30.6 – om en Garmin på vift, Roskilde (och Hultsfred) samt sista dagen på första halvåret.

29.6 - om lite mer midsommar.
1.7 - om att dricka gratis.

En smula våghalsigt lånades trotjänaren Garmin ut till Roskildefestivalsbesökande lillebror och hans glada sällskap. Modigt? Njo. Men what goes around comes around? 🙂 Å nä, det är inte för att hitta festivalen de behöver navigationshjälp – de ska besöka släkting i Nyhavn på vägen.

När ämnet musikfestival nu kommer på pränt: jag är en grymt ovan festivalbesökare och kan som enda merit lägga ett Hultsfredsbesök 1995 till mitt CV. Detta var på den tiden arrangemanget gick av stapeln i augusti och vädret var underbart och vi inledde färden med ett besök på friidrotts-VM i Göteborg innan tåget förde oss mot Småland. Ryggsäcken var av förklarliga skäl tyngre på vägen dit, men den hemsatta dunksatsen vin var fullständigt odrickbar. För mig. Men vi fick många kompisar runt tältet som snålt lät sig smaka. Jisses. Jag var imponerad minns jag, för jag kunde knappt lukta på surdrickat! Med nostalgisk sorg mottog jag därför beskedet att Hultsfredsfestivalen i år ställs in. Ett stycke musikhistoria går i graven, på sitt tjugofemårsår och allt. För inte tror jag den kommer igen nästa år inte? Tyvärr?

Gårdagsens sköna sol är idag utbytt till vitgrå himmel och 16 graders havsblåst. Helt okej för mig faktiskt, värre för de som suktar värmen och brunt skinn. Igår kväll försökte jag fånga katterna på bild men de rör sig förbaskat fort de små rackarna :)

Nu ropar Milla strax på mig!

Tjenixen!

29.6 - om lite mer midsommar.
1.7 - om att dricka gratis.
8 comments Lägg till din
 1. Kransarna satt på under midsommarlunchen, men när vi väl kom till dansen så ville dottern inte ha den på längre. Men då hade jag fått några kort på henne med den på, så då fick hon faktiskt välja själv om hon skulle ha den på eller ej!:)
  Söt er dotter var i sin dräkt, men jag kan förstå att hon blev irriterad över att bli fotad så många gånger.
  Kram

 2. Har aldrig gått på någon festival, är nog lite för mycket ler- och smutsfobiker för det, men håller med om att det är lite sorgligt på nåt vis! ”Hultan” ska ju bara finnas där liksom 😉

  Och ja, en yogamatta (eller liknande) är kanon! Gör det ju lättare för de små att trycka ifrån och ”hitta fäste” när de kör sina små jympapass 🙂
  kramar

  1. samma här! det är därför det bara bliddit en. kan apselut tänka mig att åka på nån av de stora och ”städade” festivalerna nån gång om hundra år, men då ska jag bo på hotell och duscha och äta lyxig frukost varenda dag!

   ja dom är ju både mjuka och antiglidskyddade dom där mattorna. ska som sagt se om jag kan hitta nåt billigt exemplar i nån av kvalitetsbutikerna (Rusta, Jysk, ÖB etc 😉 för att öva upp koordinationen på lilla Milla.

  1. precis så tänkte jag. alla stackars eldsjälar som tvingas inse sig överkörda av mammon. menmen. marknaden bestämmer. kanske bra med ett sabbatsår?

 3. Har heller aldrig varit på en festival. Beror mest på ointresse. Jag gillar visserligen musik, men bryr mig föga om vem som spelar den. Visst är det kul med konserter, men inte till den grad att jag vill bo shabbigt, riskera kroniska lerinpackningar och inte får en sekund för mig själv en hel helg. Stereo funkar bra. 😉

  Men visst är det synd att Hultsfred går i graven. Den festivalen har betytt mycket för många.

  Kram*

  1. konserter is da shit iofs, men när man inte uppnåt högre höjd över marken än jag så avnjuts de gärna på lite avstånd – t ex på en filt med en kall öl eller ett glas vin! festival är liksom en annan sak. jag fixar inte det där dammiga lortlivet såbra. och nu kan jag skylla på både ålder, kropp och barn 😀

   krams!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *