Dagsens tips: SVT:s På spåret (8 januari).

9.1 - om oro.
10.1 - om mina tankar som gravid, i mitten av v 40.

För en riktigt listig behövs inga ledtrådar alls för att gissa andra resans slutdestination i gårdagsens episod av På spåret :D Pinsamt måste erkännas att både jag och Tias hade svårt att förstå vart vi var på väg… trots att vi tittade i efterhand på SVT Play, och redan visste svaret…! Jag hoppades först att det berodde på gamla bilder, med ”fel” järnväg [det är dubbelspår nu], men efter rådfrågning hos min tågfanatiske far räddades tyvärr inte mitt rykte där. Trist också att frågorna på stan inte hade det minsta med just staden att göra*, och att jag är duktigare på fåniga chatförkortningar än på ornitologi**. Men kul att se bilder hemifrån iaf!

Webfrågan blev en lite skojigare utmaning. Jag gick iofs generat bet, men jag vet en som utan problem klarar åtminstone den ena av frågorna i sömnen (jupp Evis, det är dig jag tänker på).

Tjenixen!

* men så är det kanske alltid numera?
** kunde 1,5 fågel…

9.1 - om oro.
10.1 - om mina tankar som gravid, i mitten av v 40.
7 comments Lägg till din
 1. Hej snokis 😉
  Tack för kommentaren hos mej, det gör mej glad 🙂
  Sanatoriet ligger i Broby och byggdes 1913 och hade omkring 100 platser. Mellan 1970- 80 var det ett ”vanligt” sjukhus för Kristianstads Landsting. Sanatoriet ritades av arkitekten Ivar Tengbom som själv hade lungtuberkulos. Tyvärr är det ganska förstört och nedklottrat nu, tragiskt att sådana fina byggnader får stå och förfalla sådär.
  Hoppas detta stillar din nyfikenhet 😉
  Ha en fin söndag.
  /Helena

  1. åh va mycket intressant info, tack! men va tråkigt att allt bara får förfalla? ligger stället ofördelaktigt till? annars känns det ju som att såna här gamla byggnader SKA tas om hand. men det är väl jag och mitt nostalgiska opraktiska hjärta som talar nu…

 2. Haha. Ja iof, man vill ju inte låta det nya barnet ärva allt 🙂
  Vi köpte alldeles för mycket till Moa då hon var liten.
  Först ett helt nyfödds KITT innan hon ens var född och sen typ ett nytt nyföddskitt då hon föddes eftersom man då ville köpa andra kläder då man nu äntligen lärt känna barnet :))

  Mkt rea nu, egentligen borde man passa på att köpa lite men tycker fortfarande det känns så overkligt alltihopa!

  Ja, visst var fåtöljen läcker. Den hade jag aldrig heller sett innan hon gav det till mig 😀
  Den heter ”Teneger” (eller hur det stavas) och man kan köpa den på STALANDS möbler blandannat. Perfekt barnfåtölj 🙂

  1. är det inte extra svårt alltsammans den här omgången? det känns liksom inte som om vi med ”vanlig allmänbildning” räcker till längre?

 3. Hade någon av följande fåglar funnits med, hade jag kunnat svaret:

  – Skata
  – Kråka
  – Gråsparv
  – Duva
  – Fiskmås

  Men ingen av ovan nämnda fåglar fanns med, och jag hade därmed noll rätt när jag såg på programmet.

  1. fast du, då har du rätt bra koll ändå; för dom fåglarna du räknar upp är är inte så lätta som man vid första anblick kan tro!

   okej, skatan, kråkan och för all del duvan är lätta att hålla isär, men sen börjar det klura för många. lilla gråsparv är till mångas förtret väldigt lik en pilfink, och tvärtom. iaf honorna. och fiskmåsen.. ja, hur många är det inte som skriker ”jefla fiskmås” efter gråtrutarna här på västkusten? så jag blir ändå imponerad av din fågelkunskap Kotte-kompis! tjohej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *