23.3 – om en turlig dag, med ornitologi.

22.3 - om en klantig och oförsiktig lyftning.
24.3 - om en planerad promenad.

Det är på days like this jag låter bli att oroas över Millas bristande matlust och istället gläds åt turen att slippa bära på en större bäbi! Ryggen är mycket bättre, jodåvars, men bäbin har fått väldans massa gymträning och blöjlös luftning i ullisars arbetshöjd idag. Maali har precis som igår – för att slippa spendera hela eftermiddagen framför Laban – fått leka med sin mormor. Hejja!

En annan filur som också verkar ha haft tur idag är stora fågeln här till höger. Jag tror det är en björktrast, men min fågelkunskap är tyvärr ringa…23mars kraschad köksfönsterfågel Bland rhododendron och azalea nedanför köksfönstret låg han (eller hon?), knockad och omtöcknad. Jag trodde inte den skulle klara sig men efter några minuter var den faktiskt på benen. Ytterligare en kvart och den var borta. Jag och Milla firade med en nära-krypningsupplevelse i gymet! [jupp, filmsekvens finns!]

Nästa ornitologiska undring var dock inte långt borta för detta vassnäbbade lilla flygfä parkerade sig i nötblandningen i gullregnet utanför TV-rumsfönstret. Vad tusan var det för nåt? Efter ett kort stund fick den sällskap av en likadan och strax efteråt dök även en liten blåmes upp (ha! en fågel jag känner igen iaf!).

23mars fåglar i gullregnet

Ni som kan sånt här skrattar säkert för det är väl en hur vanlig pippi som helst men för mig, som blev av med min från sjätte klass fådda jättefina fågelbok till en jämrans inbrottstjuv för många år sen, är det mesta förutom gråtrutar, pilfinkar, skator och möjligen en fem, sex ytterligare arter lika latinska till utseende som till namn. Hjälp nån? Ornitologer, samlen eder och hjälp en nyfiken latmask (för nog borde jag kunna finna info själv på nätet…?!)! Vad är det här för ena fina små fåglar? Kanske måste jag zooma ytterligare? Hojta isåfall!

22.3 - om en klantig och oförsiktig lyftning.
24.3 - om en planerad promenad.
10 comments Lägg till din
  1. med tanke på stadsbirdsen du räknar upp kan jag inte låta bli att undra: hör duvan till dessa ”några till” kanske 😉

  1. njä, inte taskig väl? imponerande tycker jag att du lyckas spotta den lilla mesen!

   nötväckan (som jag med Dagens Ekos hjälp nu lyckats lista ut att det måste vara) sitter på matbollen på båda fotona. och på den undre bilden sitter den andra pippin precis ovanför.

 1. Hahha.. Du är ju hur duktig som helst!

  Här om året när barnen och jag avnjöt en glass i vackra vårvädret. Kom en blåmes och slog sig ner och pickade smulor runt omkring oss. Barnen var bra upphetsade och undrade vad det var för fågel. – Kanariefågel.. Förrymd.. Svarade jag tvärsäkert.

  Barnen blev eld och lågor. Operation fågelfångst inleddes omgående. Vi spred ut våffelbitarna med hela vår hjärnkapacitet involverad. Projektet svällde och svällde.. Kråkor, stadsduvor och skator invaderade serveringen. När vi ställt till med lagom kaos kom en lärare förbi med sin lilla kille. De blev intresserade.. De hade väl aldrig sett något märkligare.

  Vi talade om vad vi höll på med. Pappan stirrade med stora ögon på LT, som ivrigt pratade om kanariefågeln vi höll på fånga. Så blängde han på alla fåglarna vi lockat till oss. Och börjar vrålskratta. – Va fan! Du behöver hjälp kvinna! vräkte han ur sig mellan skrattattackerna. – Det är ju för fan en blåmes ju! Både jag och ungarna höll på skratta ihjäl oss. Pappan bjöd oss på nya glassar och det utvecklades till en romans light.. Men det är en annan story.

  Så jag tycker att du är en riktig hejjare på fåglar! Så det så!

  Pok

  Mallaväckikolaninaturenbralla

  1. hähä! det beror på vad man jämför med såklart, men bredvid en som misstar en liten mes för en tamfågel framstår jag kanske som expert 😀

   om det bliddit seriöst med ornitologen hade ni haft all time high festligaste historien att berätta för vänner och framtida kiddisar, för näää!!! jag antar det är okej att skratta snällt för det här var det roligaste jag hört (läst 😉 på länge!!

   löv Malla!

 2. Köp en ny fågelbok ;D

  Det där med ryggproblem och småbäbisar är ju inte helt ovanligt. Dåliga lyft är problemet.

  lösning: träna rygg/mage varje dag. SITUPS! =)

  Och tack för svaret i min blogg föresten. Det var helt OK. Sväva på bara. Och sen ringer du minst EN vän idag! =)

  1. med såna hjälpsamma nosare som jag har behövs det tydligen inte 🙂

   inte bara dåliga utan också ständiga lyft torde kunna ställa till det även för de annars lyckligt ”normalryggade”. det här var min första miss med Milla, räknat generöst med att det knappast är den sista! hon blir ju äldre, och tyngre…

   vet du, har faktiskt redan planerat in! men tack på pushning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *