7.5 – om Millas första simhallsbesök (och ett rekordförsök i parenteser).

6.5 - om tidstjyveri.
8.5 - om att fylla tvååetthalvt och att äta palsternackspotatis.

Novemberväder i början av maj – vårvindar friska, jo men också iskalla – och vi flydde inomhus för hedbertarnas första fyramannasim. Ett sim som Maali å jag inledde med en demonstrativt lång och löddrande tvagning.

Vi lät coola Milla följa efter sin syster ner i bassängen. Å jodå. A-bäbin betedde sig naturligtvis precis som förväntat (den här lilla kakbitsungen har vi fått för våra obefintliga synder!?)! Hon flöt omkring i en kvart och hade vi inte varit så rostiga i grepp-minnet (dvs hur vi enligt bäbisimteorin ska hålla henne i vattnet) så hade det hela säkert sett fantastiskt proffsigt ut 😉

Gifetvis var fotoapparaten med i plurret (börjar bli ett beroende!?), men tyvärr var den long gone när jag lyckades övertala Maali att hänga sju sekunder på en flytkorv. Förvisso hoppade hon fram på botten (jefla grunda bassäng…) men det här var ändå grymma framsteget på tillbaka-till-simma-självfronten!!


precis när vi simmat klart vågade sig solen hastigt o oväntat fram!


Nu fredagssnark i soffan med piller, brasa och filt. Korkade värmesystemet (utegivare enbart) tror att den skjuter till nog med varmvatten i elementen: att det blåser isbit runt knutarna förstår den ju sig inte på… Blä.

Tjenixen!

6.5 - om tidstjyveri.
8.5 - om att fylla tvååetthalvt och att äta palsternackspotatis.
10 comments Lägg till din
 1. Heja! Jag ÄLSKAR parenteser, tankstreck, semikolon och … (aldrig kommer jag ihåg det flotta namnet för de tre punkterna…)

  Skönt att din värk är på väg ner. Min nacke fastnade i nåt läge igår, men med stretching, stavgång och Alvedon är jag i form i dag igen.

  1. oj visste faktiskt inte att mina vänner tre-punkterna hade ett eget namn? schysst! nu är dagsens kvot nya lärdomar fylld.

   på ett vis är alla dessa interpunktioner lite tonårsfasoner. på ett annat speglar dom nog mitt talspråk. jag har iallafall använt dom i så många år nu att de blivit en vana svår att bryta sig ur! – särskilt semikolonsarna är fantastiskt efterhängsamma; oftast hamnar dom nog inte ens rätt (å då bortser jag ändå från alla glada blinkande gubbar 🙂 och regler o kutym är som bortblåsta sen länge!

   ps. rättade generat till min slarvstavade parentes… tack för finkänsligt påpekande 😀

   1. förlåt, glömde kommentera din nacke… bra gjort där! smärtstillande och rörelse, bästaste medusin! dom som vet tillägger säkert inflammationshämmande, men jag har förvirrad koll på vilka dessa är just nu. tror Ipren och dess släktingar är bra i sammanhanget?

 2. Vad roligt med babysim. Vi ska oxå börja med det 🙂 När får bebisarna börja på det? Hur gamla ska de vara?

  Jo, vi kör Semper oxå nu. Vad för dåliga saker har du läst om NAN? (Martin undrade) Jag har lagt ner amningen (eller bröstmjölk, eftersom jag pumpade) helt nu. Det funkade inte och mjölken räckte inte till ändå ju. Så nu håller vi på och lägga ner det. Känns skönt 🙂 Hon äter sin ersättning så bra så. 🙂 Känns bra och veta hur mycket hon får i sig oxå tycker jag.
  Hoppas allt är bra med er. KRAM

  1. från tre månader är rekommendationerna men får jag tycka så är det nästan en smula tidigt. men det beror förståss lika mycket på barn som på förälder och om det är ett organiserat babysim eller bara en lekstund i barnpoolen! Maali var nästan exakt tre månader när vi började första kursen i babysim och med facit i hand skulle vi nog ha väntat. hon hade så mycket annat i sitt liv som var besvärligt då (kolik) så även om det var bamseskojigt i bassängen – ibland – så var före och efter (duscha, byta om etc) en kamp med liten illvrålande bäbi. men som sagt, det var EmmaLi. med Milla hade vi lätt kunnat börja för en månad sen!

   om ni vill ha lite tips och idéer finns jättabra sajter att snoka reda på! t ex kolla upp vilka babysim som finns i er närhet (och om de är seriösa, dvs jobbar efter en godkänd kursplan: det här kan Marina väldans massa om, kanske hon kan tipsa om bra läsning?)!

   det där med NAN var ju egentligen en protest som spred sig iom tillverkarens (Nestlé) ”dispyt” med Greenpeace (handlar om palmolja). enligt vad jag har läst så är de utöver detta heller inte helt schyssta i sin marknadsföring i u-länder. men. jag vill poängtera att inget av detta är nåt jag vet bestämt, bara vad jag läst på nätet. vilket i de här fallen ändock varit tillräckligt för att jag nu bara vill ha Semper i mjölkbyttan!

   tjohejs!

   1. 😉

    ett seriöst sim är anslutet till babysimförbundet http://www.babysim.org Dessutom tycker jag att man ska vara extra besvärlig och fråga ut dem om hur bråttom de har med ”dyket” och välja ett som jobbar långsamt (dopp tidigast lektion 6 och inga ”styrda” dyk! )

 3. hehe ja det är väl lite olika från barn till barn hur våldsamt de leker, än kör inte elwira runt med den som värsta plogbilen som du säger, men skulle inredning börja förstöras så som du skriver kulle jag faktiskt inte alls acceptera att ha den leksaken inomhus..
  Nää då får den isånnafall plockas bort tills barnet kan köra mer varsamt tycker jag. kanske en vanlig bobbycar skulle göra mindre skada?
  Elwira har tillgång till typ 3 bobby cars som hon fått ”ärva” som står på mormor o morfars gård men jag ville ha just denna polisbil mest för att den var snygg 🙂 och kostade typ 200:- mer än en traditionell bobbycar så det var ingen jätteskillnad. Men visst så är det så att smakar det så kostar det. tänker med på att Ludde kommer förmodligen också gilla denna så får hopas den kommer till användning utan att börja förstöra hemmet då 😉

  Trevlig kväll!

  1. så det blidde en polisbil! den är jättejättefin! hoppas hon såattsäga håller sig på mattan nu då 🙂

   skönt att du förstår hur jag menade också. kände att det fanns risk för nojjig inget-får-går-söndertolkning…!

   tack detsamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *