1.6 – om Ship to Gaza.

31.5 - om att vänta på hantverkare.
2.6 - om att uppskatta sin vardag.

Fattar inte. Allt historiskt hat. Detta oförklarliga motstånd? Fred och Förlåtelse. Tolerans. Så ska det vara.

  Börja om. Gör om och rätt. NU! Innan det är för sent.
  Ta emot hjälpen. Till medling, förhandling och avslut.
  Visa er modigare än era företrädare.

Hur kan du uppfostra någon att hata? Fattar inte.

31.5 - om att vänta på hantverkare.
2.6 - om att uppskatta sin vardag.
13 comments Lägg till din
 1. Jag tänker att det är bara jag som är totalt obildad och oinsatt som har svårt för att begripa VARFÖR?!?

  1. det är själva hämndbegäret, oviljan att gå vidare jag har så svårt att förstå. om min granne slått mig i huvet kan jag förstå att det är jobbigt att förlåta, men att de som bodde här för tusen år sen slogs behöver ju inte betyda att vi MÅSTE göra det också?

 2. Jag tror att de är RÄDSLA och inte hat.

  Rädslan för att ”DOM” ska vinna och ovissheten i vad det kommer att leda till. Ingen som bara vågar säga: ”Va fan, det kanske blir bättre juh!” Vi kör på det!”

  Dom kör på devisen: ”better the devil you know” Tryggheten i att veta att ”DOM” inte vinner oavsett om alla förlorar. Tänk att DET är en trygghet även om hela ens värld rämnar. Det är skrämmande tycker jag.

  1. jag är elak och tror det är ointelligens. fundamentalism är farligt. men jag håller verkligen med dig i allt du skriver. trots att jag inte kan förstå det. har inte tänkt så förrut men visst måste det vara så? missunsamhet. och rädsla att nån annan ska få det lika bra som du. ja visst är det otäckt.

   för att göra en korkad jämförelse: det finns folk som går på fotboll och ägnar en hel match åt att skrika ”hata motståndarna” istället för att vråla ”hejja oss”. det handlar om fokus antar jag. att hellre ägna energi åt att vilja sin granne oväl istället för att vilja sig själv väl.

 3. Tyvärr är det väl så att omvärlden går att skylla för många av problemen som är kring Israel / Palestina. USA har ju alltid hållit Israel om ryggen, det vi ser idag är en produkt av att Israelerna FÅTT behandla Palestinierna hur som helst utan att det hänt några större saker mot dem. Helt sjukt! Sen håller jag med deg, hur kan man uppfostra någon till att Hata? Och hur kan den judiska befolkningen behandla palestinierna på det här sättet när de själva lever i skuggan av förintelsen och de spår den lämnat i deras kollektiva Jag. Nä usch och fy! Dags för omvärlden att reagera och det med ord och inga visor!

  1. suck. jo. du har rätt. MEN. hur länge ska historien få bestämma framtiden? är det inte dags att individen tar sitt ansvar? befolkningen i området menar jag då. vad hjälper det att jag låter bli att köpa Jaffa-apelsiner om Hamid och Rebecka ändå väljer att överföra sin rädsla och sitt hat till sina barn?

   den gamla klassiska ”hur ska världen kunna hålla sams när inte ens två syskon kan låta bli att bråka” är sann men också lite galen. det är skillnad på gräl mellan två som tycker om och älskar varann. Israel och Palestina är ett infekterat sår, dom har avskytt varann så länge att det inte går att hitta orsaker längre. och ja, att ”ge” judarna ett land i detta område är ofattbart. men jag tror att saker var så oförklarliga på den tiden. man agerade utifrån en verklighet man hoppades på, inte den som faktiskt existerade.

   usch. jag kan hålla på hur länge som helst men jag solen skiner och jag är självisk. och problemet försvinner ju inte för att jag ältar det heller… 🙁

 4. Håller med dig fullständigt i denna fråga.
  Angående din kommentar på min blogg, det är ingen diskmaskinsdekor utan det är skyddsplatsen som sitter där när man får maskinen!:)
  Kram

 5. Detta är skandal för världen anser jag. Ingen bryr sig särskilt förräns nu när något händer på internationellt vatten.
  USA borde ta sitt förbannade ansvar och sluta stödja Israel punkt slut.

  Och som Liw säger i sin kommentar. Hur kan dem bete sig som dem gör med tanke på deras egen bakgrund.
  Nån måste in och ta över där tror jag för att få ett slut på alla strider. Det som vi här idag anser är så hemskt är något människor lever med varje dag där. Oacceptabelt anser jag!

  1. jag tycker som du men har svårt att förstå varför USA ska lägga sig i? medling? jo. men det har inte varit särskilt framgångsrikt förr? varken Carter eller Clinton lyckades och dom hade (om jag inte minns fel?) verkligen på sin agenda att försöka skapa fred där nere.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *