6.1 – om förlossningsrekning.

6.1 - om övning i bäbi-ta-hand-om.
7.1 - om återfall?

Okej. Sorry. Det vräks på med gravidinlägg och sånt tjafs i nosarna just nu [och värre lär det la bli innan det blir bättre…!?]. Hoppas på förståelse och att ni orkar härda ut…

De två vuxna hedbertsarna passade nu ikväll på att köra en repa för att spana in promenadavståndet till ”nya” förlossningen på sjukhuset. Sen sist har avdelningen nämligen flyttat på sig och vi tyckte det kunde kännas tryggt att ha lite koll på hur lång tid det skulle kunna ta att vandra korridorerna fram i värkar. Den hemmavarande lilla hedberten var planerad att sova snark i sin säng medan våra mammor drack ett halvt glas vin var i köket. Nu blev det inte så mycket snark tyvärr, men jag har en känsla av att två barnvaktande kvinnorna inte hade så heeemskt mycket emot att skutta trappan upp och ner för att titta till det icke-sovande barnbarnet? ;p

Nå. Resultatet av provpromenixen? Det var inte alls så långt som vi befarat – men ett par tre fyra värkar ska man nog hinna med mellan entrédörr och avdelning!

6.1 - om övning i bäbi-ta-hand-om.
7.1 - om återfall?
18 comments Lägg till din
 1. hihi. Jag har ju en enorm kärlek till min vackra vovve (som är som mitt adoptivbarn ju) och min fina sambo. Men kärlek till ett barn gjord på våra celler o gener… Det är något sjukligt.

  Bra att ni provgick 😉 Kan ju behövas snart. Snart snart 😀 Spända?

  1. det låter som att du är mycket mer förberedd på barnkärleken än jag var: jag fick en käftsmäll av tonårsförälskelse som kastade mig tillbaka till stenåldern!!

   njaa… börjar bli lite nervig nu faktiskt 🙂

 2. Har följt dig, din fina man och er vackra kiddi på avstånd ett tag. Tänk att er Lilla ska bli storasyster.. Häftigt, härligt och alldeles underbart!

  Vi är tillbaka efter bloggtorka, big time! I mitt fall helt beronde av privata skäl. Pust! Vill inte mer! Men man måste, ibland.

  Pok

  Mallahängermedetttagtillbralla

  1. åååh!!! Malladarlingbralla!! have I missed you or what!!!! är för gäspig för att kunna kolla in hos er nu men heliga ko kommer jag söka mig till majsanåmalla innan morronens sol sänkt sig över horisonten!!

   bästaste överraskelsen att hitta dig här!

   pOk i mängd!!

 3. bra att ni varit och rekat avståndet! smart 🙂

  sv: tack så jättemycket!!
  nej klänningen är inte handlad på semestern. det är en oddmolly-klänning och den tillhör min mamma. jag försöker dock låna den såfort jag kan! 😉 love it!

 4. Alltså med så lite tid kvar får du skriva om förlossningar precis hur mkt du vill.

  Duktig du är som kollar läget innan så där. Sånt där missade jag helt. Men okej jag bor typ 10 minuter med bil från Östra i Göteborg så det behövdes kanske inte heller.

  Hoppas allt kommer gå hur bra som helst nu. Tänker på dig Massa kramar

  1. smart å smart…?! kontrollbehov som sagt 🙁 vi bor tre minuters bilresa från sjukhuset…

   jag slurpar ditt lycka till allt vad jag kan, tack massor!

 5. Nu gick det att komma in på din blogg, även om den där inloggningsrutan visade sig på skärmen en sekund. Igår låg den kvar.

  Jag tror alla läsare har stor förståelse för ett något ensidigt ämnesval för tillfället!

  1. vet fortfarande inte vad som var fel? min webguru och servertjif fixade bara.

   jag hoppas du har rätt 😀
   annars lär jag tappa nosare nu 🙁

 6. vad skönt att det inte är så långt att gå!
  Jag förstår att du skriver om förlossningsplaner mm nu, skriv på det är roligt att läsa ;.)
  Kram

  1. tänkte nog det!

   batteribrist? nja, lite 🙂 men värre var att hon vaknade så fort jag öppnade hennes dörr… hon låg uppanpå täcket, halvt ovanpå hajfisken!

 7. testfakta irl:
  jag hann med värkar vid bilen, en gång i korridoren och ytanför dörren till förlossningen, för det är där problemet ligger. vi var ju där 2 ggr och båda gångerna tog de AAAAAAAAAAAAAAAS-lång tid innan de öppnade dörren så ta med en pick-nickfilt….

  1. analys: picknickfilt och tålamod nödvändigt?
   tackar lyckligt för sån där info, det underlättar mycket onödig frustration och irritation för hedbertsar!

   ps. blev ni också förvirrade av den plötsligt försvunna navelsträngen? och roade av konstverket ”tagit” från Lennart Nilssons foto? 😀

   1. Alltså första gången var vi ju där på bokat besök och jag intalade mig då att de ju visste att vi inte var ”akuta”. Men nästa gång hade vi ju ringt in och förvarnat. Ringer på dörren 3, TRE ggr tror jag innan de öppnar. Handlar säkert bara om nån minuts väntan, men det är liksom FÖR lång tid vid den tiden i livet (eller halvdöd som man då känner sig)…

    Försvunnen sträng? Jag var mest impad av att den tom gick över dörren 😕

    1. ja de vill ju att man ringer och ”varnar”. det borde ju vara för att de ska vara beredda på ett besök! kanske hade dom bara fullt upp med födande kvinnor bara? jag är en smula nyfiken på hur där ser ut. har hört mycket gott om platt-TV:sar och bubbelbadkar. värsta SPA-anläggningen om jag ska tro mina öron!

     över dörren? det kanske var där jag tappade bort den då?! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *