21.7 – om ryggproblem i Sommar.

20.7 - om min och Maalis egna dag!
Dagsens tips: oplanerat solskydd.

Som vanligt lyssnar jag på P1:s Sommarprogram i efterhand (på podden) och i år ligger jag ganska långt efter. Av de sommarpratare jag ändå lyckats höra änsålänge (lyssnar alltid kronologiskt) har två pratat om sina ryggproblem. En hade en tumör, och en annan så brutala jävla diskproblem att de får allt jag genomlider att kännas som en förlossning på EDA (något jag iofs inte har någon som helst erfarenhet av!). Dock blir jag läskigt påmind om att jag måste ta tag i min rygg, och att jag måste acceptera att mitt (mina?) diskbråck inte läker av sig själv. Akupunktur dämpar topparna av ontet, sjukgymnastiska övningar och ergonomisk medvetenhet möjliggör ett förhållandevis ”normalt” liv, men jag sörjer så att t ex inte kunna bära på mina barn som jag vill. Av ilska och desperation vill jag skrika, jag är för ung för att ha det så här!

En sak som kan försöka förklara och sätta min smärta i relation till annat är att jag under mina båda förlossningar stundtals hade mer ont i ryggen än av att föda barn. Efter att älskade lilla Milla kom till världen har jag INTE haft EN ENDA helt SMÄRTFRI DAG.

I höst får jag träffa någon (en kirurg?) på Spine Center i Göteborg. Jag är apnervös. Nånting kommer att hända. Vad vet jag inte än. Operation ligger väldigt långt ner på min önskelista. Idag. Men för var vecka som går blir jag mer osäker. Och operationen hamnar högre upp…

Ta hand om er!

20.7 - om min och Maalis egna dag!
Dagsens tips: oplanerat solskydd.
8 comments Lägg till din
 1. Förstår din frustration ang. ryggen. Inte för att jag själv har såna smärtor men jag vet hur det känns att ha ont och inte kunna gör nåt åt det. Kan du inte få en tidigare tid hos specialisten??? Hoppas verkligen att du kommer bli bra! Tänker på dig och finns här när du än behöver hjälp! Massa kramisar från mig!

  1. utan dig (och några [få] andra) hade jag inte klarat våren Linda. jag hoppas du vet hur tacksam och glad jag är som har en så fantastisk vän!!

   ps. de har semester på kliniken fram till mitten av augusti…

 2. men fy, det där lät inge som någon höjdare! hoppas det blir bättre, via operation eller någonting annat.. bara du slipper ha ont! :-/

  vad roligt med båten på landet, att din pappas företag är de som tillverkar dem! världen är liten! 🙂

 3. Puh vad du är tapper… Inte lätt att ha så ont och ändå vara en sån glad och positiv person! Hoppas de kan hjälpa dig, så kan du inte ha det. Kram!

  1. usch. jag är ju inte alls särskilt positiv just nu… fast alla har väl sina ups och downs kanske…
   en av våra grannar är förresten såndär som du har bra erfarenhet av. ska vid lämpligt tillfälle höra mig för hos henne! läkare vill jag ju träffa ändå, det ena förtar förhoppningsvis inte det andra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *