Dagsens tips: plastad frotté.

23.1 - om mysiga härliga ungar!
24.1 - om babyblues, bäbisim och nosad mailbombning.

Funkar för allt från skötbädd till mammasäng – när hon ska svettas ut typ två liter feber var tredje timma. Så njo, nattens tips borde det kanske vara istället för dagsens. Men för bäbiföräldrar skiljes sällan natt från dag; det är vaken och sömn, närhelst på dygnet detta må infinna sig.

För övrigt undrar jag hur jag nånsin ska kunna läka ihop när jag har en så ovillig blåsa? Det är endast medelst tvång den går med på att tömma sig… något som av förklarliga skäl är smärtsamt på mer än ett sätt…

23.1 - om mysiga härliga ungar!
24.1 - om babyblues, bäbisim och nosad mailbombning.
16 comments Lägg till din
 1. Stackars dig! Antar att du har fått massor av råd mot stockningen. Heta duschar, massage, fetvadd och alltihop. Under mitt tyngsta anfall var elektriska mjölkmaskinen det enda som hjälpte, den hade mer ork än både bäbis och handpump att få tomt. Jisses vad jag hatade den. Mot den dumma blåsan finns väl bara en sak, motangrepp med mycket vätska. Lagom fyllda blåsor pissar bäst.

  Sen kommer allting snart att bli jättebra.

  1. förvisso, men tar gärna emot fler. alltid. testar allt. typ inget funkar… 🙁

   ang blåsan vräks jag vatten, men en stor del försvinner nog tyvärr ut på andra ställen. feber o tårar t ex. det blir en ond cirkel och jag behöver nog snart hjälp att bryta den.

   ps. jag trodde annars berusade manliga blåsor var duktigast på kiss, men det beror kanske på hur man ser det? 🙂

 2. Alltså.. Nu börjar det snart bli dig övermäktigt.. En tur till doktorn snart, kanske?

  Eller så här.. Doktorn, så snart som möjligt. Basta!

  Pok

  Mallastackarsdigbralla

  1. äh. jag är förmodligen drama queen allan. men.. njo. ska ringas MVC imorron och försöka boka in en bladderscan. jag kan ju inte hålla på å pressa mig trasig varenda gång jag ska på dass?!

   så så här, du är otroligt snäll som ömmar för mig. jag känner mig tjatig, men oj så glad jag blir för dina omtänksamma kommentarer!

   krams

 3. Det kanske är svårt nu men försök se det positiva i att svettas ut två kilo var tredje timme (eller var det tvärtom?), det måste ju innebära att du är tillbaka i matchvikt inom ett par dagar? Vad gäller mjölkstockning har jag inget annat råd än att låta Lilla jobba allt hon kan. och hålla dig varm, fetvadd användes på min tid!
  puss.

  1. jag ser det negativa först, dvs att jag fyller på med mer vatten än jag får ur mig. således står vikten still och jag blir sprängfull med vatten. en bra sak med det iofs är kanske att jag skulle kunna funka som vattenresovoar i det fall vi skulle resa mot varmare land. eller nåt.

   fetvadd är det nog ingen under 83 som vet vad det är (förutom du och Annaa 😉 men morronrock, filtar i trippla omslag och full mugg av braseldning [direktleverans av bonden med veden kom lämpligt igår, han lastade av en pall vid garagenerfarten!] är den medusin vi försöker oss på. det verkar funka någorlunda för det är mycket bättre idag. mindre ont alltså. mitt tålamod däremot är det sämre med…

   puss tillbaks!

   1. Tack för återpussen, och du får en till tillbaka och kanske DET gör susen både mot mjölkstockning och blåsförstopping för förr meddelade du ibland att kärlek är bästa medicinen!

 4. Stackars dig!!! 🙁 Jag hade stora problem med bajsandet efter Saras födsel – trots förstoppning i veckor innan födseln gav de inget lavemang fast jag bad om det så resultatet var enorma smärtor varenda gång jag efteråt var tvungen att sätta mig ner och lida (å andra sidan höll jag ju mig hellre än gick på toa just av rädslan så det hjälpte ju inte upp saken ett dugg) MEN att inte kunna kissa är ju ännu värre! Hoppas du får det att funka! Om det här är felstavat beror det på att jag skriver via telefonen och jag inte kan scrolla ner så långt att jag ser vad jag skriver:)

  1. Först; inte ett dugg felstavat! Imponerande för att vara blindskrift!

   Sen; jag är inte säker på att det ena skulle vara värre än det andra faktiskt… jag hade ditt problem med Maali, men det var i mitt fall lättare att hantera eftersom jag var rätt otrasig då. Nu känns det som jag går lite sönder varje gång jag går på toa. Ska bli väldigt skönt att få kollat mig imorron.

   Nu måste jag snacka lite med min lilla vakna och nyfikna bäbi!

   Krams!

   1. Jag igen 😀 – eftersom jag inte fattat hur man ska kopiera text med telefonen måste jag göra så här:

    Jag googlade på ”hur göra kålomslag” och första länken därr (2000 någonting) beskriver hur man gör det. Hoppas det hjälper 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *