29.1 – om kontrollerade ullisar (aka, Dagsens tips: föd barn på Vbg sjukhus!).

28.1 - om megaväxt bäbi (med lite magont).
30.1 - om fördelad magsjuka?

Eftersom vi delar stad med ett av Sveriges i särklass personligaste förlossnings- och BB-sjukhus kan jag såklart inte låta bli att ”utnyttja” möjligheten att få hjälp av den alldeles fantastiska personalen som jobbar där. I tisdags bar det upp till BB för kontroll av restkomplikerande trassel.

När jag sitter där i en soffa och myser med mitt gosglada lilla barn kommer det då och då fram sköterskor och barnmorskor av alla de slag, många bara för att hejja [och titta på Milla-bäbin gissar jag…!], en del för att dubbel-/trippel-/kvadruppelkolla att jag får tillsyn. Ett kort slag innan jag ska gå hem, sitter bara och väntar på en läkare, smyger en underbar liten mänska fram och viskar att jag kan plocka åt mig en av matbrickorna i värmeskåpet. Hon vill inte höra talas om att jag ska få göra rätt för mig. ”Äh! Vi hade liksom beställt för många!”, ler hon och klappar mig på axeln. ”Mat behöver du la!?”.

Detta sammanfattar min uppfattning och betyg av bäbirelaterad personal på Varbergs Sjukhus: omtanke, kompetens, humor och värme! Det är oss på mellersta västkusten avundsvärt förunnat att ha krypavstånd till detta ställe, dit blivande föräldrar reser tiotalet mil. Allt för att ”slippa” föda på andra sjukhus – för på detta BB får du stanna precis hur länge du vill efter förlossningen. Så det är resan värt, det kan jag lova!

28.1 - om megaväxt bäbi (med lite magont).
30.1 - om fördelad magsjuka?
4 comments Lägg till din
  1. Håller med. Rakt av och i allt. De är fenomenala på det pläjset. Alla kategorier. Hoppas de läser ditt inlägg så att din cred når dem.

    Kramen.

    1. det är ett grymt ställe! underbart! svårt att sätta sig in i hur stressigt det kan vara på andra sjukhus när allt i förlossnings- och efterföljande vård jag upplevt är sånt här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *