30.1 – om fördelad magsjuka?

29.1 - om kontrollerade ullisar (aka, Dagsens tips: föd barn på Vbg sjukhus!).
31.1 - om arbetsplatsförändringsönskemål.

De vuxna Hedbertsarna mår okej men Maali toppade med meget lös mage o 40 grader medan Milla höll sig feberfri men kräktes och kräktes. Feberheta dottern gick, efter förklaring av varför (vår fantastiska kloka lilla tjej!!), med på rumpmedusin och jodå familjen fick några timmars sammanlagd sömn. För tjugofemtionde gången gladdes vi åt den sansade logik ett andrabarn för med sig: hade det varit vår första tvåvecking hade vi garanterat inte suttit lika lugnt i båten… Nu red vi Milla-stormen ut och idag har det bara kommit ”vanligt” efter-matningkräk.

Kan inte låta bli att förundras. Kvinnan på 1177 hjälpte föga och lät närmast lättad när jag ville lägga på. Mattias inledde samtalet men lämnade efter ett kort tag utmattad över luren till mig. Hon lät så skärrad över en krasslig liten spädis förklarade han, och att då prata med pappan (jisses!) istället för mamman blev tydligen over the top. Rädslan för att råda fel verkar ofta ta över modet att råda alls har jag märkt. Det är en bra service att få prata med utbildad sjukvårdspersonal, men om det ändå ”bara” är ett sunt förnuft som ligger till grund för bedömning besitter jag ett alldeles utmärkt sådant själv. Faktiskt!

Morrondagsens bäbisim är nog tyvärr körd. Det är väl 48 timmar efter senast ”utbrott” som gäller? Eller räcker det med 36?

29.1 - om kontrollerade ullisar (aka, Dagsens tips: föd barn på Vbg sjukhus!).
31.1 - om arbetsplatsförändringsönskemål.
6 comments Lägg till din
 1. Nova & jag har oxå varit magsjuka & kör på 48 timmarsregeln för säkerhets skull. Så minisimmet får vi tyvärr hoppa över idag. I natt var det storebror tur att få eländet. Nu hoppas jag att sambon & storasyster klarar sig. Hoppas att ni oxå klarar er! Kram

  1. såg hos Karla att ni inte sluppit undan. fy farao. magsjuka är verkligen bland den jävligaste ”enkla” sjukdom jag vet. vi hade ju vårt förra året, i flera omgångar (bland annat på Kanarieöarna ju…). om vi klarar oss med bara några ynka bakvägsutsläpp på Maali och iofs ihärdiga men hanterbara kräkningar på Milla är jag såå lycklig. dynga att missa simmet iofs, men det är ändå ett easy price to pay gentemot att drabbas hela familjen.

   krams tillbaka!!

 2. Jag tänker ofta på ditt tips om ”iläggnings-bodys”/”omlott-kläder”, eftersom du skrev t mig en gång att de kan typ få lite ”förlossnings-chock-skräck-tjohejsan” om man drar över huvudet 🙂 Försöker hitta sådana och om inte, så med bra knäppen så man kan göra ”huvudhålet” stort osv 🙂
  Martin blev mycket glad att du var så nöjd med Acta graco’n och sa att vi köpte en bra stol nu 😉 hihi!
  Alla dina tips och trix värderas högt och jag tar till mig allt! 😀

  Hoppas de små liven kryar på sig! Inte kul att vara magsjuk… Speciellt inte om man är så liten 🙁 Kram på er!

  1. oj hade jag redan skrivit om det? det hade jag helt glömt! ja, Maali gillade INTE vanliga bodysar så de omlottkläder vi hade användes väldans flitigt! men det är kanske olika med olika kiddisar på sånt också?

   va glad jag blir att du tar mina underförstådda tips på rätt vis 🙂 kan bara inte låta ibland… säg till om det blir för mycket!!

   ja stolen har varit dunderbra, om det är Martin som köpt den så kan du hälsa att han gjort ett bra jobb 😀

   å tack för påkryningsönsk. Maali är helt frisk, det var bara dom få ursköljningarna hon fick sen försvann både feber och tarmbakterie! Milla har ju aldrig haft feber så henne kräkningar kanske helt enkelt aldrig varit nåt annat än vanliga mjölkkräk? fast jag undrar jag, när dom kommer i sån fart och så långt efter mat…?! men jag och Tias känner iaf inget. inget alls!

   krams tillbaka!

   1. Va skönt att dom (iaf Maali) mår bättre!
    Ingen fara med lite tips ibland 🙂 En del (inte du!) är dock väldigt påstridiga redan nu och dom får vi verkligen säga till – känns ju som om de vill bestämma över oss :/
    Vi köpte stolen tsm, ju. Men M fick ta hand om det där med vilken bilbarnstol som kan passa oss och som är bra osv… Jag tyckte det verkade tråkigt och höll mig till att ”få bestämma” vilken barnvagn vi skulle ha. Haha! 😉
    Stor kram

 3. marcus verkade ha tur för han mådde bättre redan efter några timmar. kräksjukan är ju bland det värsta man kan åka på såhär års /

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *