13.1 – om shoppning.

13.1 - om han som är "quick, effective and bold".
Dagsens tips: living on the edge!

Av samma anledning som slaktaren förmodligen är vegetarian är jag våldsamt oförtjust i att shoppas. Handla det nödvändigaste, jo, men att trängas på arrangemang av typen mellandagsreor är så långt ifrån min kopp te att koppen saknar både öra och fat (dvs teet går att dricka, men du bränner dig). Nog kan jag förstå att folk vill fynda, det jag inte förstår är varför det ska göras med triljarders andra människor. Nätshopping någon?

Jag håller mig också, kalla det typ solidaritet, gärna borta från ”onödiga” shoppningsdagar. Visst finns det yrken där ständig bemanning är apselut nödvändig; brandkår, övervakningsverksamhet, sjukvård osv, men handeln hör inte dit. Tycker jag.

Nå. Nu är mellandagshysterin över, ”vanliga” rean har tagit över och jag gissar det går att hitta massor av bra grejer till bra pris – ehum, empiriskt vet jag att så är fallet… :) En sak vi tyvärr inte behöver fyndköpa – eller på annat vis införskaffa – är bäbikläder. Vid nylig genomgång fick vi ihop fyra (FYRA!!) kassar i de lägsta ministorlekarna! Heliga ko. Och en ynka procent av detta är sånt vi själva ”fått” köpa… så,

no kläder till nya lilla bäbin, pliis!!

Redan inköpta kreationer gifetvis undantagna, men jag vill gärna se kvittobevis då… :)

Tjenixen!

13.1 - om han som är "quick, effective and bold".
Dagsens tips: living on the edge!
29 comments Lägg till din
 1. det e så skönt att man har massa kläder från första barnet.

  jag älskar o shoppa, men hatar trängsel o folk som springer ivägen. hur shoppar man bäst då??? haha…

 2. glömde skriva en sak… 🙂
  undviker också mellandagsreorna.. går till affärerna när det är vanlig rea istället, känns som det är den bästa rean då.
  Jag fyndade precis för någon dag sen en jeanskjol.
  kostade bara 124,50 kr… den har kostat 500 😀
  Jag vart överlycklig o hitta en så snygg kjol så billigt. tjoho…. 😀

   1. sv: alltid underbart o hämta när emilia springer i famnen på en. 🙂 o skönt o lämna när det går bra, för då behöver man inte gå därifrån o må dåligt själv. fast man vet att oftast så slutar de gråta så fort man försvinner ur deras synfält.

    håller tummarna att det är dax snart för er… ska bli kul o följa er bebis-ankomst. 🙂
    kram kram

 3. Määäääh, jag har inget kvitto kvar!!!! Och det är bara en pytteliten sak jag köpt så pliiis gör ett undantag och ta emot min mini present som kommer per post den 22:a (för jag gissar på den 22:a, sorry hihi!)…

  1. men duuuuh!!! jisses amalia darling och sötnos. nu skäms jag ögonen tåriga… för det första för att du tänker på oss, och för det andra för att jag verkar bläigt otacksam… mjau!! äh va fan ska jag skriva nu.. mer än att jag skäms… och vill kramas… förlåt! ta mig inte så bokstavligt (jag har faktiskt köpt två plagg själv också så jag är hädare i egen kyrka, ett reaköpte jag i somras och ett igår…)

   puss rakt på din nos Olivia!

   1. Det är jag som skäms nu, hoppas du förstod att jag skämtade så som jag förstod att du också skämtade (åtminstone ang kvittona hihi). Jag köpte klädplagget på NÄTET (heja heja) därav inget kvitto förutom ett mail kanske…
    Så nu slutar vi skämmas tycker jag så kramas vi lite virtuellt så där, tills vi äntligen får träffas irl någon gång!
    Puss tillbaks och ta hand om dig nu! Så hörs du av dig den 22:a va! ;-)))

    1. Varför den 22:a undrar du kanske?! Eller inte… 😉 Iaf tror jag att din bebis vill vara vattuman! så det så! 🙂

     1. Förstår att du kanske missförstod mig och trodde jag menade allvar… jag kan varken stava eller skriva ordentligen meningar idag! Pardon! Je suis fatiguée…. =)

    2. nu pratar vi samma språk (förutom det där franska, vad betyder det? ”supergullig”?) så kram it is!

     ps. jag hoppas faktiskt jag hör av mig lite innan den 22:a! men med tanke på att bm ville boka in en tid om två veckor så… tja… jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det?! väljer nog att inte tolka alls. bäbi kommer när bäbi vill komma. tills dess får jag fortsätta leva val-liv. huvva.

 4. så du har inte gjort som jag då – skeppat vidare allt för längesedan 😉 Här finns inte mycket kvar i nån storlek 😀 Bara de mest känslomässigt anknutna plaggen – däremot har jag våndats under tiden, när kassvis har skänkts till välgörande ändamål eller nära familj med småttingar… Jag menar hur klarar man att köpa 2 coop-kassar med kläder i stl 80? – Ja eller inköpet var väl säkert en sisådär det dubbla men det som blev över som ”var något att ha” … Sedan kom 4-årsåldern och inget som mamma köper duger 😉 så jag har slutat handla – det får den lilla klädsnobben göra själv *haha*

  1. på ett vis önskar jag att jag gjort som du, men… nä jag suger på att göra mig av med grejer. fast om det blir nåt över den här gången blir det nog Tradera. eller nåt. kanske… äh…

   jag har lämnat en hälsning till söta och köpglada far- och mormödrar att det går fint att återkomma när kiddi är i tonåren 🙂

 5. Och jag håller med ang. mellandagsrea och sånt. Jag jobbar inte inom handel men jag blir ändå tokless på folk som klagar för att typ affärerna har stängt typ 2 dagar om året och som går och handlar direkt den 26:e december för att de fått abstinens den 25:e…

 6. hehe du e rolig du. jag hatar trängsel men ääälskar att shoppa ;.)
  du ska ju vara på förlossningen idag ;.)
  Gick du över ngt förra gången?
  spännande…
  kram

  1. nää. blä. men jag kanske lär mig nu när jag inte ska jobba på ett långt tag? 🙂

   blir nog ingen förlossning idag kan jag tänka. Maali kom nästan en vecka sen och gav goda tecken innan ankomst så jag är inte oroad att sas föda på toaletten!

  1. va bra 🙂

   jag vet faktiskt inte vad som händer med mätaren imorron. den får tokspinn kanske, och skickar chokladogram som tröst? det hade varit helt okej.

 7. (Från Anmajas blogg)
  ullisar – Ja, nu har jag köpt webbhotell hos Surftown.se – där ska det finnas WP i paketet, så jag får nog en bra möjlighet där nu att utforska och lära mig om just WP.
  Tack för tipset!
  Hoppas jag kan lära mig detta, så nyfiken på en annan blogg nu. Blogg.se har funkat bra tycker jag men det känns lite som att jag vill prova något nytt.
  /Egil

  1. va kul att du ”vågar”! WP är en på alla vis bättre portal än blogg.se, det vet jag av egen erfarenhet.

   spännande att bli egen. det är liksom mer seriöst då 🙂 önskar lycka till med allt, och skulle du behöva hjälp finns massor av sån att hämta i forum på nätet – eller så frågar du WP-bloggare direkt. vi hjälper (nästan) alla till bara vi kan!

 8. Har heller aldrig varit så svag för det där med realisationer, oavsett tid på året (fast mellandagsrean är ju nått extra…). Minns min ungdom när klädkedjan JC (som då var enda ”hippa” klädbutiken på orten, inte ens HM fanns) startade sin vinterrea nån gång tidigt i februari, när de skulle få in vårnytt. De öppnade rean klockan sju på morgonen (!!!) och då var det en låååååång kö utanför dörrarna, bestående av högstadie/gymnasieelever, kanske med en stackars förälder. Visst, priserna var nedsatta med 50% de flesta, men ändå. Se bilden framför dig, hur dessa skolungar helt hysteriskt rusar in i butiken när dörrarna går i sär, hur de river och sliter bland plaggen som om det vore mat på bordet vid den sista måltiden. Crazy är förnamnet. Så, jag diggar också nätshopping rätt fett. DÄR är det dock viktigt att ”ligga på dörren” den tidpunkt som rean startar för att göra de bästa fynden! Men man lider ingen fysisk nöd av det iaf…

  GUD vad spännande det är nu – tänk att ni snart är en liten familj på fyra! I min värld är man bara en mini-familj så länge det bara är ett barn. Fråga mig inte varför, det bara känns så. Som att man blir en familj ”på riktigt” med två eller fler barn. Fast jag gillar min mini-familj också 🙂

  Hoppas du får överjävligt ont snart – ditt tillstånd är nog det enda som det är ok att önska en annan människa smärta i.

  1. ja jösses sicken hysteri det var! men då var ju också reorna generellt mer värdefulla: typ 50% på allt i butiken. det är väl sällan riktigt lika generöst nu?

   jag kan på ett vis förstå hur du menar med ”norm”familjen men skälv har jag faktiskt aldrig tänkt så. trodde i många år det bara skulle vara jag och Mattias. nu är vi snart dubbelt så många! the times they are achanging 😀 för oss till det klart bättre – tror jag…

   ojoj! inte trodde jag väl för några år sen att jag nånsinn skulle bli såå glad för en önskan som vill mig ”ont”!! mestaste tack 🙂

   tjo!

  1. glädjer mig att vi är fler än jag först trodde!

   ja, vi behöver inte oroa oss direkt; även om det skulle visa sig vara en liten kräk- och bajskrabat vi skapat 🙂

  1. nja… typ armani tycker jag gör bra barnkläder. och burberry. gucci kanske?

   ;D

   nä ärligt. vi har ju jättemycket fina kläder från er redan som vi fått låna! om ni sötnosar bara kommer hit och dricker kaffe med oss och våra stora barn får lekas så är det den bästaste presenten!
   [om ni apselut envisas, jag vet ju hur kul det är att köpa till små nya bäbisar!, så är såna där små omlottbodysar perfekta. vi har inte så många såna tyvärr utan mest dom där vanliga trä-över-huvudet… storlek är ju svårt. vi vet ju inte hur stor hon är – eller om det nu är en Frank :)]

 9. jag köpte typ 2 bodys till Ludde när han var som minst, hade också rätt mycket kläder från E.s bebis tid + min äldsta systers son bebis tid men ibland är det svårt att pilla bli att shoppa. men roligaste med kläder är det när de små börjar kunan sitta upp och ”syns” lite mer tycker jag =)

  1. vi (jag!) har köpt två mysoveraller (typ pjamasar) och ett par bralor till nya bäbin. två av plaggen var på rea, varav det ena i somras, och en av overallerna var både dyr och på ordinarie pris men liksom hojtade ”snälla låt mig följa med hem”!

   till Maali lånade vi massa kläder förra gången och om vi skulle behöva kan vi säkert göra det den här gången också. jag har ingen direkt affektion till bäbikläderna (om det inte är nåt speciellt, typ första köpta plagget eller så 😉 och jag är en sån som hellre köper ett dyrt än fyra billiga så jag håller klart med om det där med att ”fina” kläder är bättre när dom blir större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *