8.3 – om alkohol och amning.

7.3 – en gästbloggning (om Melodifestivalen, andra chansen)
9.3 - om en kort tjejkväll.

Det är ett farligt område att tassa omkring på, det vet jag, och därför vill jag poängtera att jag inte på något vis uppmuntrar varken tobak eller alkohol under några omständigheter alls faktiskt. Under normala förutsättningar sätter var och en sina egna gränser, och i mitt fall är gränsen låg. Eller hög. Beroende på hur jag ska uttrycka mig.

Och ja, det var en mycket trevlig middag! God mat och gott vin 🙂 och framför allt, trevligt sällskap! Grattis lilla farfar till dina nittio år!

7.3 – en gästbloggning (om Melodifestivalen, andra chansen)
9.3 - om en kort tjejkväll.
10 comments Lägg till din
 1. Ja, sånt där är förvirrande tycker jag. Dock har jag läst att det är ”Okej” att dricka om man ammar. Men jag har inga planer på att göra det heller. Men jag o M (det är ju hans barn oxå ;)) har diskuterat och eventuellt är typ ett halvt glas vin efter man ammat ok. Då går alkoholen ut ur kroppen innan det är dags för amning igen. Aja! Annars är det inte så himla jobbigt att låta bli o dricka några månader till (men gud va jag längtar efter ett glas röd vin till fredagsmiddan =P)

  Tack för alla fina kommentarer =) Blev jätteglad! Att beropå ringen så provade jag ut storlek för några månader sen så den skulle passa ifall jag skulle svullna upp… eh? Alltså, så den skulle passa när jag då svullnar ner =P
  Sjukt roligt att ni var på den matchen, haha!
  Skriver upp din gissning på 28e och ang ul: Huvudsaken är att allt verkade bra med bebis i magen =) Längtar så efter henne nu.
  KRAM

  1. för mig handlar det faktiskt mer om effekterna av vinet på mig själv framför vad det eventuellt gör mot mitt barn som får mig att avstå. förutom när det bjuds extravagant franskt vin för då kan jag inte låta bli att smaka en mun eller så! men jag tycker ni resonerar klokt.

   åhå! jag hade för mig att du skrivit att det är en flicka du bär på men jag vågade inte gissa eftersom jag inte var säker! nu kan jag alltså säga dubbelt grattis (igen), till både förlovning och flickbäbi!!

 2. och du – apropå andra chansen – får du en minut över kan du se och höra några vinnande låtar hos mig… Fast det är inte jag som sjunger.

 3. URSÄKTA men jag blir så förbannad. Det är nästan så att jag fattar vad Livsmedelsverket menar när de säger att kvinnorna har problem med att hantera gråzoner. Folk verkar ju tro att ungen får i blodet vad mamman har i blodet men det är ju samma alkoholhalt i mjölken som i blodet. Plutt-promille.

  Skulle det vara skadligt ur alkoholsynpunkt så skulle Sveriges alla småbarn som äter filmjölk dö av skrumplever före treårsdagen.

  1. bra uttryckt girlie! å den största grejen är väl ändå inte vad den lilla gnuttan alkohol eventuellt gör i min bäbi utan i mig själv? jag skulle aldrig våga vara berusad och ansvara för ett litet spädbarn. det tycker jag är en viktigare fråga än att bäbin kanske får i sig en minipromille vin genom amning?

   1. Precis så, men folk hänger upp sig på den där nästan ickeexisterande alkoholmängden och gör den till ett låtsasvapen i fajten om vem som kan göra flest uppoffringar (=vinna Årets mamma).

    Och det gäller så mycket mer än bara vad som sker i kroppen efter ett glas vin. Det handlar om att våga kräva avlastning på natten så att man inte är en zombie med barnen dagtid, att inte sätta sig i bilen om man precis haft ett jättegräl med maken, att se till att få hjälp om man har en destruktiv relation. Jag vet många fler sinnestillstånd som är betydligt värre för mig och en eventuell bebis än den effekt ett glas vin till maten har.

    1. Överlag är det som vanligt lättare att peka pinnar mot andra än att städa på egen bakgård. Jag håller med dig i allt du skriver och har inget vettigt att tillägga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *