6.1 – om övning i bäbi-ta-hand-om.

5.1 - om snöööö!!
6.1 - om förlossningsrekning.

Två år är beroende på situation lång tid. När det gäller minnas how to sköta spädbäbi kan tiden däremot gå oerhört fort. Igår fick vi lämpligt dubbel övning/uppfräschning av minne 🙂

övningsexempel 1)
Elliot och hans mamma (min ena bästaste vän) kom på besök. Tjohoo! sa Maali om sin lekkompis! I deras fotspår följde tre fjärdedelar Stalkerfamilj, i vilken det ingår en treveckors Svante som jag förvånat insåg jag inte kom ihåg ett dugg av hur jag skulle hantera. Maali hade turligt fin koll och mindes t ex att han inte skulle bli störd under ätning. Hejja pedagogisk julklappsbok!

övningsexempel 2)
När Emmi somnat inleddes operation (tvångs)mata sjukmåns Schweppes. Medelst puré i spruta fick vi till slut i henne mer än hon sammanlagt och självmant lapat sen nyår. Bra! En förutsättning för tillfriskning måste väl vara näring?

schweppes rehabiliterar sig i bäbigymmet, 6 jan 2010


Så. Nu har vi övat färdigt! Milla Jacklín (eller vem du nu är!), nu kan du komma när du vill!

5.1 - om snöööö!!
6.1 - om förlossningsrekning.
17 comments Lägg till din
 1. Vill bara meddela att det kommer gå galant att sköta bäbis. Kände precis som du när Nova skulle anlända och då hade det gått tio år sen sista bäbin anlänt. Och ja, vi klarade av det med bravur. Och det kommer ni också göra, ni har ju oxå den kloka storasystern till er hjälp! =)

  Kram på er!

  1. åh gulliga gulliga du! sån här peppning är GULD värd!!
   tack sötnos!

   – å pussa gärna ditt eget tvåårsunderverk från oss! det var alldeles för länge sen jag fick möjlighet att göra det själv 🙁

   1. Pussen framförd till den bestämda tvååringen. Instämmer att det vara alldeles för längesen. Kanske en playdate nån dag längre fram, är ledig på torsdagar. kan stolt berätta att det äntligen lossnat när det gäller att sluta med blöjan ( vet att ert lilla geni passerat detta steg för längesen). Tänk vad lite jullov kan göra, bara att fortsätta öva =) Det går åt rätt håll i alla fall. Pottan har vi ställt ner i källaren för hon ska sitta på toaletten, det gör man när man är stor tjej säger Nova hihi Kramis

    1. tjohej och grattis! ja, toan är mycket bättre!! (enklare om inte annat 😉

     ska lägga torsdagar på minnet. kanske t o m kan försöka nästa torsdag? – om inget litet fast inte helt oväntat dyker upp emellan…!

 2. God fortsättning, Ullisen!
  Ser att du haft en bra jul och ett bra nyår! Och snart kommer då den nya lilla bebben!!
  Härligt med all snö!

  Twilight är en b ra film. Otroligt SNYGG!! Baseballscenen måste vara bland det snyggaste som ngnsin har filmats!
  wow!
  har inte sett New Moon ännu, men ska…

  Kram och god fortsättning!!

  1. jaaa… snart…!
   🙂

   blev också förvånad och imponerad av hur välgjord den filmen var. att den är amerikanskt tonårsseg på sina ställen (öh, äh, oh, hmm osv) kan jag leva med eftersom innehållet i övrigt är helt okej.

   krams och tack detsamma tillbaka!

 3. Vet ni vad det blir för sort? Jag menar på bebisen 😉

  Jag kan inte föreställa mig hur spännande det måste kännas. Snart så…

  Hoppas kissen kryar på sig snart!

  1. har du missat kåmpis! allt tjöt om Milla Jacklín…?

   😀

   hon mår redan mycket bättre! en ”dålig” sak med det är att det är mycket lättare att medicinera och tvångsmata en sjuk måns än en frisk… nu börjar hon ju streta emot juh!

   1. Ja, jag skäms men jag har missat om ni har kollat liksom. Jag gör avbön, vad vill du att jag ska göra?
    Jag kan släpa mig fram och tillbaka på bygatan och ge mig några rapp med saunaknippet om det kan va’ nåt?
    En tjej alltså? Eller måste jag tillbaka till bygatan?

    1. äsch då. jag är inte så mycket för avböner eller släpande längs med bygator så länge det inte är bygator jag själv har tillgång till så jag kan åse släpandet. kan du inte bara komma hit och klia mig lite på ryggen? och kanske berätta en rolig historia?

     annars kan vi ju bara dra ett streck över alltsammans och blame it on the boogie! vaddå att du har ett eget liv liksom? 😀

     puss rakt på nosen Chris!

     1. Ok, jag kommer och kliar dig på ryggen istället – men hur var det nu med nytillskottet? Du har liksom glömt att svara…fast jag kan vänta för nu dröjer det ju inte så länge innan det avslöjas 😉

      Aha, nu läste jag ditt svar till Dagens Eko och fick svar på frågan.
      Så spännande att inte veta 🙂

 4. Ja jag går här om dagarna och bara väntar på att få beskedet att lilla bäbisen kommit:) Jag tycker det är dags nu! Jag vet dessutom att det kommer gå perffa! Ni har ju lyckats sketabra med EmmaLi så ni kommer nog ihåg hur ni ska göra:)
  Tusen kramar!! Bobby

 5. Men vilken fin bild på kissen! Hoppas den kryar på sig snarast.
  Att jag sen är dödligt nyfiken blå, på det som är beräknat om en vecka kan vi ta en annan gång 😉

  1. tack! hon mår som sagt redan bättre. sover lika mycket som innan iofs, men hon spjärnar emot för medusin och sprutad mat = ett tecken på påkryning hoppas jag!

   måste erkänna att jag är en smula nyfiken jag med 🙂 men… tja. tiden visar när den är mogen och lilla nosen kommer när hon är redo! [eller om det nu är en han?! jag börjar bli fundersam…]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *