24.2 – om att gilla läget.

23.2 - om medkänsla.
25.2 - om sport eller barnuppfostran.

Okej. Gnäll på då. Men inte blir det roligare av det…?!

Hmm. Nu blir jag provokativ! – kanske på tiden i mina allt som oftast väldans slätstrukna nosar 🙂

Alltså. Såhär menar jag: situationer du inte kan styra över är tröstlösa att reta sig på. Damm i hörnen är det nytta till att gnälla på, om du inte gillar så dra fram dammsugaren. Snön däremot, den faller och ligger kvar på gatorna oavsett vad du tycker om saken. Är du med?

Mitt motto ”välj dina strider” kan vara sjukt irriterande positivt för dig som väljer att värja dig mot verkligheten. För dig som flyter med är det fullständigt självklart!

Tjenixen!

23.2 - om medkänsla.
25.2 - om sport eller barnuppfostran.
15 comments Lägg till din
 1. Ja men jösses vad rätt du har. Även om man ibland får påminna sig själv om såna här saker dock *S*
  Men ibland är ju gnället bara meningslöst. Eller nja när är det meningsfullt att gnälla egentligen?? Men ibland gnäller jag av mig för att det känns skönt.

 2. Äsch då, jag tror att bara vi gnäller ordentligt kommer snön att försvinna. Till midsommar ska du se att vi har lyckats vi gnällspikar.

 3. det ska jag nog testa, hört att det ska vara superbra!head and shoulders blir bara värre för mig, om jag missar en gång blir det snöstorm i min hårbotten!!!

 4. Gillar läget gör jag väl, om man med gillar menar gillar som accepterar… vad ska jag annars göra? Skrika och slita mitt hår över hostan som hindrar mig att sova och febern som inte är hög nu men tröttande… fast vore jag inte sjuk skulle jag kanske gilla att gå i pyjamas en vecka, leva på kylskåps smulor(och förvånas över att inte vikten minskar!!!) och när pillren och hostmedicinen verkar ÄNTLIGEN få tid att kolla in alla filmerna av LOST (3 säsonger i alla fall)som jag lånat för länge sedan…. ja jag kan gilla det lite, men inte mycket längre!
  Puss på snönosarna!
  Snön som hotar att spränga min balkong gillar jag inte men ”gillar” läget … om det bara inte smälter allt på en gång för då får jag pool i köket!

  1. Acceptera är bra. Och tänka positivt. T ex att du kan skrota runt i pyjamas i egen lugn och ro. Jag är såå glad att jag fick hjälp av dig när jag mådde som du!! Hade nog inte fixat annars!

   Ang snöig balkong så är jag lite orolig att vår ska rasa ner. All tung snö är majti tung alltså…

   Kryas nu lite till. Du är på rätt väg!

   Krams!

 5. Ah, den återkommande kampen mellan självrespekt och känsloutlopp. Jag måste säga att jag är förespråkare av att gilla läget, men samtidigt konstaterar jag gärna offentligt vad som grämer mig. Till exempel huttrade jag nästan dagligen ”fy FAN va kallt” när jag klev utanför dörren i vintras, men sedan satte jag ändå med bestämda steg av mot vart jag än var på väg. Jag tror att man måste få klaga lite för att liksom balansera det man stör sig på, annars är jag rädd att det kanske bubblar över extremt mycket en vacker dag.

  1. men det där är en HELT annan sak! att blow some steam är hälsosamt, för att inte säga nödvändigt. att älta gnäll är tröttsamt, för att inte säga onödigt.

   🙂

   kul att se dig här förresten Joel! jag vet inte om du hängt här anonymt eller trillat in för att du har lågsäsong i pluggeriet: hursomhaver, välkommen till(baka till) nosarna!

 6. hahah du e så jävla rolig!
  Jag är en gnällis – det står jag för ;.)
  älskar snön i cirkus 2 veckor men nu efter 2 månader gör jag vad som helst bara den försvinner. E så förbannat trött på att inte komma fram med vagnen, bylsa på en massa kläder osv. Vill ha vår NU och därmed basta ;.)

  Kramis

  1. men det där är också en helt annan grej faktiskt. att vilja ha vår efter en lång vinter är helt okej, det vill jag också (såklart)! vem ser inte fram emot knoppar i trädgårdslanden och lite mindre kläder att bylsa varje morron. nä. det jag vänder mot är det omotiverade ”ååh det är så jobbigt med snö” bland folk som har hälsan och förståndet men tydligen inte det logiska tänkandet…

   dessutom. själv börjar jag bli lite orolig för det kaos som lär uppstå när fyrtioåtta miljarders ton snö ska smälta bort… sicken sörja, och vart ska allt smältvatten ta vägen? hmm. bäst hade varit att vintern bryts av vårvinda friska? dvs såpass varmt att allt försvinner direkt utan frys och is och knaggel.

   så ja, jag är glad så länge snön ligger kvar och lyser upp!

 7. Men du… ibland är det BRA att gnälla av sig om sådant man inte kan göra något åt bara för att få släppa ut lite aggressioner. Hellre gentemot snön än att man vänder sig mot någon och i affekt säger något man sedan önskar icke-sagt. Det är också att välja sin strid. =D

  1. visst. ibland. och ibland är det bra att inte gnälla av sig! för att inte släppa allt sitt gnäll på andra…! 🙂
   strider i alla väder.
   och en sund kombination är väl bäst?

   krams!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *