3.1 – om nya årets inledning, och lite Björn Ranelid.

2.1 - om uff, blä å ynff.
4.1 - om nyårsafton/-dag i ord och bilder.

Katten har slutat kräkas men är helt klart inte frisk. Självfallet infaller hennes usselhet, liksom alla djurs vi nånsin haft i vår familj, när endast jourveterinär håller öppet – när annars liksom? – och vi har nu lilla Schweppes under sträng uppsikt och inväntar morrondagens ordinarie taxor för undersökning och eventuell medicinering.

Emmi äter fortfarande inte som vanligt men verkar trivas med sin potatis- och yoghurtdiet (inte tillsammans gubevars).

Själv närmas jag det som förmodas kallas höggravid med bökning åt alla håll, ungefär konstant kissnödighet, ömäjsingly ömaunts of vattensamling och sammandragningar samt ett distinkt magen-i-knät-syndrom. Dessutom gör sig ischiasen mer plågsamt påmind. Jag börjar med andra ord känna mig redo att välkomna nya lilla Hedbertsen till världen utanför! Två veckor går fort…

Ute isblå himmel och nattetid frostiga -13. Tyvärr barmark men ändå ett härligt vinterväder!

Slutligen. Gårdagsens Stjärnorna på Slottet fångade vårt intresse när den i mina ögon ganska pretantiöse Björn Ranelid gav underbart svar på tal. Du som missade; leta upp repris eller SVT Play.

Tjenixen!

2.1 - om uff, blä å ynff.
4.1 - om nyårsafton/-dag i ord och bilder.
10 comments Lägg till din
 1. Fast visst har man svårt att vara lika intresserad av Björn Ranelid som just Björn Ranelid. En gång försökte jag att läsa en bok av honom men jag kan säga att jag orkade inte.

  1. apselut. jag har iofs aldrig ens försökt ge mig på hans litteratur, men om han skriver lika vackert som han talar så borde åtminstone språket vara underhållande i hans böcker?

  1. nää… jag fick stora skälvan igår!

   EmmaLi kom några dagar efter BF (40+5 för att vara exakt). men även om denna bäbin kommer lite före så är jag rätt lugn: det var fyra dagars uppladdande latensvärkar… så jag är liksom inte orolig att riskera föda i badkaret hemma 🙂

 2. gud vad spännande med kiddo nr 2 =) eftersom vi är sååå dåliga på att boka träff så kommer vi när 2:an är ankommen o när ni är redo att ta emot oss =) kram

  1. ja hujeda mej vad vi misslyckats med dejterna… å vi har ju fortfarande en hel hög hurbraklädersomhelst som är Elliots, upptäckte jag till min genans när vi gick igenom alla bäbiattiraljer häromdan 🙁 pinsamt!! ni måste ju ha haft en massa vänner som velat låna dom… om ni vill skickar jag upp alltsammans bums? annars… alltså, vi fortsätter ju gärna låna lite till, nu när vi har nytta för dom… om det är okej? [usch va pinsamt att vi helt glömt bort…]

 3. Jag har inte heller läst Ranelid men är ganska ”underhålld” av hans svada, ha ha att han säger saker som -så kan ingen annan än jag säga- tycker jag är underbart pompöst… och troligen helt sant!

  Mageniknätsyndromet känner jag väl igen (puff och pust)och är ingen höjdare, men i DITT fall är det en övergående fas som avslutas med att du har magen i famnen… lyllos dig… snart snart snart!

  1. höh! njä.. inte för att jag alls håller med om att du borde känna igen syndromet, men det är ju ändå bättre att jag får min mage i famnen än du… tarmar passar bäst inombords liksom!?

   🙂

 4. Har inte varit in på några dagar men hoppas allt går bra med allt trots att du känner dig mer och mer otymplig som du skrev.

  Skrev också lite tidigare i min blogg om Ranelid och jag har inte heller läst något av honom och tror inte jag skulle orka heller hur vackert han än skriver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *