1.8 – om Maalis nya regnstövlar – helt i onödan! – om nya rutiner för Milla.

31.7 - om en hedbertsk födelsedag.
Dagsens tips: Storytel.

Eftersom gummistövlarna klantigt glömts kvar på sommarstängt dagis fick vi idag – när lyckliga barnet skulle få cykla trehjuling hos barnvakterna hon ska sova hos – kvickt och oplanerat köpa nya stövlar (jag fick mig faktiskt ett par också!). Himlen hade gråtit hela förmiddagen, och regnet bokstavligen spöade i backen när vi stod och stampade utanför affären vid öppning. Du tror la inte solen sken vackert när vi tio minuter senare kom ut ur Gallerian? Jodå. Å sen dess har inte ett endaste grått moln synts till…! Hrmpf. Fast det är klart. Mycket värre om det varit tvärtom!!

Idag har Milla på galet infall levererat sin första etta och tvåa i BabyBjörn. Och jodå. Knepet som funkade finaste fisk för Maali när hon var bäbi verkar bra också på syrran: tre dagars ranson på direkten! Nu behöver vi inte oroa för magont på några dar skulle jag hoppas?

När vi nu i natt är enbarnsföräldrar och Milla äntligen flyttat ut från vårt sovrum ska vi passa på att försöka testa att skippa den där trista mitt-i-natten-matningen. Fram till nu har den inte varit nåt problem, eftersom hon ätit när vi gått å lagt oss, men en framtidsplan är ju att hon ska äta alla mål på dan. Och vis av erfarenhet vet vi att det är bättre att börja för tidigt än för sent!

Så. Nu. Marsch i säng till min lika trötta som jag jämnåriga 🙂

Tjenixen!

31.7 - om en hedbertsk födelsedag.
Dagsens tips: Storytel.
9 comments Lägg till din
 1. så skönt o slippa amma på natten… wilma vaknar fortfarande varannan eller var tredje timme på nätterna…zzzzzzzzzzzzzzzzz 😛

  1. det är tufft att inte få sova… hoppas hon kommer på att hon klarar sig utan snart – för din skull alltså! vi har ”haft tur” med sovningen med våra barn, men det kan hinna ändra sig många gånger innan de blir vuxna 😉

 2. Glömda gummistövlar på dagis ja. Jag har letat mig gråhårig hela semestern efter Milles och jovisstminsann stod de på dagis imorse när jag kom dit.
  Jag hann inte köpa några nya dock. 🙂

  1. tur i oturen! att ni inte hunnit menar jag. vi behövde två par i vilket fall, eftersom dagisstövlarna alltid bor just där, men en smula missnöjda blev vi ju när vi kom på att Maali bara hade stövlarna med sig till barnvakterna… idag skiner solen! hoppas hon kan skutta bartossa då iaf 🙂

   1. *haha* ja Det är ju lite dumt kanske, men barfota är ju alltid poppis.
    Sen har du ju rätt, man SKA nog ha två par till hemma och dagis. Får nog ta en tur till Visko igen.

    1. Äsch då! ”Ska” är nog fel ord. Och för mindre slarviga och glömska familjer än vår funkar det la görbra med bara ett par 🙂

 3. 2 par av ytterkläderna har vi också, annars är alltid rätt plagg på fel ställe när man ska ha dem 😀

  Nattmatning lär vi ha ett tag till, mr Glupsk äter ju var tredje timme och inte för att han verkar behöva det men jag är den lata typen som inte orkar ”strida” om sånt utan det får ta den tid det tar och bli som det blir, men enklare när man ammar helt klart, så jag har ju ingen erfarenhet av hur trött och less man blir på att fixa flaskor misch i naschen..

  1. förra vintern hade jag samlat på mig tre (på byxfronten), fyra (jackor) omgångar ytterkläder för att verkligen inte riskera stå utan nånstans! Tradera är bra på många vis 😀

   som sagt. ät- och sovklockan har funkat okej för våra barn så vi har inte behövt fajtas så väldans. å andra sidan hade det för mig varit värt vilken fajt som helst; nattsömn är viktigt för mitt välbefinnande och jag är såå glad att vi trots allt haft det så ”lätt”! dessutom kommer vi behöva lämna till barnvakt om några veckor och då är det så skönt att ha rutiner att luta sig mot (kan i stort sett skriva en lista som de kan följa… allt för att mitt kontrollbehov och barnens känna-igen-sig ska må så bra som möjligt!). men alla är olika! och tur är väl det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *