med i 🙂

 2. haha ja det där slås jag av lite då och då. Inte gravidbiten men barn biten. Ibland tittar jag på Leya också slår det mig att shit hon är med min dotter.
  häftigt är det iaf!

  1. fortfarande har jag svårt att förlikas med det faktum att jag är förälder. då är man ju vuxen? å alla andra mammor är ju så himla kloka och problemlösande och vettiga och jag är bara lost. ofta. nää… eller jooo! häftigt är det! men i lika stor utsträckning märkligt!!

  1. ja av alla märkligheter i världen är den mänskliga förökningsprocessen ofattbar. det är en sak att vi har en instinkt att yngla av oss, men att det ska va så jefla roligt! när det väl är ynglat menar jag mest då 😀

 3. Visst är det häftigt… att det liksom bara blir ett litet barn efteråt?

  Det påminner mig om när jag var höggravid första gången och stod framför spegeln och var helt förtvivlad – HUR skulle magen kunna komma ut. Det kunde bara inte funka… Fanns inte en chans att en så enorm mage… Nej.

  Och nu har hon redan en egen mage som kom ut för 6½ år sen…

 4. Fick ungefär samma känsla häromdagen, herregud Lucas är min son! MIN MIN MIN (och Magnus då!). Jag är så sjuuukt stolt så att jag spricker ibland! SÅN KÄRLEK!
  Och fin franska du skriver, hihi så kul! 🙂
  Kram din fina mamma!

  1. visst är det alldeles skrämmande fantastiskt! en käftsmäll som jag inte skulle vilja vara utan för allt smör i småland (ett fånigt svenskt uttryck, be magnus förklara om det blir för tossigt!) och ja ja ja NU fattar jag ju liksom! sicken grej!

   du. jag pratar inte mer franska än sådär så jag blir mäkta stolt nu! eller jo, jag kan säga ”jag är ett fönster” också, men just den frasen har inte visat sig så användbar faktiskt? märkligt 🙂 du kanske kan lära mig nåt mer? typ, ”jag tycker Schweiz är ett vackert land fast jag har bara varit där en gång. och det var i den tyska delen så det kanske inte gills?”.

   nu har jag svarat på nästan alla dina kommentarer och det har blivit uppsatser… hoppas du orkar/hinner/får möjlighet att se mina megalånga svar på alla dina dundergulliga responser…

   krams tillbaka bästaste du! och jag håller tummar för mer läsning om Lucas och er! [- var ska ni fira jul t ex? om du hinner slänga ihop ett mail med kort uppdatering hade det varit fantastiskt skojigt!!]

 5. Tack för alla dina svar, självklartr att jag orkar, bara kul! Jag beundrar att du alltid svarar så fort, jag är kass på det och skäms så mycket. Vågar aldrig skriva ett nytt inlägg för jag har inte ens svarat på folk som ansträngt sig för att kommentera! Pinsamt och oförskämt!

  MEN ett mail kommer så gärna! Snart! Med lite bilder kanske, om du vill.

  Nu kommer lektion 1: översättning av din mening. Och visst gills det även om du bara var i tyska delen. Men vänta tills du får se franska delen! Då faller du IN LUV ska du se! 😉
  ”jag tycker Schweiz är ett vackert land fast jag har bara varit där en gång. och det var i den tyska delen så det kanske inte gills?”.
  ”je trouve que la Suisse est un beau pays même si je n’y suis allée qu’une fois. Et c’était en Suisse allemande alors ca ne compte peut-être pas?”
  🙂

  1. mail mail jaja! och bilder! jajaja!!
   och det är inte det minsta varken oförskämt eller pinsamt. jag är övertygad om att vi förstår allihop. och du kommer ju när du kommer, det viktiga är att du inte försvinner helt och hållet!

   aha, en utmaning! okej. lektion 1. då försöker vi:

   ”sjö trövv qö la sviss äss önn…” hmm. svårt det där, ”svi allé qön foa. ätt setät önn sviss allemann alår sa nö cåmpt…” öh-nånting ”pah?”! näää…! jag kan INTE! vi kanske ska börja med nåt lättare? typ, ”jag är bättre på engelska!” 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *