14.5 – om livsperspektiv.

12.5 - om ett planerat hedbertskt besök på lokal.
16.5 - om Försäkringskassan, igen.

Jag brukar tjata om att var och en har sin egen verklighet närmast; dvs, för den som har ont eller mår dåligt hjälper det inte att det finns människor som har det tusenfalt värre. Hjälp dig själv för att kunna hjälpa andra. Gör saker i rätt ordning. Och så vidare.

Min värkdrabbade kropp (och familj) känns just nu nära glasets rand. Vi går på reserver och varandra och minsta lilla gnista kan starta värsta eldsvåda. Men. Trots detta. Såå jäkla illa har vi det nog inte? För det finns andra människors vardagar som sätter min egen på rosa moln. Förutom det självklara; krig, fattigdom och våld.

Ni vet den där annonskampanjen från Barncancerfonden? Fyra stolar, tre barn, en är tom. De senaste månaderna har jag hamnat hos två familjer där den tomma stolen bott. Så. Så jäkla illa har vi det inte.

12.5 - om ett planerat hedbertskt besök på lokal.
16.5 - om Försäkringskassan, igen.
10 comments Lägg till din
 1. Ja… Man ska vara lycklig för det vi har. Stanna upp ibland och bara vara tacksam… Tyvärr finns det dom som inte har det såhär bra som du och jag… eller jag kan inte tala för dig – men för mig iaf 🙂
  kram

  1. jadå, jag har det förträffligt bra!!

   och ändå, i-landsproblemen tenderar att öka i antal. Sverige har världens mest sjukskrivna folk… jag kan inte tänka mig att fransmän, chilenare eller japaner är mindre sjuka? för att inte tala om alla miljarders indier och kinesar? eller nigerianer?

   ju bättre vi har det, ju större tendens att klaga… tror jag.

   1. Jo definitivt! Du har så rätt så 🙂 Vi har väl för mycket i våra liv och därmed en del att ”klaga på” oxå.
    IDag har jag nog bara klagat på att Martin är ivägen ibland 😛 Och något opraktiskt (och alltid lämnar skåpsluckor öppna… han fick dock sitt straff och slog huvudet i en!). Hihi!

 2. åh javisst så är det ju men man måste ju få klaga lite själv också. Jag hoppas att du snart mycket snart får hjälp och blir av med din värk. Lider med dig och er.
  Styrkekramar

  1. apselut! och som sagt, jag har inte lämnat min ”egen syrgas först, sen grannens”-teori. bara fått lite perspektiv på den.

   å du, tack för gulligt skriv girlie. blev sådär glad och rörd när jag läste. krams!

 3. Ja, det är nyttigt ibland att verkligen tänka på ”alla” som har det mycket sämre än sig själv men samtidigt så kan man inte alltid vara en övermänniska utan man kan ju bara jämföra med hur man själv har haft det tidigare och nu när du har ont i kroppen o har två små barn att ta hand om så förstår jag att det sliter o känns jobbigt ibland. Inget konstigt alls.

  Kan bara hålla tummarna för att det snart känns bättre för er och att dina krämpor lindras.

  1. det är på väg att bli jättebra säkert! TACK!

   ps. egen sjukdom ökar empatin verkar det som… eller så är det bara tårkanalerna som grundats i relation till vätskan dom kan hantera det senaste…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *