Dagsens tips: hur det blir mindre trängsel på mellandagsrean.

Dagsens tips: låt bli "Ice Age 3".
30.12 - om en oförklarlig stolthet.

På en av mina reguljärt lästa bloggar (en som jag gillar!) läser jag mellan raderna (i inlägget) och på raderna (i kommentarer) om en ovilja på gränsen till vrede gentemot föräldrar som väljer att ta med sina barn, i barnvagnar, ut på stan under mellandagsrean. De går i vägen, står i vägen, och allmänt bara är i vägen. Trots att jag är inte är en som är så ”egotrippad” (ett rakt citat från en kommentar på bloggen jag diskret hänvisar till) att jag ”tar med mitt barn på mellandagsrean trots att det är så litet att det inte kan ha nån glädje av det” så vill jag ändå försvara dom som gör det. Och det ska bli skojigt att se om ni som tycker så här (för jag gissar ni är barnlösa) tycker annorlunda när/om ni själva får en barnvagn med en liten kiddi att släpa på? 🙂 Nånting säger mig att så kommer vara fallet!

Nå. Nu när jag ändå retat upp mig en smula (också!) kan jag hojta att jag inte gillar mellandagsrea av den anledningen att det är så mycket folk. Barnvagnsfolket är en sak, men alla andra då? Hade det bara varit mammor och pappor med barnvagnar så hade det varit MYCKET bättre plats för mig. Så mitt tips är; alla ni utan barnvagn bör stanna hemma 😀 på så vis blir det mindre trängsel för alla!


ps. detta inlägg är skrivet i ett försök att med glad ironi lösa ett problem! så ingen tror att jag är 1) trampad på några tår, ömma eller ej, och 2) arg på riktigt!

Dagsens tips: låt bli "Ice Age 3".
30.12 - om en oförklarlig stolthet.
4 comments Lägg till din
 1. Ja! Och funktionshindrade i rullstolar! De tar ju plats de också!!! 😉

  Man gör väl som man måste, vill man ta med barn eller har ingen som kan ta dem medan man drar på stan, så är det ju bara som det är med den saken. Jag har inga problem med barnvagnar.

  En helt annan sak är väl att dra med nyfödda pluttisar i folkträngsel med tanke på virusar av alla de slag, men det är det väl knappast någon som gör heller.

  1. precis! allra värst är ju de som dessutom behöver ett par assistenter som tar plats… ;p

   ps. hoppas man får skämta om sånt här?!

 2. ojoj, öm tå var det här!
  SJÄLVKLART får alla shoppa om och när de vill, men JAG kommer aldrig ta med mig mina framtida småbarn på mellandagsrea, så är det bara! vad jag skriver i min blogg är ju vad JAG tycker och tänker, och jag står verkligen för detta med barn på rean. det jag hade i tanken då jag skrev de små raderna i inlägget (som faktiskt var ett vanligt inlägg, med som sagt ett par små rader om detta) var främst en kvinna som hade med sig ett pyttelitet barn. detta barn låg i sin vagn med hur mycket varma kläder på sig som helst, i en tokvarm butik, med hur många människor som helst som var tvugna att liksom hänga över vagnen för att överhuvudtaget ta sig förbi. barnet skrek och var jätteledset men mamman brydde sig inte om det utan gick bara och drog i alla klädhögarna ett par meter bort. det är DET jag menar. och det tycker jag är ”egotrippat”.

  1. nänä girlie! inga ömmande tår! och det var inte inlägget i sig som var en smula provocerande för en hormonstinn blivande tvåbarnsmor utan en av kommentarerna därunder som bredde på rätt fett…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *