13.6 – om den mest ohusliga i familjen.

12.6 - om årets blåsigaste sommarnatt?
13.6 - om den ofrivilliga dykaren.

Medan Mattias är duktig på att sno ihop soppa på både spikar och selleri är jag typ dö’körd när det gäller köksimprovisation. Möjligen kan jag skoja till det på frukosten, och lägga ostmackans pålägg på tvären, å så är min topp nådd.

Att äldsta dottern visar intresse i köket uppmuntras gifetvis därför med stor entusiasm och så fort hon stöter på en leksaksspis komponeras värsta lyxmenyer. Nån egen spis har hon ännu inte, och Brio och Micki i alla ära.. men deras leksaker är lika originella som en Josef Frank-tapet idag (jupp, även i det hedbertska huset återfinns de tre sågade exemplen)! Så. Vad tror ni då istället om den här? Komplett med redskap, ugnsvante, släng och klocka.

Fattas bara mat. Hmm. Var hittar jag den? Ty kycklingben och hamburgare i plast gören sig helst icke besvär till denna rosa gourmandvitvara 🙂

Tjenixen!

12.6 - om årets blåsigaste sommarnatt?
13.6 - om den ofrivilliga dykaren.
19 comments Lägg till din
 1. Synd ni inte bor närmare, vi har fortfarande Pojkens färgglada spis kvar på vinden. Han lekte otroligt mycket med den och älskade också alla former av ”låtsasmat” i plast. En släkting med pedagogiska amibitioner blev så provocerad av hans plastmat att hon resolut tog fram skärbräda, morötter och kniv åt honom. Han var väl 3-4 då. Och totalt ointresserad av att skära morötter!

  1. skulle väl ha en del att säga till om när det gäller knivar i händerna på en treåring, men… det är ju preskriberat vid det här laget!

   va gullig du är som är beredd att sälja bort pojkens älskade spis! eftersom det geografiska avståndet inte gör det ekonomiskt försvarbart att flytta den har jag en idé: om vi kommer och hälsar på kanske Maali kan få leka med den hos dig? 🙂 om den får följa med i flytten vill säga?

 2. Åh då måste jag givetvis haka upp mig på att den är rosa. I övrigt var ett minikök min högsta dröm när jag var barn, emn inget fick jag… Jag lyckades iofs bli en rätt så duktigt matlagerska ändå!

 3. Improviserade med vad som fanns i kylskåp, frys och skafferi gjorde jag mycket så länge jag hade flera att laga mat åt, numera blir det mest att improvisera förbättringar på färdigmat!
  Men med en SÅDAN spis skulle jag laga mat hela dagarna och bli lika duktig som förr… eller som Totte! Har hon redan fått den eller SKA hon få den?

  1. fyll kylen bara så slipper du halvfabrikaten! det är ju liksom inte så att du saknar tid 😉

   näää… inte fått. och får nog inte heller… tyvärr. men jag kan ju drömma!

  1. morr spott och fräs 😉 den sidan skulle du INTE ha visat mig!!! tur det mesta är såpass mycket över min prisklass att jag inte ens behöver funderas… men… äh. nä. mjau!

 4. Gud vilken fin!!! Lucas skulle älska en sån, speciellt i rosa… 😉 Fast han verkar nöjd med sin spis från kids wood och sina pizzabitar i plast hihi…

  1. hade jag haft råd hade jag köpt den här, på direkten! men… jaja. det går att laga mat utan spis också! endast fantasin sätter gränser 🙂

 5. Superfint kök! Vet dock inte vart det kommer ifrån? Har du annars kollat KidKrafts leksaker? Finns både hela kök och mat i trä. Hur fina som helst och de kommer finnas i Kidelins webbshop som snart öppnar. Självklart till bästa pris i den svenska virtuella världen.

  1. i ett försök att förtränga var jag hittade spisen valde jag att inte publicera var jag hittade den. och nu – till min tveksamma förtjusning – kan jag faktiskt inte minnas varken leverantör eller återförsäljare?! skulle kunna tänka mig att det är en Djeco-produkt men jag är inte helt säker? fin är den iaf. men lite för dyr. tyvärr.

   jag ser väldans fram emot den nyaste världsbästa i-netshoppen. kommer hålla ögon och fingrar uppdaterade för att hänga på låset 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *