14.3 – en gästbloggning (om Melodifestivalen, Sverigefinal)

13.3 - om att gunga på en björn, eller pussa på den!
15.3 - om en heliumballong, en femårig hormonplan och en tvåmånadsbäbi.

Solen har skinit lika inbjudande idag som igår och ska det hålla på så här kommer vårlökarna snart sticka som spön ur backen!? Hejja!

Nu duggar bortamiddagarna tätt för hedbertsarna, och trots att vi till igår visserligen var bjudna alla fyra passade vi på att utnyttja barnvakt för den äldre hälften av våra barn. Och att sova sovmorron imorse! Njo. Försovning är vi inte vana vid, men med en liten bäbi som de senaste nätterna skämt bort oss med att sova till sju-åtta på morronen får vi ändå gott om zzz nuförtiden. Det räckte med en dubbelmatning och en blöjrockad och sen snarkade vi vidare till halv tolv alla tre… hade det inte varit för amningsgrubblerierna hade livet tett sig oförskämt perfekt för oss just nu!

Tack för skojsig kväll igår Linda! Vi är som du vet lika glada som ni!!
– här din mellobloggning [som jag hoppas du följer upp med en avslutning från Oslo-finalen?]:MELODIFESTIVALEN 2010 FINALEN

Ja…finaldax och årligt schlagerparty på Almers. Och för ovanlighetens skull kunde faktiskt alla komma, ett par fick dock avboka i sista sekund men det vara bara på grund av kräksjukan, och vi skulle bli 16 personer. Sambon jobbade så jag passade på att vila lite under förmiddagen. Är så trött nu förtiden 😀 Men skall man ha party så måste man va på topp och då får man ta sig en liten lur.

Man tror att man har all tid i världen när man skall fixa nåt… Gästerna knackar på dörren kl 18.30 och när kl var 15 satt vi fortfarande hos mina päron. Vi gick och handla och sen gick vi hem för att fixa maten inför kvällen. Det skulle ju ”bara” va kycklingsallad och det tar ju inte så lång tid. Nä…right…det tar alltid så mycket längre tid och hade inte syrran kommit upp och hjälp till lite med snaxen inför festivalen så hade jag väl varit stått i duschen när gästerna dök upp (som vanligt, jag har nämligen en tendens att göra det)!

Maten blev god och alla blev mätta och färdigätna i tid till starten. Jag fick iofs göra ett inhopp som chaffis men det gjorde inget. Så äntligen skulle vi få se vem som skulle vinna och representera Sweden i Oslo i maj. Det fanns ju favoriter bland alla. Grabbarna hejade på Timoteij, syrran hejade på Anna, bloggägaren hejade på Eric Saade (nog mest för att reta maken tror jag ha ha ha). Själv hade jag ingen riktig favvo idag. Alla låtarna var på samma nivå så det var svårt att säga. Men det är ju roligt att det är så jämnt mellan alla låtar i år. Visst svenska folket hade ju en favorit så det var väl svårt o tro att inte hon skulle vinna. Jag tycker dock det är synd att svenska folket röster skall multipliceras med 11. Vad är det för mening med det???? Det är väl mer rättvist att det bara blir den poäng gäller. Den som får minst röster får 1 poäng och så vidare. Då blir det ju lite mer jämnt. Men men…..Svenska folket får ju aldrig vara med och bestämma hur det skall gå till så vi får väl bara acceptera reglerna.

Starten på festivalen var cool. Rockytema och en hälsning från Stallone. Sen var det alla artister. Den som gjorde coolaste uppträdet var ju faktiskt Salem Al Fakir. De hade stått i tidningen att Björn Gustavsson skulle spela piano och när han kom in på scenen så gjorde de ju succé. Han är ju såå himla bra. Det kanske han vann lite röster på. Mellannumret idag va ganska coolt. Sverige vs. Norge.

Omröstningen blev lite sådär. Väldigt olika omdömen av alla jurygrupper men inför svenska folkets röster så var det ganska jämnt tycker jag. Men så kom våra röster och det gick ju precis som vi hade anat. Anna Bergendahl gick vinnande ur striden och får representera Sverige. Personligen tror jag inte hon pallar trycket. Hon är alldeles för ung och oerfaren och jag tror Eurovision blir för stort för henne. Men vi får se vad som händer.

Partyt fortsatte och några festade riktigt hårt. Men tillslut gick partygänget vidare ner till krogen och vi andra som inte ville gå på så hårt stannade kvar hemma och tjötade. Jag och Per fick oss en riktig överraskning och vi blev riktigt glada och stolta. Vi ler idag med och känner oss otroligt hedrade. Tack säger vi till berörda personer [ullisar kommenterar: pussåkram och detsamma hälsar ”berörda personer!”].

Ja då var årets Melodifestival över och mitt gästblogg lika så. Vem vem…det kanske dyker upp en liten kommentar om Eurovision men det får vi se då. Tack till alla läsare och till alla er som kommenterat mina inlägg! Det har varit roligt att läsa!

Så…Over and out för detta året!

// En stolt, hedrad, glad och rörd Schlagerfantast med sambo

13.3 - om att gunga på en björn, eller pussa på den!
15.3 - om en heliumballong, en femårig hormonplan och en tvåmånadsbäbi.
6 comments Lägg till din
 1. Sv; Men så trevligt att du hamnade på min blogg då! =) Milla är egentligen mitt smeknamn (Camilla), men allt som oftast presenterar jag mig som Milla i alla fall.

  Grattis till din lilla Milla och tack så mycket för lyckoönskningarna, jag hoppas att bebisen vill komma ut snart .. :p

 2. nää! jag tyckte den var bäst (fast att retas blev en skojig bieffekt, särskilt eftersom Tias vägrar hålla med om att ”Kom kom kom innan som- som- som- maren” är en otroligt fånig text :)! å tycker fortfarande. dessutom skuttade Maali runt å trallade ”määnbåj määnbåj” innan min mamma tog henne med hem till sig! det tycker jag var rätt gulligt!

  1. Ha ha….ja den är verkligen fånig den texten. O Maali har ju bra smak så määnbåj it is 🙂 hon kan skutta på 🙂
   Och jag håller med jag gillar låten…det var lite action i den och hade nog klarat sig bättre än vad Anna kommer göra. Fast vi får se i maj!!
   Kram

   1. du tror verkligen inte på henne 😀 å åldersmässigt hade ju min favvo inte mycket mer att lägga till så det hade säkert inte bliddit bättre det heller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *