8.1 – om kattsjukdom, bäbi och snöskottning.

8.1 - om farväl.
9.1 - om oro.

Från dagsens tidigare sorgsna inlägg följer nu en snabb journaluppdatering:

En lättnadens sten föll mjukt när djurdoktorn konstaterar att några inre fel eller skador inte ligger bakom Schweppes-månsens usselhet. Vi fick plus för tvångsmatning (och inga bannor för självmedicinering – hade lite ”gammal” medusin liggande) medan misse grå fick nya piller och maaaassor av vätska. Mallias, som var den som övervarade veterinärbesöket, berättar att katten var ”otroligt duktig” och inte blev riktigt arg förrän den där vätskesprutan dök upp. Då blev hon å andra sidan asförbannad!

Bäbi i magen håller sig stabilt kvar. Dålig nattsömn kan inte skyllas på värkar, utan på blåvalssyndrom. Tur vi inte har vattensäng; då hade sjösjukan varit ett faktum…

Som tidigare berättats i nosarna valde kommunens snöröjare att vräka gatsnö på vår färdigskottade trottoar. Idag ringde jag tjif på parkförvaltningen för att fråga om det är nån idé att vi gör nåt åt det? Glädjande dök det upp en kille på min trappa en halvtimme senare, som delvis ursäktade sig och delvis förklarade att de kunde ”skicka en liten traktor om några dar”. Jag blev görglad! Sicken respons! Hejja Varbergs Kommun! Samtidigt förklarade jag att det ju inte är själva skottandet som är ett problem – utom för mig då! – utan vart vi ska göra av all snö. Slänga tillbaka den på redan ganska smala gatan? Saltblandad grussnö är liksom inget vi vill lägga på egen tomt och gräsmatta. Killen i varselkläder förstod, tittade rart mot min mage, och lovade att höra av sig i nästa vecka.

Tjenixen!

8.1 - om farväl.
9.1 - om oro.
10 comments Lägg till din
 1. Ah, så skönt att läsa att kissen är så pass kry att hon kan bli skitförbannad på vetten 😉

  Oj, så imponerad jag blir över rara snöröjare i Varbergs kommun 🙂 Så skönt att få respons.

  1. haha! det märks att vi båda är djurägare för exakt så tänkte jag med; har man ork att fräsa och morrskrika har man massa ork i kroppen.

   ja visst blir man både impad och glad av sån feedback! känns väldigt ovanligt dock så jag gissar att jag helt enkelt bara hamnade hos rätt person?! ;p

  1. Schweppes svarar: ”tja man är väl katt! att sova är en sak, och det är jag bra på, men nu börjar det bli tråkigt att va usslig… ullisarna säger jag är lappsjuk nu mest. vet inte vad det betyder men jag hade gärna fått lite frisk luft i pälsen snart!”

   ang snöröjning: i många fall handlar det om att ha tur, att hamna hos rätt person helt enkelt 🙂

 2. Jag funderar lite på det där med blåval och vattensäng…. Sorry kan inte låta bli. Min hjärna är underlig på det viset. Fastnar på knepiga saker. Men… hur som haver… Nog borde väl en blåval trivas bättre i en vattensäng än på terra firma? Sjösjuka finns nog inte med i bilden. =P

  Skönt att katten mår bra. =)

  1. haha! njo, kanske I sängen men knappast PÅ den! å sjösjukan kan ju drabba fler än själva valen också… 😉

   jätteskönt med Schweppesen!! nu äter hon t o m nästan frivilligt. nästan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *