Dagsens tips: podradio.

27.3 - om sommartid hejhej. Och Earth Hour.
29.3 - om snor i mängd.

Trots att det finns miljarders med saker att tipsa om kommer jag då och då ändå tillbaka till samma grejer. Men, slit och släng är ju inte min tekopp så jag väljer att sortera denna typ av återvinning under miljömedvetenhet 🙂

Nå. Podradio är guds gåva till rastlösa! Funkar lika bra på mobilen som på datorn och här finns, för att nämna bara några få mumsbitar från Sveriges Radios enorma arkiv, t ex trendreflekteriga Spanarna och min nördfavorit Språket. Även en hel hög gamla Sommar i P1 går att snoka fram ur guldgruvan, precis som nyligen funna tönthumorn i Mammas nya kille. Sök och du ska finna. Hugg in, det är gratis! Enklast är att gå via iTunes men jag gissar det finns andra vägar att gå för den som inte gillar det programmet?

Slutligen. Ett bonustips.

På Minuten. Tidlöst. Och simpelt. Därav så jäkla kul! Och roligt i all ära, men välj dina moments…!! Jag har fått stanna bilen för att inte köra i diket av skratt när Kajsa Ingemarsson gått loss (på rysk brytning vill jag minnas) och senast idag serverades lilla Milla milkshake till Pia Johanssons göteborska partnersök på båtmässan. Det är så bra! Å visst skrev jag att det är gratis? 🙂 Bästaste!

Tjenixen!

27.3 - om sommartid hejhej. Och Earth Hour.
29.3 - om snor i mängd.
13 comments Lägg till din
 1. på minuten? det har jag helt missat! måste jag kolla upp tror jag. är kajsa ingemarsson alltid med? hon är himla bra tycker jag!

  1. Ååh det är fantastiskt roligt! Du måste leta upp! Okej, inte hundra procent bäst alltid exakt hela tiden men ojoj vad roligt det är när du lyssnat ett tag och lär dig jargongen, och kanske t o m känner till saker dom refererar till från äldre program!

   Kajsa är nästan alltid med. Hon är, liksom Pia Johansson och Hans Rosenfelt, den stående panelen. I den fjärde stolen sitter oftast David Batra, Peder Falk, Peter Settman eller Fredrik Lindström. Förr kunde det hända att Dan Ekborg [råkade skriva Nyborg först]eller My Holmsten var fjärde person men ingen av dom har jag hört på länge nu.

   Du måste söka upp det! Lovar du inte kommer ångra dig!!

 2. Jag är så dålig på att friviligt söka upp ljud… Allt från musik här eller där till radioprogram. Kanske en dag…

  Sv. Du. Du gör nog klokast i att öva på dina knip. Ofta. Varje dag. Det är INTE bra att skjuta upp det för då blir det INTE gjort och konsekvenserna av det vill du INTE ta…

  1. Eftersom det går att lägga mer eller mindre automatiska prenumerationer som sen lägger in sig i mobilen när jag ansluter den till dator och iTunes så ör det väldigt självgående. Underhållning på mina villkor liksom!

   Okej då. Jag knips. Oftare än jag låtsas om. Och för att du varnar så fint tilldelas du dagsens Lanefelt! Tack, och grattis 🙂

 3. *tackar för påminnelse om knip* 😉

  och påminner i gengäld om Clownen luktar bensin 😀

 4. Hej!

  Det här inlägget har inget med det du skrivit att göra, men här är du nog inne tillräckligt ofta för att bli uppdaterad. I torsdags kväll kl 18.44 fick Hedvig en lillasyster – Klara. Hon finns att beskåda på webbisar Hbg. Vi mår bra alla fyra, men det där med att bli storasyster är ju inte helt lätt.

  Kramar

  1. Åh Karin!! Grattis!! Två tjejer; en perfekt mix 🙂 – det vet jag själv av erfarenhet!

   När du hinner/orkar osv hade jag blivit jätteglad för ett mail med mer info (jag gissar du har min adress kvar?). Nu ska jag kontrollera lillaste Beijergård som webbis!!

   Krams!

 5. Jag hoppas lyssna lite mer när jag förhoppningsvis snart har köpt en ny touchmobil med speciell app för podradio. Brukar lyssna på sommarprogrammen via radio och precis som med tv så finns det stora vinster med att lyssna i efterhand i vissa sammanhang för att kunna sålla ut enbart det man vill höra på.

  1. Jag lyssnar också helt annorlunda när det inte är live. Mer avslappnat liksom. Eftersom jag vet att jag kan pausa och rewinda när jag vill. Blir det en telefon med ett äpple på? Du kommer inte bli missnöjd isf, aj promiss!

   Hur har ni det? Har tänkt på er mycket.

   1. Nä jag tror att det blir en HTC Desire istället för en med äpple 🙂 Har bloggat lite om den, visst fick du väl lösen på mailen förresten?

    Ja det går väl som det går, svårt att beskriva men minnesstunden i Söndags kändes mest bara blytung tycker jag men var nog välbehövlig och uppskattad bland Lias kompisar/skolkamrater. Ledsamt att se alla ledsna ungdomar också förstås. Jaja det är ju bara att försöka gå vidare så gott det går o försöka stötta broder så gott det går.

    ha det!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *