8.2 – en gästbloggning (om Melodifestivalen, del 1)

7.2 - om koalasim.
9.2 - om olika crappyheter.

Förra året kom jag på att låta jag min betydligt mer insatta (och intresserade 😉 kompis Linda Nästgranne stå för Melodifestivaltugget i nosarna. Vi kör samma visa i år igen – å som vanligt är det hennes oredigerade tyck, inte mitt!MELODIFESTIVALEN 2010 deltävling 1

Så skönt o få var tillbaka som gästbloggare igen. Här får ni som vanligt mina åsikter om årets melodifestival.

Med humöret på topp och en inbjudan till middag på schemat var det en bra dag för melodifestival. Kl 19.00 var vi på plats för vår kväll och vi åt en underbar middag. Sen var det dax. Vi bänkade oss i soffan framför tv:n och ljudet i surroundsystemet var påslaget. Måns min älskade Måns var hallåa…visst är han gullig (ha ha ha)

Det började faktiskt ganska bra. Gillar dock inte Charlotte Perrelli men det gick väl an att lyssna på när hon tillsammans med två andra goa artister gjorde en helt fantastisk version av Bonnie Tyler-dängan ”I Need A Hero”

Så började det….Bidrag nr.1

Ola – en liten gullig skånepåge som kanske inte är en mina favoriter men jag tyckte att han gjorde ett bra jobb. En bra schlagerlåt som man kommer ihåg.

Sen var det väl typ bara tre bidrag till som var ok. Salem Al Fakirs var helt ok och lika så Jessica Anderssons ballad. Men en riktigt bra låt var ju Linda Pritchards You’re Making Me Hot-Hot-Hot. Det var ju en låt som kunde funkat utomlands. Lite rytmer och lite go takt….men inte då….inte ens till andra chansen. Dit skickar man nån patetisk metalgrupp som inte ens kan spela på sina instrument. Vad gjorde den där basisten/gitarristen på knä. Bad han till övre makter hela låten igenom???

Jenny Silver – Pinsamt
Anders Ekborg – En musikallåt….passar inte riktigt i schlagersammanhang
Frispråkaren – Jo vi vet att du är singel nu

Nja…jodå jag är väl nöjd med de som gick vidare till finalen men att man kan skicka Pain of Salvation till andra chansen fattar jag inte. Hoppas verkligen att det blir bättre till nästa veckan. Då blir det hämtpizza och cola hemma hos nyblivna vovveägaren.

Men det var allt för idag!!! Over and out….

//Schlagerfantasten på Almers

7.2 - om koalasim.
9.2 - om olika crappyheter.
8 comments Lägg till din
 1. Men Linda – släpp spinnngen nu :-D! Eller iaf tänk stretch… ;-). Jag gillar samma schlager som du, men i brist på sådan så var ju faktiskt Road Salt en helt fantastisk låt. Lägg dig på sängen, blunda och lyssna igen. Kram.

   1. Ja du Anna…den är säkert jättebra men nu tänker jag ett steg längre 😉 Det skall ju funka på Eurovisionsfestivalen oxå och det gör inte Road Salt…tyvärr. Men jag skall ta ditt råd på allvar och lägga mig på sängen hemma och lyssna 🙂 Och schlagerspinning står snart på schemat på gymet och då får jag ha den som stretchlåt 🙂
    Hoppas allt är bra med familjen! Kram

    1. Om vi ska tänka vinnare i ESC så är ju Pritchard ett säkert kort :-D, men då kan vi ju lika gärna hyra in Shakira och göra det värdigt… hi hi

 2. kul skrivet 😀
  Håller med till fullo. varför gick inte hot-hot-hot vidare för? Det var den enda som var bra i lördagens program.. 🙁

  1. Tack Carola! Håll utkik efter de andra gästbloggarna som kommer under tiden festivalen håller igång. Så får vi ses om vi tycker lika i alla omgångarna 🙂

 3. jag såg (lyssnade, om jag ska vara ärlig) på reprisprogrammet och blev överraskad av hur bra vissa bidrag lät när jag ”slapp se eländet”! och vice versa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *