29.5 – om nyttiga övningar och en neggig minisimmorsa.

28.5 - om Maali på Bråkkullegatan.
30.5 - om ESC från Oslo i korthet.

Terminens sista lektion minisim hade klädsim på schemat (bra!) men inleddes med en för tvååringar liite för lång vattensäkerhetsgenomgång. Efter sju (eller åtta eller tio, minns inte exakt 😉 A4-ark ”sådär får man INTE göra” var det dags för klädsim medelst flytväst. Jättebra övning! – som min lilla skräckslagna Maali fullständigt missförstod. Hon trodde det var en dränkväst hon fått på sig och försökte vända sig på mage med resultat kallsup och ännu livräddare Maali. Min lugna uppmuntran hjälpte inte ett skit och till slut gav jag upp. Det går inte att lära sig vara orädd under såna förutsättningar?

Bort med västen och då var det inte ens märkligt att bada med kläder? Vilket väl är lite märkligt i sig!

Nå. Med lömsk plan i beredskap hade mina simglasögon följt med ner i bassängen. Planen var att visa hur roligt det är att doppa huvudet under ytan. Och sicken succé! Varenda gång jag dök upp ur vattnet (höll Maali i bäbisimgrepp framför mig) möttes jag av ett uppmuntrande ”bjraa mamma!!”. Där var det också slut på succén. Några egna dyk ville hon inte ge sig på. Och efter skräcken i flytvästen kändes tvång långtbortistan. Förmodligen utstrålade jag också sådan misslyckad-förälder-desperation att inte en endaste instruktör vågade sig fram. Vilket var synd. En klapp på axeln eller en ”kolla sicken skojig leksak jag har!” hade varit gryyymt uppskattat… och säkert isbrytande för mig och dottern ;p

För att trots all frustration (min alltså) få ett positivt avslut på den här delkursen hoppade jag efter lektionen ner i kalla 25-metersbassängen, fick Maali att hoppa efter och förklarade; ”nu ska jag simma dit bort, du gör säkrast i att hålla dig kvar”. Och skoja min doja hon höll sig fast! Som en liten igel! Såå skönt att den delen av livräddningsutbildningen gått fram! – att hela räddningsmanövern sen skulle falla på att jag höll på att dö av att simma tjugo meter hör ju liksom inte hit ;o

Tjenixen!


ps. efter lektionen fanns det möjlighet att köpa ett simmärke. vet inte vad man skulle ha gjort för att vara godkänd för detta, men jag utgår från att vi inte var det så nåt sånt köpte inte jag.

28.5 - om Maali på Bråkkullegatan.
30.5 - om ESC från Oslo i korthet.
3 comments Lägg till din
 1. Simmärket är livbojen blå 😉 och du har rätt, Maali är nog för liten än, men delmoment 1, bada med väst och kläder klarade hon ju, nästa år fixar hon bad-och båtvett också, eller året därpå, eller därpå… gott om tid finns!

  Kul också att du fick henne att hoppa i stora bassängen!! Det är det inte många småkiddisar som är modiga nog att göra! BRAVO!

  Dagens lästips: Trygghetspyramiden i Nya Babysimboken 😉

  1. med risk för överpetighet så anser jag nog inte att det kan räknas som ett godkänt flytvästbad… tyvärr…

   ööh, ”vågar”? hmm. tror du jag liksom gav henne nåt val?! ;D
   men tack för pepp! lite mer sånt och jag lovar deppa mindre…

   lästips mottaget. har börjat läsa boken och förundrats, det är ju en HELT annan bok? andemeningen är positiv, bara en sån grej. och omslaget är inte en bild på det som många föräldrar verkar fokusera på men som enligt ”er som kan” är oviktigt 😉 credd på försättsbladet såg jag också och blev stolt! typ; ”författaren vet jag vem det är, men henne känner jag”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *