26.2 – om olika synsätt och infallsvinklar.

25.2 - om sport eller barnuppfostran.
26.2 - om mina finaste!

Ibland menar och tänker man lika samma men uttrycker det på olika vis. Ibland uttrycker man sig likadant men menar precis tvärtom. Ibland är det bara rörigt. Ibland helt fel.

Exempel 1
Jag och min asagulliga mamma (som hjälps och hämtas Maali på dagis ibland när jag känt mig sjuk, kass å ynklig!) har inte alls samma åsikt när det gäller ekonomi i form av shoppning. Jag är av den bestämda åsikten att ett par brallor för trehundra spänn är bättre till mitt barn än en outfit på tröja, strumpor, byxor och kofta för samma summa, om det ändå bara är brallorna som egentligen behövs.

– att det allraste bästa gifetvis är att köpa enbart byxorna i mammas outfit låtsas jag inte om…

Exempel 2
Jag och min asagulliga make (som på alla vis hjälps å är ett föredöme för fäder världen över!) har inte alls samma åsikt när det gäller ätning i form av fik. Jag är av den bestämda åsikten att en kopp kaffe för en vuxen och ett äpple/lite vindruvor/russin/yoghurt för en tvååring räcker alldeles utmärkt, om det inte är nåt speciellt som ska firas.

– att jag sen smyger ut i kylen och nallar en bit eller fyra schweizernöt tycker jag inte riktigt gills… jag är ju faktiskt vrååålhungrig. och jag ammar…

Exempel 3

Jag och min asagulliga tvååring (som hjälps att tömma tvättmaskin, trösta lillasyster och plocka damm i hallen och inte kan hindra tårarna från att spruta för att all disk är ren!) har inte alls samma åsikt om typ nånting just nu. Jag är av den bestämda åsikten att det är jag (och förvisso Mallias) som har mest att säga till om här hemma medan hon spänner sina vackra leende ögon i mig och övertygande förklarar ”jag får det!” när jag hojtar nej till YouTube i iPhonen.

– att jag i hemlighet är helt såld och skulle låta henne bestämma ALLT bara hon ger mig dom där leende ögona tänker jag aldrig avslöja. sådetså..!.

Tjenixen!

25.2 - om sport eller barnuppfostran.
26.2 - om mina finaste!
9 comments Lägg till din
  1. Ja du, jag tror att sådana där små och charmiga människor mår bra av att lära sig att lyckas charma till sig saker ibland. Jag vet att det är lättare att få som man vill med ett leende och charmförsök än med gnäll och skäll. Tänk bara reklamationer…Det är bra för barn att lära sig och hur skulle de lära sig det om de inte fick lyckas?

    1. jag vill inte tro att hon förstår att hon faktiskt har så stort inflytande – än… 🙂 det passar mig utmärkt att hon är glad och lycklig och får sin vilja fram genom förhandling – ibland!

      ps. exemplet med reklamation; aj lajk! fast det beror på vem du ska reklamera till (tyvärr). hos mig kommer du längst med trevlighet, hos andra är det den som skriker högst som får sin vilja fram. å jag lär ju helst ut den metod jag själv gillar mest. den är dessutom artigast. och artighet är underskattat i dagsens samhälle tycker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *