Dagens tips: BankID i mobil.

12.7 - om Millas första officiella bäbisim!
13.7 - om åska, regn och vattenpöl grande.

Att ha mobilen som bankdosa har underlättat mitt kontoöverförande (nänä, inte baara Tradera faktiskt!) och räkningsbetalande mycket! Jag slipper knappa nuffror på pluttiga små små knappar; bara kontrollera att belopp och siffror stämmer, en kvick kod på telefonen och vips bums är det klart! Och eftersom säkerhetsdosan alltid är hemma men mobilen oftast på fickan kan jag nu fixa bankärenden typ överallt där det finns en internetansluten dator. Vet inte om alla banker ger den här möjligheten, men om din gör det: nappa genast! tipsar jag.

I mitt fall var proceduren enkel fisk. Jag anmälde mitt mobilnummer på bankens hemsida, länkades vidare till min operatör, fick hem ett nytt simkort som skulle registreras och sen var jag på banan. Hejja framtiden – enklare vardag!

Tjenixen!

12.7 - om Millas första officiella bäbisim!
13.7 - om åska, regn och vattenpöl grande.
12 comments Lägg till din
  1. jag minns när en Puckstång Vanilj kostade tre kronor och en Piggelin tvååfemtio. checkarna minns jag bara från mammas plånbok, själv har jag sluppit pilla med dom.

 1. Låter ju väldigt smidigt. Jag har bara dosa och personlig kod. Har funkat bra för mig, men jag gör iofs inte mycket annat än att betala räkningar vid slutet av månaden på internetbanken. Kanske ska man fixa ett sådant där sim-kort ändå. Undrar om alla banker har den tjänsten? Måste kolla. =)

 2. Jag har men min mobil är inte helt överens med banken så det blir aningens meckligt att skriva siffrorna eftersom jag måste använda qwerty-tangentbordet och fn-a fram siffrorna *suck* men när jag fått min iphone i present så 😀

  1. fast nuffrorna i datorn måste du tyvärr slå in i vilket fall. det är bara att du slipper slå kontrollnummer på dosan och i datorn för att godkänna konto/belopp osv.

   aha! flyttar det in en iPhone hos dig också! en 4:a då gissar jag avundsjukt…

   ps. det finns lösa siffertangentbord för nån knapp hundring! kan vara en bra investering?

   1. jag har ju båda på min (old time) HTC men när jag är i bankid-applikationen skriver den bara skräptecken från nummertangentbordet…. jag tänkte knycka en begagnad trea när fyrorna kommer ;-)och se om jag kommer överens med en telefon utan siffertangentbord den här gången…

 3. Är lite tveksam till att ha allt i mobilen. Men det är kanske just för att jag inte har en iphone.

  Men visst kan jag bli galen på dosan ibland. Köpa en flygbussbiljett tar typ en kvart, det är omständligast av allt, nåja, fem minuter, men det är just de man inte har när man ska iväg till första bussen.

  1. men här kommer det fina i kråksången: det funkar på en ”vanlig” mobiltelefon också, vilken som helst. just det där momentet slippa-knappa-och-godkänna-i-tre-vändor är grymt uppskattad att slippa. det går dels mycket fortare, och dels riskerar jag inga höga blodtryck genom slarv- eller feltryck 🙂

 4. Åh, det låter ju kanon… Har ett antal klåfingriga ungar hemma, som vägrar fatta att min dosa ICKE är nån leksak… Resultat? Ett evigt körande till banken för att låsa upp skitet…. Enda farhågen jag skulle tänka mig, är om jag tappar telefonen eller får den stulen…. Då kan jag ju inte logga in på banken…

  1. hade nog inte tagit saken så lungt som du om det varit mina ungar ;D

   när det gäller tappa-bort så behöver du egentligen inte oroa dig (för mer än att mobilen försvinner – med allt vad det innebär), du kan ju ha kvar dosan (som du lagt på ett högt placerat och säkert ställe!) som reserv. de funkar nämligen praktiskt parallellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *