27.4 – om sömnlös, som vanligt.

26.4 - om test av wp-appsbloggning (med ryggstatus).
27.4 – om sista dan som närmare tjugi än förti…

Som om inte trasiga disken vore nog; välkommen igen mjölkstockning. Efter några dagars ”klumpar” i Millas ena matförråd började jag nu ikväll frysa nåt alldeles oerhört. Jodå. Febern kom smygande och jag spenderade aftonen horisontellt i soffan, snarkandes med en riskudde under två filtar. Försökte – med Tias hjälp – få bäbin lätta på trycket men det gick sådär. Antingen är hon konstant ohungrig eller så gillar hon bara inte vänstern? Å jag kan ju inte mer än leda åsnan till vattnet!? Osv.

Imorron som sagt tid för röntgen. Jag är asanervös. Hoppas disken läkt såpass att jag slipper fundera på andra åtgärder än vanlig rehabilitering. Min bror, som själv är opererad (till liten nytta), hojtade genast ”vänta med operation!!” och jag är på hans linje. Jag skyr knivar, sprutor och narkos sjukt effektivt. Dock icke in absurdum förståss.. bara nästan…!!

Go’natt!

26.4 - om test av wp-appsbloggning (med ryggstatus).
27.4 – om sista dan som närmare tjugi än förti…
11 comments Lägg till din
 1. Men usch för stockning. Jag har haft tur och sluppit det hela tiden jag ammat, men har en kompi som haft det 6 gånger hittills med sista ungen ( snart 4 månader gammal) och det låter riktigt ruskigt 🙁

  Krya på dig!
  kram

 2. Jo, hon är tidig, BVC tanten blev helt förvånad över hur stark hon är i rygg och nacke, men hon har lagt den mesta energin på att lära sig saker och inte bygga kroppsmassa, spinko som hon är 🙂 Men sen är det ju så att vad jag läst mig till så ”lär” de sig nya saker i ett spann om 3-6 veckor, eller hjärnan utvecklas under sådana perioder, och om Mait lär sig tidigt i den perioden säg v. 16 och din tjej i v 20 så gör ju det väldigt stor skillnad 🙂 För tydligen är det under vissa perioder de förvärvar specifika kunskaper, mellan v. 15-21 är det just flytta saker mellan händerna, vända sig mer obehindrat och lite mer. Men alla ongar vill ju inte ligga på t.ex mage.. Man ska helt enkelt inte jämföra 🙂

  kram

 3. men arrggh – dumma tutte 😉 Ett gammalt knep är att försöka lägga till barnet så att näsan pekar mot själva knölande stockningen så att just den mjölkgången aktiveras mest.. men vill hon inte suga är det ju inte mycket att göra 🙁 Men handmjölka ur den borde du ju kunna lyckas med… jag tycker det går bäst i duschen där man man duscha med varmt vatten samtidigt…

  och det går utmärkt att upprätthålla en amning på bara ett bröst om man så vill 😉

  1. eller hur? och du ska gissa att vi testat.. och skrattat oss en smula fördärvade; det är nämligen så att stockningen satt sig ovanför… du kan ju se bilden framför dig 😀 fast nu har själva feberbiten av stockning släppt faktiskt (eller så är det alla mina piller som biter på allt i min kropp?!) och helt ärligt gör det inte särskilt ont heller längre. allt är liksom relativt just nu. as in, det finns annat som gör ondare.

   BVC – och alla andra – får säga vad dom vill. hon vill helt enkelt inte äta mer! hon gråter sig tårad när jag försöker ”tvinga”… men så fort jag pluppar dit en napp istället slappnas hon och gosar in sig i armhålan som vore hon en gullig liten koalabjörn. dessutom sover hon minst fem timmar x2 i sträck varje natt. det gör väl för tüsan inte en hungrig bäbi?!

   krams!

   1. en lyhörd förälder lyssnar på sitt barn inte bvc 😉 Ett hungrigt barn meddelar sin hunger – det är liksom hela överlevnadssystemet inställt på…

    *känner igen skumma amningsställningar och ler stort*

 4. Din stackare! Å andra sidan låter det som att det lättat..? Jag minns (när det stockade sig med barn 3) att det var något skäl till att man inte skulle hålla sig överdrivet varm (jag var påpälsad med dunvästar och duntäcken pga frossa), det motverkade mjölkrinningen. Just handmjölkning i duschen, eller lätt massage från bröstets övre del mot bröstvårtan skulle vara bra, jag tyckte väl inte att det fungerade, men det hela gav sig rätt snart. Den där nässprayen jag fick på recept var helt odugligt.

  Jaja. det löser sig, på ett eller annat vis ska du se. Hoppas ryggen gör det också!

  1. hmm. jag försökte få den där nässprejen vid ett annat tillfälle men min läkare tyckte inte det var nödvändigt. kanske var för att den ändå inte var nå’ bra? ;p

   jupp! mycket bättre! febern helt borta och knölarna har flyttat sig till andra sidan. märkligt det här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *