1.3 – en gästbloggning (om Melodifestivalen, del 4)

28.2 - om lördagsgodis.
2.3 - om galenskaper.

Gästernas lördagsgodis har jag redan berättat om, att det var en trevlig kväll också. Här kommer åsikter om själva orsaken till middagsbjudningen, som vanligt inte mina egna utan min gästbloggare Linda Nästgrannes!MELODIFESTIVALEN 2010 deltävling 4

Sista deltävling och sista förhoppning om att det skulle vara lite bra låtar. Och nu var vi inbjudna till huvudbloggaren herself med familj. Vi skulle anlända strax efter 18 men vi var lite tidiga så vi tog en sväng in till mina päron först för att säga hej [u förklarar: härav namnet ”Nästgranne”; Lindas föräldrar bor två hus från oss].

Maali kom och mötte oss vid dörren när vi kom, en liten blyg tös var det, och hon hade nog hoppats på att de skulle komma en tiger och hälsa på [u förklarar: för er som inte vet/minns så var Per istället-för-fiskdamm surprisetiger på Maalis tvåårskalas i höstas!]. Per hade tänkt ta tigerdräkten men när vi väl parkerade bilen kom han på att han glömt den. Ja ja…vi kommer ju träffas fler gånger och då får han ta på den! En blomma till fru Hedberg och en påse med birra till herrn. Och stortösen Maali fick en liten gottepåse. Fast vi väntade med att ge den till efter maten.

Vi satte oss ner och käka för vi var riktigt hungriga allihop. O gott var det…..vet inte var de kallas men det var lite köttfärsröra med potatismos över [u förklarar: det var ett försök till en försvenskad shephards pie… :)] i en form och så in i ugnen….mmmmmm! Och Maali körde med mig. Jag skulle nämligen sitta bredvid henne. Per fick inte…hihihi…han är nog lite farlig ändå..hihihi.

Vi bänkade oss i soffan med kaffe och te och jag var nog mest förväntansfull tror jag. Missade lite av inledningen men det spelar ju inte så stor roll. Det är ju låtarna jag skall bedöma.

Först ut – Sibel – helt ok låt. Lite sväng i den men ack så stelt framträdande. Hon har nog aldrig fått lära sig dansa.

Andra ut – Py Bäckman – John Lennon goes woman!!! Och inte så bra låt! Den jag iofs inte dålig men nej inte min stil.

Tredje ut – NEO – Lite poppigt….tyckte i första refrängen att det var synd att inte han hördes utan bara körtjejerna men insåg till andra att det var han som sjöng. I falsett…ha ha ha….Per undrade om han var knipsad

Fjärde ut – 4 unga, 2 tjejer och 2 killar – Helt ok låt…kunde lätt ta sig till andra chansen tänkte jag.

Femte ut – Anna Bergendahl – VILKEN RÖST HON HAR….för att vara 17 år fattar jag inte hur duktig hon är. Jag gillar henne och hennes låt var bra.

Sjätte ut – Pernilla Wahlgren – En renodlad schlagerlåt. Tänk dig tillbaka 10-15 år och känn på den….lite där kanske.

Sjunde ut – boyband á la punk (tror dom) Nej….inte sjunga om hur idiot man är. NEJ!!

Åttonde ut – Peter Jöback – En ballad och ja den var bra…men när den började trodde jag faktiskt att det var en lite mer upptempo låt. Men som sagt den var bra.

Totalt sätt tycker jag musikmässigt att detta var den bästa omgången. Det går att lyssna på alla låtar, det gick att titta på alla framträdanden och slutresultatet blev jag faktiskt nöjd med. Hade väl kanske tyckt att Sibels låt var värd att komma bland de 5 bästa men o andra sidan hade de inte spelat någon roll för de 4 som gick vidare tyckte jag skulle gå vidare.

Anna och Peter till final och Pernilla och Neo till andra chansen. Ja en bra omgång. Nästa vecka blir det ju bara o bedöma om jag tycker att rätt två låtar går vidare till finalen. Och det återstår ju och se. Jag har ju redan mina två favoriter så jag håller tummarna för dem. Vilka de är säger jag inte utan det får ni reda på nästa vecka!

Så vill jag ju bara ta och gratulera André Myhrer till bronset oxå!!!

Och en än gång vill jag tacka familjen Hedberg för en fantastiskt trevlig kväll. Det var länge sen vi sågs och fick tjötat av oss Låt oss inte vänta så länge till nästa gång. TACK o krams!

Till alla läsare säger jag tack för idag och hoppas alla hade en lika trevlig helg om vi hade!

Over and out!

// En nöjd och glad schlagerfantast

28.2 - om lördagsgodis.
2.3 - om galenskaper.
1 comments Lägg till din
  1. Jag var lite härjad av en magsjuka och så var det OS men spelade in och kollade lite snabbt och tycker nog att rätt låtar gick till Globen och sen så gillar jag att det kom med EN riktig schlagerlåt i årets schlagerfestival även om jag har svårt att bedöma hur bra Pernillas låt var efter en lyssning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *