10.2 – om sjuka små hedbertsar.

9.2 - om olika crappyheter.
10.2 - om Milla in da hood.

Maali hosthosthostar så jag tror hon ska vända ut och in på sin lilla kropp (BVC-sköterskan såg inte direkt stormförtjust ut åt att vi ger vår 2,3-åring rekommenderade doser av Mattias receptbelagda hostmedusin…). När jag väckte henne halv elva i förmiddags – hon hade säkert kunna sova längre? – var febern nästan försvunnen, vilket var dubbelt skönt för nu vågar jag hoppas på en förhållandevis bra dag och natt för henne och min mamma! – som leker dagmamma nu.

Milla snorar och hostrosslar också och jag kan naturligtvis inte låta bli att oroas för RS-virus. Varendaste sajt jag hamnar på har som viktigaste råd: ”håll ditt spädbarn borta från småbarn och förkylda vuxna”. Jahaja. Ja det är ju lättaste fisk i vårt fall… :C

Själv mår jag inte helt ok heller men jag sätter det på skrajskontot… vill bara böla och bli kramad. Kanske skulle tänkt på det innan jag jagade bort dagmamman med tusen förmaningar i nacken…

Mjau.

9.2 - om olika crappyheter.
10.2 - om Milla in da hood.
12 comments Lägg till din
 1. man ska aldrig googla på nätet om sånt som oroar en har jag märkt… det blir ALDRIG bättre bara sämre! haha!
  hoppas ni frisknar till!

  sv: du är välkommen med beställning när du vill 🙂

  1. eller hur!!! därav mitt inlägg häromdan…

   ps. beställning kommer. ursäktar redan nu att det dock kommer att ta tid för den att hitta fram 🙂

 2. tack för tipsen 🙂 Har fått lite av bm och så finns ju internet. Idag är dock en bra dag… Skönt!

  Förresten. Måste fråga (Står i nåt blogginlägg)… Hur ska spädbarn sova? Täcke/kudde/sovsäck etc. Jag blir SNURRIG! Hur sover Milla?
  Kram

  1. haha! höll nog på att kommentera det inlägget när du skrev den här kommentaren!

   alltså. hur Milla sover har ingenting med hur jag rekommenderar att andra låter sina små bäbinosar sova… obs!
   vi har henne nämligen mellan oss, oftast på en stor mjuk och fluffig (vuxen)kudde [säkert livsfarligt om hon skulle trilla av?!]. planen är naturligtvis att hon ska sova i egen säng, men så länge hon törstar ömhet och inte kan somna själv på nätterna (dagtid funkar det finfint i sin sitter, antar det alltså har med ork och motivation att göra… vår alltså, inte hennes!) snarkas hon mellan oss. hög nivå av gos, och vansinnigt smidigt för mig att mata – bara att rulla till liksom!

   Maali sov i en liten korg i vårt rum i fem månader, sen flyttade hon till spjälsäng i eget rum. kudde har hon alltid haft, en mycket tunn och i bra material, detsamma gäller filt/täcke och pyjamas. en av mina bästa mammavänner använde sovpåse till sin äldsta dotter så jag tror att hon skippade täcke men använde pyjamas (Stalker-darling, det här kan du reda ut själv kanske?).

   nu fick jag blodad tand att försöka låta Milla sova själv i natt! tack för pushning!

 3. Usch vad jobbigt när man blir så där nojjig. Minns det så väl när mina tjejer var bebisar. Men man bör nog lägga det åt sidan och ta sig ett djupt andetag.

  Att googla är livsfarligt som sagt.

  Hoppas alla mår toppen i familjen snart Kram

  1. ja hujedamej. trots att det finns så himla mycket bra info att hämta så är det alltid det allra läskigaste jag stöter på. och så börjar det snurra i skallen. å andra sidan, jag är sån att jag blir lugnare av att veta. faktiskt. å OM det nu skulle vara RS-virus så är det ju inte så mycket att göra åt. bara att traska med liten i babybjörn hela natten om det är vad som krävs…

   tack för omtanke och kloka råd! ska verkligen försöka göra som du skriver, och andas. suck.

 4. Hehe, det är ju tur att vi alla har olika smak. Jag tycker att hon är hysteriskt rolig för det mesta.. hon talar vitt å brett om sånt som är tabu och det är härligt.. tycker jag alltså!:)

  1. apselut tur! å jag säger inte att jag har rätt, har bara inte ”lärt mig” tycka hon är nåt annat än sorglig. särskilt nu när hon är gravid. men, må de bli lyckliga! och hon kanske vaknar upp hon också. det hände ju hennes gamle man så än är undrens tid inte förbi 🙂

  1. mycket klokt! fast… genom att veta blir jag också mindre orolig… det är en sån märklig cirkel, karusellen kring sjukdomar och kunskap.

   jag bävar lite inför våren. allt regn. det kommer bli så blött när all denna snö ska bort! jag har ju glömt hur det går till att leva i ett tölandskap; sist vi hade såhär mycket snö här nere var innan jag inträtt i tonåren tror jag!

 5. Jag är oxå livrädd att Wilma fått RS varje gång näsan börjar rossla, slemma igen o täppa till… men blir lika lättad varje gång en STOOOOR gigantisk jättesnorkråka flyger ut ur ena näsborren o hon börjar andas som normalt igen. 🙂

  1. Ja usch. När dom är så här små är det riktigt läskigt. Vi hade en tuff natt inatt… ska försöka träffa en läkare idag så vi får koll på att det bara är en vanlig förkylning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *