18.2 – om allt det däringa runt omkring.

17.2 - om vad som hände.
19.2 - om en rejäl snarknatt.

Jajustdetja. Världen snurrar på i andras verkligheter trots att jag själv levt i ett luddigt kaos i några dar 🙂 Alla hedbertsar mår iaf efter omständigheterna oki [det har kommit några undringar bland annat om läkarens diagnos å jag ska försöka plita ihop ett inlägg som svarar på det]* och våra välkomna vardagsproblem idag består utöver Den Stora Tröttheten av svårt att tömma tarmar (Milla), svårt att tömma blåsa (jag) och långt ifrån svårt att tömma snornos (Tias). Maali är strålande glad och sprudlar så det räcker för oss allihopa!

Det går troll i Vancouver. Ja jisses. Där har vi nog snubbar som sover sämre än jag; mer otursdrabbat arrangemang får sökas i mannaminnne? Fast ska jag tillåtas sticka ut hakan anser jag att oturen hade kunnat förhindras med korrekt och kompetent planering. Harmlösa mänskliga misstag är en sak (funktionärsmissar vid skidskyttarnas jaktstart t ex), för rena livsfarligheter råder absolut nolltolerans (ex dödsfallet i rodelbanan redan på träning och isiga oskyddade kurvor i gårdagens sprint, för att inte tala om damernas störtlopp som naturligvis aldrig borde genomförts).

Å så Esc förståss. Lindas gästbloggning låg redo för publicering men försvann liksom… den finns nu att finna här!

Tjenix.* ni skriver så himla snälla saker till mig att jag inte riktigt vet hur jag ska hantera det. mycket känns inte ens rättvist. jag menar en olycka, jo, men olyckor KAN ju förhindras… däremot har jag nu tänkt om angående ”onödigheten” i att jag sökte vård, TACK alla som stöttat och fått mig på bättre tankar där!

för kommentarer, sms, mail och telefonsamtal: av världens alla underbara människor har jag samlat ett oförsvarbart stort gäng kring mig. jag kan naturligtvis aldrig med ord beskriva hur jag känner, jag hoppas och tror att ni ändå förstår. och känner min oerhörda tacksamhet och ödmjukhet. och glädje. sveriges största och smarrigaste semla vill jag baka till er allihop! med choklad på!!


17.2 - om vad som hände.
19.2 - om en rejäl snarknatt.
8 comments Lägg till din
 1. Alltså jag vet att du vill att man helst ska kommentera det du skrivit i inlägget, men jag vill lägga en kommentar till din lilla kommentar på slutet. Sitter här nu med världens klump i magen, tårarna trillande och känner kanske en liten gnuttas gnutta av den skräck, ångest och panik du måste känt i måndags. Har inte varit med om i närheten det du varit och självklart hoppas jag innerligt att jag nånsin slipper. Vill bara sända dig en STOR kram och en djup suck av avslappning när jag insåg att allt trots allt gick bra. Finaste finaste Milla klarade sig fint och nog är de fantastiskt tåliga de små… En olycka händer så lätt – oc om ALLT gick att förutse och förebygga skulle knappt någon människa gå sönder. Så är ju inte fallet, det är bara att hålla tummar och tår varje gång den är framme. Du är den bästa mamman ever till dina tjejer och det hade kunnat hända vem som helst.

  Nu ska jag gå och lukta på min sovande prinsessa och tacka min lyckliga stjärna för att jag har henne och för att vi mår bra just nu.

  1. va gullig du är Karin! jag blir alldeles varm och lugn när jag läser dina snällheter!

   naturligtvis har du rätt. olyckor är olyckor just för att de inte går att förutse fullt ut. å andra sidan måste man försöka vara uppmärksam i alla situationer; den här gången gick det turligt bra för oss… men… nää, jag vågar inte ens tänka den tanken vidare… alla barn som trillar ner från skötbord och så vidare. det är tydligen otroligt vanligt? därmed inte sagt att det inte är oturliga olyckor, ett ögonblicks verk. fy fy fy hemskt är det.

   sniffa lite extra på din Alice från mig också! söta små tjejer kan man aldrig gosa för mycket på!

   å du, det där ”snälla kommentera mitt inlägg” är en uttalad pik till dom som inte ens bryr sig om att läsa utan bara skriver ett svar till nåt jag skrivit hos dom.. jag tröttnade på såna kommentarer när dom under en period blev lite för många. din kommentar här är ju ”helt enligt reglerna”!

   krams!

 2. Har inte glott särskilt på OS men läst mycket och det kan väl beskrivas som ett fiasko för Kanadensarna tycker jag!!!

  Känner så väl igen det du skriver nu om människor som bryr sig och kommer med kommentarer som värmer hela kroppen på en. Dem betyder mer än man kan ana. Många av mina bloggvänner har hjälpt mig genom många saker under det senaste året. Det är bara små ord på nätet men för mitt hjärta betyder så otroligt mycket!!

  Jag hoppas ni alla skall få en härlig fredag! Här skall man intervju idag så magen är lite nervös.. Massor av kramar

  1. ja, det är många små bäckar och flera rejäla floder av fiasko och dålig planering nu tycker jag? för mig som tycker vinter-OS är roligare att följa än sommar-ditot (inte baaara för att vi har fler medaljchanser på snö 😉 har hoppat i soffan av ilska, ajaj-känsla och förvåning fler gånger än en under den senaste veckan.

   eller hur är det så! härligast i bloggvärlden är ändå all vänlighet och omtanke som flyger omkring. jag följer intresserad ”mina” bloggare och i väldigt många fall känns det som att jag läser om mänskor jag känner riktigt väl. medan det å ena sidan såklart är omöjligt att veta om folk verkligen är sig själva på nätet så har utvecklingen å andra sidan verkligen gått åt rätt håll; för några år sen var folk inte alls så uppmuntrande i på forum och bloggar som nu – tycker jag iaf? – och det gör att jag faktiskt inte bryr mig så mycket om jag blir ”lurad” av nån falskspelare där ute (nån som låtsas vara nån dom inte är menar jag)!

   du om någon verkar ha ett mycket tufft liv (just nu) och jag läser ofta vänligheter i ditt kommentarsfält och det är lika roligt att se sånt hos andra som hos sig själv tycker jag! faktiskt.

   krams i mängd tillbaka!

   ps. läste din kommentar på mobilen igår kväll så jag har hållit tummarna idag. hoppas hoppas det gjorde nytta å att du fick en bra intervju?

 3. men du vad söt du är!
  Det var en olycka, sånt som händer när man är stressad och allt rusar i huvudet. Du klarade ju av situationen galant som tur är och man ska ringa vården direkt i alla sådana här situationer. Det är därför de finns där för oss ;.)
  Kramisar i massor till dig

  1. usch jag känner mig inte särskilt söt… speciellt inte idag 😉 ni däremot mina gosigaste nosare, ni är dom sötaste i stada!!

   vi lever faktiskt i ett land med en mycket bra fungerande sjukvård. iaf har jag turligt aldrig råkat illa ut. och så fort det rör små barn verkar alla skärpa till sig ett snäpp extra, och vi fick ju i det här fallet verkligt förstklassig vård och hjälp! den kompetens och omtanke alla visade mig är tårframkallande, så förutom att det på ett vis känns fånigt att tacka folk för att dom ”bara gör sitt jobb” så är jag positivt överaskad av hur väl fungerande akutvården i mitt landsting och på vårt lilla sjukhus verkar vara?

   mestaste kram tillbaka till dig (och din familj såklart)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *