Dagsens tips: spola snålt, men skippa snålspolande prylar.

21.6 - om hur jag nästan mötte Lassie.
22.6 - om länge sen det visades Maali i nosarna!

Alltså jag blir tokig på snålspolande ”miljövänlighet” i allt från wc-holkar (det blir stopp i gamla rör) till duschmunstycken (aaargh! tar ju hundra år att skölja håret) och köksblandare (skojar inte – blött över halva diskbänken!!). Sure. Jag köper konceptet och gillar miljötänket, men för såna som mig som uppfostrades strängt att inte slösa på vatten (läs: inte låta kranar rinna medan jag borstar tänderna, schamponerar mig, diskar tallrikar osv) är sånt här enbart källa till grym irritation och högt blodtryck.

Nu när vi ska renovera badrum blir det manuell snålspolning för fulla muggar. Allt annat är för miljömedvetna newbies 🙂

21.6 - om hur jag nästan mötte Lassie.
22.6 - om länge sen det visades Maali i nosarna!
8 comments Lägg till din
 1. Sen känns det inte som att vatten är det största miljöproblemet i Sverige. Jag håller helt med dig. Ordentligt tryck men inte stå och sova i duschen, typ.

  1. nä, inte det största, men nog måste det sparas mer vatten även hos oss. men det tycker jag mig vuxen nog att styra själv, inte genom en kökskran som har så mycket luft i strålen att den sprutar överallt när den råkar träffa nåt i diskhon. blä. ilandsproblem: check!

 2. då är inte jordklok.se’s rea på vattenbesparande produkter nåt för dig 😀

  håller dock helt med ang toa…. liten spolning gör ju inte rent….

  1. haha! nää… men som det första av dina annars plånbokslivsfarliga shoppningstips är detta ett jag gillar: mera såna!

 3. Dito! Det var det enda jag sa när jag skulle köpa duschmunstycke. Jag bara ”Det får se ut hur det vill, kosta vad det vill, men det ska SPRUTA så att jag kan skölja ut schampot på mindre än en timma!”.

  1. hos oss från det nästan kosta vad det vill… hittade ett schysst vattenfallstjofräs hos Hansgrohe. en bit över hundratiotusen tror jag det gick lös på. fast då kunde jag iofs få en tropisk regnskogsupplevelse varendaste dag? annars, du som har koll, om du vet några snygga/bra kranar o sånt där; tipsa gärna! jag är helt grön i ämnet och säljfirman verkar sådär på att snoka reda på annat än ”typ standard” känns det som just nu..

  1. lustigt att vi är så många som faktiskt tycker så här! trodde jag skulle få värsta påhoppen av typen ”hurru din miljöbov!”? gillar fådda kommentarer bättre 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *